Tips om Khao Lak

Här hittar du tips, råd och inspiration från oss och våra medlemmar

Khao lak är barnfamiljens paradis i Thailand. Orten ligger bara en timme norr om Phuket och flygplatsen men är ett mycket lugnare resmål. De flesta hotellen ligger mitt på den breda och långgrunda sandstranden. Många av dessa är familjehotell.

Blogginlägg om Khao Lak

Mai Khao Lak Beach Resort & Spa – Thailand – a Travel diary

Om en resa till paradiset. Om 8 dagar på Mai Khao Lak i Thailand. https://litemerarosa.com/2018/02/11/mai-khao-lak-beach-resort-spa-thailand/
av Litemerarosa 5 maj 2019

Från Phi Phi till Khao lak

Vi tog tidiga båten från Phi Phi hotellet bjöd på resan. 2 timmar tog resan över det är blunda och inte tänka på konsekvenser när man färdas i Thailand. Vi satt på 3 våningen ner i båten om det hänt något..... Denna båt hadeen liten kiosk lyx. Framme stod vårt Hotel och väntade på oss ca 1 och en halv timme senare var vi framme på Orchid Beoch resort på White sand Beach. Vi blev uppgraderade för jag och Emma fyller år under vår vistelse. Och det var en uppgradering av klass, vi fick en svit på 70 kvm. Till tjejernas stora glädje tillbringades eftermiddagen vid den fina poolen. http://www.reseguiden.se/forum/bilder/orchid-beach-resort-khao-lak-thailand-442033
av Moaemma6 8 jan. 2013 Resealbum: Från Ko Lanta till Khao Lak 2012/2013

Bad

Efter sköna timmars sömn, tjejerna vaknade 1030 så tog vi en till tuuk tuuk till stranden bortom vår. Anledningen var att där skulle det finnas lite och snorkla på. Inte mycket folk vi fick tag på sköna solstolar. god lunch åt vi på en liten resturang på stranden.En mulen dag men varmt på kvällen började det spöregna. Efter stranden hängde vi vid hotel poolen och jag tror att M & E gick upp vid 22 på kvällen.
av Moaemma6 16 dec. 2012 Resealbum: Från Ko Lanta till Khao Lak 2012/2013

Mot Poseidon

Efter 10 timmar landar vi i Phuket. Förbeställd taxi väntar. Han kör som Ingar Stenmark (slalom). 60 och 80 innebär minimihastighet. I närmare 120 bär det i väg. Vi sitter i bak utan bälten. Som NTF säger: 2 elefanter i baksätet. Allt slutar väl och vi anländer strax till Poseidon innan regnet kommer
av Goffy52 15 maj 2012 Resealbum: Thailand -Khao Lak -Poseidon Bungalows

Om Khao Lak Thailand, Asien

Barnvänligt
Begränsat nattliv
Dykning & snorkling
Prisvärt
Sandstrand
Sol & bad

Längs den långa sandstranden här i Khao Lak finns boende för dig som bara vill njuta av lugnet, havet och naturen.

Den långa sandstranden ligger mycket vackert med en djungelklädd bergskedja bakom sig. Bergen är en del av nationalparken Khao Lak Lam Ru där det finns sevärda vattenfall och vandringsleder.

Det som lockar besökare hit till Khao Lak är den vackra naturen och lugnet. Det är också härifrån många dykningsturer utgår till Similanöarna och den marina nationalparken Mu Ko Surin.

Bara några mil från Khao Lak finns det galna hotellet Khaosok Tree House. Här kan du bara bo i hotellrum som finns i små träkojor. För dig som gillar höjdarhotell finns det rum som ligger 15 meter upp, men det finns också några rum på 4 meters höjd.

12,5tim
Flygtid från Stockholm
Beachen i Khao Lak vecka 2
1 / 23
Utanför Sudala resort
2 / 23
Bang Niang Beach Khao Lak Thailand
3 / 23
Solnedgång vid Palm Andaman
6 / 23
Bang Niang Beach Khao Lak
7 / 23
Tvåfärgad hibiskus
9 / 23
Strand Sunset Beach Khao Lak
10 / 23
Chongfah resort.
11 / 23
Bang Niang Beach Khao Lak
14 / 23
Pakarang Village
17 / 23
"Vårt" lunchställe på stranden
18 / 23
Tom härlig strand Pak weep beach
19 / 23
Långsvansad makak
20 / 23
Utsikt mot Kaosok
23 / 23