Flygresor till Krabi stad

Jämför och boka flyg från alla ledande flygbolag och resebyråer - Norwegian, SAS, Ryan Air, Ticket, Supersaver, Expedia, KLM, AirFrance, British Airways, Lufthansa, Travellink, Flygstolen...

Välj avreseort

Välj destination

Sök
Filter
Om Krabi stad

Flygplatsen i Krabi heter Krabi Airport och ligger 15 km nordost om centrum. Det bästa sättet att sig från flygplatsen till centrala Krabi är med flygbuss (enkelbiljett 20 kr).

Det här är Krabi

Den thailändska staden Krabi ligger vid en flod i södra landet. Många resenärer stannar till i Krabi på väg till stränderna i Had Yao och Ao Nang samt den perfekta bergsklättringen i Rai Leh. Det finns flera sevärda tempel i Krabi, bland annat Wat Kaew och Tigertemplet. Den bästa perioden för ett besök i Krabi är under torrperioden december – april, under övriga året infaller regnperioden då det kan regna kraftigt flera dagar i sträck.

Hitta billigt boende i Krabi

Det finns ingen bra strand i Krabi och det går därför att bo mycket billigt här, många väljer till och med att pendla den dryga milen till stranden. Att bo på vandrarhem kostar oftast inte mer än 50 kr/natt. Ett enklare rum på ett hotell kostar ca 100 kronor och ett dubbelrum med bra standarddubbelrum med bra standard (dusch och luftkonditionering) kostar från ca 150 kr/natt.

Så tar du dig runt i Krabi

Det enklaste sättet att ta sig runt i Krabi är till fots. Att åka runt i en tuk-tuk är dock en måste-upplevelse och en kortare åktur kostar inte mer än 5 kronor. När du vill göra lite längre utflykter till andra orter kan du åka med lokalbussar eller med ”songthaew”-taxi, att åka till Ao Nang kostar 5 (buss) eller 13 kronor (songthaew).

Så hittar du bästa shoppingen i Krabi

Den bästa shoppingen i Krabi ligger mellan centrum och flygplatsen, här ligger tre stora köpcenter, Big C, Outlet Village och Tesco Lotus Shopping Mall. De bästa marknaderna är de två thailändska nattmarknaderna inne i Krabi, den ena ligger vid strandpromenaden och den andra vid Maharaj Soi.

Bästa budgettipset för Krabi

Lite utanför Krabi finns Wat Khlong Thom som är något så ovanligt som ett kombinerat tempel och arkeologiskt museum. I museet finns föremål från mer än 5 000 års historia, bland annat romerska mynt. Både templet och museet har gratis inträde.

Krabi stad Krabi, Thailand

Tropiskt
Matupplevelser
Prisvärt
Sandstrand
Sol & bad

Karta över Krabi stad

1 / 4
Thinkstock
2 / 4
Thinkstock
Kväll i Krabi
3 / 4
Grillade Majskolvar...
4 / 4