Första gången till Thailand; Ao Nang(Krabi) eller Khao Lak

2 apr. 2023 15:40
Visningar: 948
Hej på er, reskunniga och resdrömmiga människor!
Jag och min sambo kikar på en Thailand-resa med avgång nästa år. Vi tänkte vara borta 2 veckor och är inte sugna på fest och nattliv, men det får gärna finnas lite liv och rörelse och schyssta ställen att äta och ta en öl på. Vi är i 30-årsåldern och reser utan barn. Vi vill ligga på stranden, alltså sol och bad och då gärna ha tillgång till det relativt nära hotellet. Göra snorklingsutflykter och även uppleva djungeln och kanske nåt vattenfall. Vi velar mellan Ao Nang i Krabi och Khao Lak. Vilket rekommenderar ni?? Vi har aldrig varit i Thailand tidigare utan bara rest med charter till Kanarieöarna och Grekland.
Av M4sta86
5 apr. 2023 09:37
min uppfattning av att besökt båda är att Ao Nang har mer restauranger, barer etc..men med det tillkommer ju även mer stök, fylla osv..på gott och ont..
Snorkling får ni göra turer från båda ställena.. Från Khao Lak främst Similan, Tachai och Surin...ca 2h med speedboat..
Från Ao Nang kan ni ta en longtail ut till Koh Hong och snorkla där.. Bästa snorklingen jag haft på dessa ställen är Surin Islands.. levande koraller, havsormar, mycket fisk, Nemos osv..

Jag gillar båda och har svårt att välja..Khao Lak har ju fina stränder direkt.. Ao Nang måste du ta Longtail till öarna då stranden i Ao Nang är rätt kass..