Flygresor till Phuket stad

Jämför och boka flyg från alla ledande flygbolag och resebyråer - Norwegian, SAS, Ryan Air, Ticket, Supersaver, Expedia, KLM, AirFrance, British Airways, Lufthansa, Travellink, Flygstolen...

Välj avreseort

Välj destination

Sök
Filter
Om Phuket stad

Flygplatsen på Phuket heter Phuket International Airport och ligger 32 km norr om centrum. Det smidigaste sättet att ta sig från flygplatsen till hotellet är med transferbussen som ditt charterbolag erbjuder. Det billigaste sättet att ta sig från flygplatsen till centrala Phuket är med de orange flygbussarna Airport Bus (enkelresa 20 kr).

Det här är Phuket

Den lilla thailändska ön Phuket är inte större än Bornholm men lockar varje år tusentals turister från hela världen. Det är framför allt de perfekta stränderna, det fantastiska Vädret och de utmärkta dykvattnen som lockar besökare. Den största orten på ön är Phuket City, andra stora orter är Bangtao, Kamala, Karon, Kata, Nai Han och Patong. Den bästa tiden att besöka Phuket är november – april, under maj – oktober infaller regnperioden.

Hitta billigt boende i Phuket

Det finns ett mycket stort utbud av billigt boende på Phuket. Det billigaste boendet är vandrarhemmen där en bädd bara kostar från ca 30 kr/natt. Ett dubbelrum med luftkonditionering kostar ca 100 kr/natt om det inte ligger vid stranden, då kostar rummen ca 200-300 kr/natt. Priserna blir lite högre under högsäsongen november – april.

Så tar du dig runt i Phuket

De flesta orterna på ön Phuket är så små att du kan ta dig runt till fots. När du vill åka till en annan ort så kan du välja mellan flera olika transportsätt. De mycket billiga ”songthaew” minibussarna går mellan busstationen i Phuket City till de flesta orter, en resa kostar bara 3-5 kronor. Du kan också åka med knallröda tuk-tuk-taxi, motorcykel-taxi eller de officiella rödgula taxibilarna.

Så hittar du bästa shoppingen i Phuket

Det finns två stora köpcenter på ön Phuket, dels JungCeylon i Patong med ca 300 butiker och dels Central Festival Phuket med ca 100 butiker. Om du vill uppleva äkta thailändska nattmarknader så finns ta dig till Ong Sim Pai Road i Phuket och eller till Patong Beach Road i Patong.

Bästa budgettipset för Phuket

Om du tröttnar på det hektiska nöjeslivet, eller fått för mycket sol, så kan du besöka något av de många buddist-templen på ön. Det största templet är Wat Chalong. Det är alltid gratis att besöka templen men munkarna uppskattar om du lägger några baht i donationslådan vid ingången.

Om Phuket stad Phuket, Thailand

På sydöstra delen av ön Phuket ligger Phuket stad som är hela provinsens huvudstad. Här finns inte lika mycket turister som på övriga ön vilket gör att det mesta är mycket billigt. De mest sevärda delarna av Phuket stad är de kinesiska kvarteren Chinatown med unika hus och affärer.

Karta över Phuket stad