Hotell Stockholm, centralt gärna balkong mot vattnet

13 maj 2015 13:31
Visningar: 792
Hej! Jag tänkte resa till Stockholm med min sambo runt mitten av juli.

Hon har aldrig varit där och jag endast korta besök.

Skulle vilja bo så man ser vattnet och centralt så man har nära till shopping m.m.

Priset jag hittat är runt 5-6000 för två personer. Det är på hotell Diplomat och jag tänker på deras Deluxe Sea View.

Verkar dock vara tveksamheter med standarden.

Finns det alternativ för runt det priset eller billigare?
13 maj 2015 14:03
Hej!
Vad är det med standarden som verkar tveksamt? PÅ TripAdvisor får de iaf gott betyg.

Balkong har Grand, Berns, Elite Eden Park och Wellington - dåligt med vattenutsikt dock :(

Är det balkong eller vattenutsikt som är viktigast?
13 maj 2015 14:20
Angående standarden så läste jag någonstans att det var slitet och fick väl sådär betyg för städning.

Dock får de överlag bra betyg.

Balkong är väl viktigast men helst inte för tråkig utsikt.

Tar gärna förslag på andra hotell med ok standard och som ligger centralt.

Centralt är nog det viktigaste och hyfsad standard.

Tittade lite på Nordic Light Hotel som hade någon rabatt om man bokade tidigt.
13 maj 2015 17:52
Dippan är bra - inte top notch i Sthlm, men klassiskt.

Radisson Blu Strand har få balkonger men rum med sjöutsikt av bra storlek.

Best Western Premier Hotell Kung Carl har ett flertal rum med balkong, ingen med riktig havsutsikt men trevliga sitt/spanplatser.

Waterfronts Business Class-rum har grym utsikt över Stadshuset och Riddarfjärden men inga balkonger.

Går inte in på de andras förslag, men flera bra.
Av Hkn
13 maj 2015 17:53
Det är ju inga avstånd att tala om i Stockholm, så centralt kan vara lite av varje.

GRAND HÔTEL har både balkonger och sjöutsikt – ungefär ett dussintal ut mot vattnet. Somliga är stora, men då kostar det blod. Fenomenal frukost. Bakom bardisken står otroligt gemytliga bartenders, men det svajar här och var i servisen i Cadierbaren. Har gjort i alla år. Mystiskt. http://www.guidebook.se/archives/405

NORDIC LIGHT är mycket riktigt centralt. Helt OK frukost. Däremot så är rummen inte så spännande. Som att bo på ett Scandic fast med en knapp som du kan ändra färg på ljuset med. http://www.guidebook.se/archives/516

RIVAL – ofta fullbokat och det finns skäl till detta. Har man flax (eller ber om det lite mer specifikt) så bör det gå att ordna balkong. Där har jag bott några gånger genom åren och de håller stilen, även om frukosten har börjat svaja något. http://www.guidebook.se/archives/565

BERNS HOTEL – ungefär så centralt som ett hotell kan bli i Stockholm (givet att man inte vill bo ovanpå järnvägen). Och bra! De flesta rummen är hyggligt nyrenoverade; personalen är bustrevlig och frukosten utmärkt. Var beredd på att vissa rum påverkas av ljudnivån på nattklubben. Säg till om ni sover lätt. http://www.guidebook.se/archives/271

STORY HOTEL är riktigt bra om man vill bo nära Stureplan. Rummen är av varierande storlek. Pass upp för dem som vetter in mot innergården, eftersom det är både bar, musik och mycket folk där mitt i sommaren. Baren är välbesökt; och när det gäller hotell så är det ofta ett bra tecken. http://www.guidebook.se/archives/579

HOTEL SKEPPSHOLMEN – blir jag aldrig klok på. Man vet precis hur man driver restaurang (del av Nobis-gruppen som har Operakällaren och Café Opera) men hotellet... njae... har givit det tre chanser och de har inte tagit tillvara någon av dem särskilt bra. Trevligt att bo på en ö mitt i stan, när det är grönt och fint. Inte samma lummiga upplevelse i november... http://www.guidebook.se/archives/799

STALLMÄSTAREGÅRDEN – ingår även det i Nobis-gruppen men här fungerar allt som ett urverk. Personalen är extremt omtänksam. Frukosten en av Stockholms bästa). Läget är inte centralt men det kompenserar de genom att ofta ha väldigt vettiga priser. Ett av Stockholms trevligaste hotell, om du frågar mig.http://www.guidebook.se/archives/5328

HOTEL HELLSTEN – bra vibrationer och fantastisk personal. Rummen har något, eh... eget över sig. Oklart vad. Men det är lätt att gilla Hellsten. Och deras bar är ett perfekt ställe att hänga i på eftermiddagarna om man vill sitta i något som känns som ett vardagsrum. Det gör jag ofta. Det här är ett litet hotell, så boka i tid!
http://www.guidebook.se/archives/921

Nu räcker det kanske? Om inte så finns mer här: http://www.guidebook.se/archives/category/europe/sweden/stockholm-sweden-europe

Jo, länkarna går till mina egna recensioner. Nej, jag har inte fått betalt för att bo någonstans.

Hoppas att detta eventuellt hjälper något, lite, kanske...

:: hkn ::

PS. Har nyligen avverkat Miss Clara, Nobis Hotel och Ett Hem. De två första kan du med gott samvete undvika. Ett Hem är fantastiskt. Stockholms bästa hotell, hands down. Men så kostar det också duktigt mycket mer än andra ställen.
13 maj 2015 19:10
Hkn: Mest förvånad över ditt Skeppsholmens betyg. Brukar ju alltid hamna högt upp i undersökningar.
Av Hkn
13 maj 2015 19:55
Citerat från Robbowan:
Hkn: Mest förvånad över ditt Skeppsholmens betyg. Brukar ju alltid hamna högt upp i undersökningar.
Ja, jag är också förvånad. Nobis-koncernen borde vara bräddfylld med folk som begriper sig på hospitality.

- Bodde där 2010 när det var relativt nyöppnat. De hade stora besvär med att hantera att jag bokade på en extra natt under min vistelse. Men jag dömer ogärna ett nyöppnat ställe. Hotell behöver ofta tid på sig.

- Men även vid de två tillfällen jag bott där (senast sommaren 2014) har de underpresterat. Och jag vill hävda att jag inte är en krånglig gäst. Blir faktiskt inte klok på't.

En fundering:
Ett hotells konkurrensfördelar börjar ju i det varma välkomnandet och att man lyckas upprätthålla bra vibbar gentemot gästen genom hela vistelsen. Välstädade rum och en dörr att låsa om sig är bokstavligen talat hygienkrav på den här nivån.
I min bok är skillnaden det du får på köpet. Och det Hotel Skeppsholmen missar på, är just det vi ska få på köpet som gäster; alltså det som inte kostar något extra; det som handlar om att utbilda och motivera personalen.

Slut på funderingarna,

:: hkn ::

PS. Att det rankas så högt, tror jag har mycket med omgivningarna att göra. Läget är fenomenalt. Och skandinavisk design kan få framför allt utländska hotellgäster att gå både oooh och aaah. Skulle så gärna boka in mig där och bli positivt överraskad, men... nu har de nog fått sina chanser.
13 maj 2015 20:39
Hkn: OK... Mjuka värden och kompetens kan ju göra vistelsen på ett halvdant hotel (hårdvarumässigt) klart godkänd och viceversa.

På ett ställe jag jobbade på i Australien sa HR Tränaren att alla skulle vara överdrivet trevliga för då skulle gästerna ha överseende med deras tillkortakommanden (träna dem rätt hade varit bättre i min bok), medan jag på ett annat jobbade med folk som varit på samma position (porter) så länge, och kunde stammisarna så väl, att vi hade kvar gäster bara för att de var så j-a bra.
Av Hkn
13 maj 2015 21:27
Jomen, precis...

Precis alla hotell kan leverera rena lakan och perfekt städade rum, om de bara vill. Det är inte ens svårt.
Men att lära känna stamgästerna, att få personalen att samspela/trivas och i sin tur skapa en atmosfär där gästerna trivs... till sådant krävs tid och tålamod. Och det är inte på något sätt gratis.
Inte alla företagsledningar mäktar med sådant.

Och de flesta gäster genomskådar överdriven trevlighet. Åtminstone på lite sikt. Att maskera flaws and failures istället för att göra någonting åt dem fungerar aldrig i längden.

Som du själv pekar på: En kunnig concierge eller en doorman som har koll på alla stammisar... exakt sådant får gästerna att återkomma. Och sådan personal är helt ovärderlig för en hotelledning.

Tjo!

:: hkn ::
13 maj 2015 23:03
Tips:
Ersta hotell http://www.erstadiakoni.se/sv/konferenshotell/hotell/
Rygerfjord hotel http://www.rygerfjord.com/index.html
Mälardrottningen http://www.malardrottningen.se/
Scandic Sjöfartshotellet http://www.scandichotels.se/Hotels/Sverige/Stockholm/Scandic-Sjofartshotellet/#.VVO7xpMmkjl
Kanske inte så många som har balkong men bor man så här så har man ju hela utsikten inkluderad.
Mvh
14 maj 2015 01:39
Wow, tack för alla svar! Ska gå igenom och fundera.
15 maj 2015 16:34
Det där rum 3307, är det väldigt dyr och svårt att boka?
Av Hkn
18 maj 2015 23:15
Citerat från Larsp777:
Det där rum 3307, är det väldigt dyr och svårt att boka?
Hejsan,

vet inte exakt vad #3307 står i för pris just nu, men ni kan nog ta ert pris och dubbla det (har för mig att Grands större sviter med sjöutsikt kostar 12-17 K per dygn). I vilken kategori som #3307 kvalar in, minns jag dessvärre inte.

Det bästa är nog att ringa dem om ni har väldigt specifika önskemål. När jag kollade nyss verkade 08-679 35 60 vara rätt telefonnummer.

Best,

:: hkn ::
20 maj 2015 09:29
Citerat från Hkn:
Citerat från Larsp777:
Det där rum 3307, är det väldigt dyr och svårt att boka?
Hejsan,

vet inte exakt vad #3307 står i för pris just nu, men ni kan nog ta ert pris och dubbla det (har för mig att Grands större sviter med sjöutsikt kostar 12-17 K per dygn). I vilken kategori som #3307 kvalar in, minns jag dessvärre inte.
Ok, det såg väldigt fint ut men är nog i dyraste laget för mig.
5 dec. 2016 10:06
Riktigt kul att se en initierad diskussion om hotell!

Precis som HKN skrev: Berns är riktigt bra men håll koll så att du inte får ett rum mot nattklubben.
Hotell rum för 6 personer i Stockholm??
Sverige Rebeckahanna, 16 aug. 2012
Updaterad av Annl för 6 år sedan
2
Hej! Sitter och letar hotellrum i centrala Stockholm för ett gäng på 6 personer, vi tänker oss en svit eller större familjerum . Är det någon som vet om detta är möjligt? kan inte hitta något. MVH Rebecka ... Jahlvik: Hotell vet jag inte men satsa på att hyra en lägenhet. Tex. http:// ...
Billigt boende i centrala Stockholm?!?
Sverige Steen89, 24 maj 2010
Updaterad av Robbowan för 9 år sedan
7
Hej! Ska snart åka till Stockholm och behöver ett relativt billigt boende för två. Pansionat eller hotell spelar ingen roll..förslag?:) Tack på förhand!! ... Ellinor: Hej! Kolla gärna in den här artikel: http://www.reseguiden.se/artiklar/bo-billigt-och-bra-i-stockholm-city-944 Där kan du läsa om ...
Bästa hotell i stockholm
Sverige Jenniferj, 29 dec. 2014
Updaterad av Peter_parker för 4 år sedan
3
Hej! Vilket är det mest prisvärda hotellet i Stockholm? Tänkte att vi skulle ligga kring 1000-1300kr per natt. Men billigare går bra också så länge det inte är hostel :) ... Peter_Parker: Jag har bokat rum genom secrets escapes och hittat pärlor till bra priser! ... Robbowan: Som Hkn skriver... ...
Bra hotel i Stockholm?
Sverige Mathilda86, 9 sep. 2009
Updaterad av Mathilda86 för 9 år sedan
6
Jag funderar på at åka med mamma och se Buddy Holly musikalen, skulle var kul att bo på något mysigt hotel (alltså inget halvdåligt Scanic denna gång, haha!).. Någon som har något bra tips? ... Silvana: HEj! Låt mig föreslå hotell Diplomat på Strandvägen. Snygg design, underbar frukost, mycket ...
Grand hotell stockholm
Sverige Snugglas, 8 nov. 2015
Updaterad av Canada2000 för 3 år sedan
2
hej, är det någon som har bott på grand hotell Stockholm, hur det är att bo där, vi är 2 vuxna och 2 barn som tänkt bo där två nätter för att fira min mans 40-årsdag och vår 10-åriga bröllopsdag. om det är värt pengarna, vill ju överraska. ... Canada2000: Inte bott där men varit där flera ggr och ...
Bra hotell med stor frukostbuffe nära centralen i stockholm
Sverige Mrslind, 7 jan. 2010
Updaterad av Marie_s för 9 år sedan
4
Söker ett bra hotell nära centralen, gångavstång. De ska vara jättebra frukost. ... Marie_S: Clarion Sign ligger vägg i vägg med centralen och har en underbar brunch på söndagar. Frukosten övriga dagar har jag inte koll på. ... Hkn: Nordic Light Hotel – om du bortser från det lite fåniga ljus- ...

Stockholm Sverige, Europa

Det sägs att kärt barn har många namn. Mälardrottningen, Norden Venedig eller Staden mellan broarna är bara några smeknamn på den svenska huvudstaden.

Stockholm är en av världens nordligast belägna huvudstäder och den största staden i Norden. Staden ligger vid floden Mälaren som har sitt utlopp i Östersjön där slutligen Stockholms skärgård tar vid. I hjärtat av Stockholm ligger Gamla Stan, hem åt slottet Drottningholm samt den anrika Storkyrkan. Stockholms gamla stadsdel är full av gränder där restauranger och butiker samsas om utrymmet och är mycket populärt bland turister.
Mittemot slottet ligger Sveriges Riksdag och det pampiga Medeltidsmuseet. Tycker du om museum ligger Nationalmuseet inte långt därifrån liksom Moderna muséet. Shoppingutbudet är stort, den huvudsakliga shoppinggatan är Drottninggatan som löper rakt norrut från Riksdagen. Där finns också Sergels Torg och gallerian NK. Ett stenkast därifrån hittar du den vackra Kungsträdgården, i maj månad blommar körsbärsträden och uteserveringarna sätter igång.
Öster om gamla staden ligger Djurgården med nöjesparken Gröna Lund och djurparken Skansen. Här ligger också Vasamuseet med det bärgade Regalskeppet Vasa. Stockholms hipsterkvarter ligger på Södermalm, ett före detta arbetarområde som idag präglas av nytänk, mode och second hand. Här finns många trevliga barer och klimatet är öppet och välkomnande.

En stad i vatten
1 / 33
Djurgården Prins Carls väg
2 / 33
Nordens Venedig
3 / 33
Stortorget, Gamla Stan
4 / 33
Mor 79 i Stockholm
5 / 33
Kungliga slottet i Stockholm
6 / 33
Victory Hotel, Gamla Stan
7 / 33
Kungsträdgården I
10 / 33
Höst i Stockholm
11 / 33
Ballongflyg över Stockholm
12 / 33
Gata i Gamla Stan
13 / 33
Utsikt från Katarinahissen
14 / 33
"Min Nordenfavorit"!
16 / 33
Svamp till salu på Hötorget
20 / 33
Stockholms Stadshuset
21 / 33
Söderkåkar högt över Södra Mälarstrand
24 / 33
Stadshuskajen
26 / 33
Alla har kommit..nu åker vi!!
27 / 33
Söder Mälarstrand
29 / 33
Konserthuset och Orfeusstatyn
31 / 33
Grabbarna vid Nytorget
32 / 33
Söndagsflanörer på Skeppsholmen
33 / 33