Koh Lanta, Krabi- Railay Beach, Ao Nang ?? vad bör vi inte missa?

Av Jim
25 aug. 2011 23:17
Visningar: 2757
Hej vi är två barnfamiljer som flyger till Bangkok i dec och tänkte fortsätta vidare mot Krabi men vet inte riktigt vart. Har för många år sedan varit på Koh Lanta och tänkte åka dit igen ngr dagar- lite kul att se hur mkt som förändrats. Men sedan vill vi gärna se ngt mer, söker bra stränder (även om barnen oxå efterfrågar boende med pool) och trevlig omgivning med lite restauranger etc .Och vart bör vi fira nyår?? Är lite sugen på Railay beach - vilken av sidorna bör man då bo på? Och är det lika lätt att ta sig till ngn ö runtomkring från Railay beach som Ao Nang o koh Lanta? Och hur är det i närheten av krabi stad, finns det ngr fina stränder där eller är det bara en stad? Oj det blev många funderingar- men så är det ngr år sedan vi var på den här sidan av Thailand!
Funderar oxå över hotellbokningar, kollat lite på http://hotellthailand.se.r24.asia/krabi/ men förstår inte riktigt om man måste lägga till extra bäddar till barnen eller om det räcker med att man angivit antal personer i sökningen, någon som vet. Verkar vara lite klurigt på flera sidor när man blir fler än 2 i samma rum.
26 aug. 2011 09:22
Börja med några dagar i Ao Nang eftersom det bara tar ca 40 minuter från Krabi flygplats!

Vi stannade i fem dagar i Ao Nang (april 2011) med vänner & barn på 10 år och 14 år för att sedan åka vidare till Koh Lanta (nio dagar). Vi bodde på Aonang Villa Resort på Ao Nang Beach - två härliga pooler som ungarna älskade! http://www.aonangvilla.com/
Hotellet finns med i Fritidsresors utbud men vi bokade det via www.sawasdee.com Vännerna + två barn fick lätt plats i Superior room om ca 44m2 - varav en person sov i en extrasäng. Skriv i informationsrutan vid bokning om hur många vuxna och hur många barn som skall bo i rummet. Ev tillkommer en frukostkostnad för en person + extrasängen. Skriv ut alla bokningspapper & ev mailkonversation och ta med - det brukar sällan uppstå några större problem som inte går att lösa på plats.

Krabi är en provins men även en stad en bra bit från havet - där bor du inte!

Här är en klickbar karta där du ser boende & färjetrafik för Thailand västkust http://www.andaman-island-hopping.com/overviewcentral.htm

Under högsäsong är det bäst att förboka boende på öarna då hotellutbudet är begränsat.

Många hotell har obligatorisk avgift (dvs man måste betala) för julmiddag och nyårsmiddag - oftast påkostade med diverse shower & lekar & lucky balloons.

Spendera minst en vecka på Koh Lanta - det är ön värd! Du kan antingen ta färja dit från Krabi eller minivan - hotellet bokar åt er på plats eller så kan ni vända er till någon liten resebyrå (finns flera i Ao Nang).