Tips om Koh Samui

Här hittar du tips, råd och inspiration från oss och våra medlemmar
Koh Samui på Thailands östkust är landets tredje största ö. Här finns allt du behöver för en lyckad resa. Chaweng och Lamai med sina fina sandstränder erbjuder sol, bad, shopping , god mat och nöje. Mest sol får du i januari till oktober.
Blogginlägg om Koh Samui
Resan hit
Hej allihop! När jag skriver detta ligger killarna fortfarande och sover. Klockan är 10.50 thailändsk tid (5 timmar plus) och vi har sovit sedan kl. 8 igår kväll. Livet på resande fot sliter :) Resan hit gick perfekt, inga förseningar och glad mor och glada barn. Eller... perfekt kanske var att ta i, i passkontrollen i Bangkok drog Vincent ut en lös tand och spottade blod i en flaska och brände av ett blodigt tandlöst leende mot passkontrollanten och i väskkontrollen till inrikesflyget blev samma kille tagen åt sidan och dem hittade en fickkniv i hans handbagage, där fick mamman lite lätt ångestattack och tankarna gick till "Bangkok Hilton" och liv bakom galler men det blev inte värre än att dem kastade den (hur kunde den missas på Arlanda!?). Tre flyg senare slog vi igår ner på Koh Samui, ut ur det lilla flygplanet slog 35 graders värme mot våra ansikten. Satan i gatan vilken värme! Vår förbeställa bil väntade på oss och tio minuter efter landning var vi på väg till hotell Marina Villa. Som planerat struntade vi att packa upp, drog på oss badkläder och rusade ner dem cirka 50 metrarna till stranden, ljuvligt! Nu börjar vi fatta att vi är här. Sönerna börjar visa livstecken, snart ner till stranden och frukost. Hörs snart igen!
av Annaandtheboys 8 juni 2015 Resealbum: Thailand 2015
Fredag den 13:e idag eller???
Dagen och veckan hade ju kunnat börja bättre. Vi skulle ta första färjan, kl 8 på morgonen, eftersom Anna skulle jobba. Hade kollat (nja, kollat och kollat) att moppestället var öppet tidigt så vi kunde lämna den och få tillbaka mitt pass. Vi låg i fas när det gäller tider MEN var moppestället öppet. Nej, Vill inte dra hela historian här och alla fina ord som kom ur min mun. Fick skicka iväg Anna på båten i alla fall, hon skulle ju jobba. Engagerade en hel del människor i att jaga kvinnan som hyrde ut mopparna. Hon dök upp så småningom, jag hade väl inte sirap i rösten precis och ögonen var nog mer svarta än blå. Kunde ju inte bara lämna moppen eftersom hon hade mitt pass. Ja, det blev några timmar extra på Koh Samui för mig, blev några koppar iskaffe. Fick en fint mottagande när jag väl kom till Koh Tao, drypande av svett, då inte heller denna båt hade en fungerande a/c. Härliga dofter/ångor från alla människor på båten. Anna stod på kajen med en banana/lime shake som jag älskar. Vad lärde vi oss av detta? Jo, kolla alltid före, lite inte på det som står på skylten utan fråga. När vi snackade om det senare kunde vi inte annat än skratta åt eländet. Det kunde ju varit värre. Anna konstaterade att när jag svurit och sagt några väl valda mycket fula ord, "då förstod jag att du var riktigt arg" Nu är det historia. Kvällens middag blev på Su Chilli, thailändskt förstås, efter en öl på Victors.
av Gunilla123 28 mars 2015 Resealbum: Thailand-Kambodja-Vietnam 2015
En dag på stranden
En hel dag på stranden blev det inte, men några timmar i alla fall. Golunch på Karma Sutra idag igen. Gillar stället :-) Sedan cruisade vi runt ön, inte hela men en bra bit. Besökte Big Buddha. Hoppade över att gå upp alla trappstegen. Gjort det tidigare. I kväll blev den en italienare. Kanongod mat och mycket trevliga ägare. Restaurang Gusto, rekommenderas. Desserten tog vi på Karma Sutra, i form av god drink. I morgon drar vi tillbaka till Koh Tao igen, det räcker med 2 dagar på Samui, inte riktigt min cup of tea. Norra sidan är helt ok men Chaweng och Lamai hoppar jag gärna.
av Gunilla123 28 mars 2015 Resealbum: Thailand-Kambodja-Vietnam 2015
"Rehab" på Koh Samui
Något trögt att få benen över sängkanten idag, MEN vi skulle med morgonbåten till Koh Samui. Anna och jag skulle ha 2 dagar av kvalitetstid mor och dotter. Hade bokat 2 nätter på The Nest, som ligger nära piren vid Bo Phut. Inte de fräschaste båtarna, utan fungerande a/c och ett folkdanslag som dansade i otakt i huvudet, var det dryga timmar. Men fram kom vi. Hyrde moppe direkt vid piren. Sen var vi nog en syn för gudarna. Jag med mitt knallröda (nyfärgat) hår och en rosa hjälm på det. Jag ser ut som en clown vad jag än har på mitt huvud. Vet inte hur många varv vi körde i Fisherman´s Village i jakten på The Nest. Svetten rinnandes i ansiktet... Varför ska man envisas med att likna en man i det avseendet, att inte fråga efter vägen???!!! Nåväl, till slut fick vi ge oss och bad om hjälp. Matthew kom och mötte oss. The Nest låg INTE i Fisherman´s Village..... The Nest är ett häftigt ställe, 5 rum och man bor verkligen i lugn och ro. Kan tänka mig att bo där igen. Men moppe är ett måste, ligger mellan Bo Phut och Fisherman´s Village och jag har ju privatchaufför i form av Anna. Käkade lunch på ett riktigt läckert ställe, Karma Sutra i FV. Härlig inredning, god mat. Dyrt, om man jämför med Koh Tao men det gäller generellt för Koh Samui. Cruisade runt och njöt av de fina vägarna om man jämför med Koh Tao. Stannade vid ett nytt, gigantiskt köpcenter i Chaweng, Central Festival. Shoppade lite. Kvällens middag käkade vi på The Happy Elephant i FV, helt ok men inte det bästa man ätit. Låg fint vid stranden.
av Gunilla123 28 mars 2015 Resealbum: Thailand-Kambodja-Vietnam 2015

Om Koh Samui Thailand, Asien

Barnvänligt
Dykning & snorkling
Nattliv
Prisvärt
Sandstrand
Sol & bad

Ön Koh Samui är bara några mil stor men här finns så många stränder att du kan prova en ny varje dag.

De mest populära stränderna är Chaweng och Lamai på östkusten. Vill du ha lite mer plats för dig själv så ska du i stället ta dig till västkusten. Vattnen här är fyllda av korallrev, och perfekta för dykning och snorkling. Om du är en landkrabba så kan du studera olika fiskar i ett akvarium. Hela ön är fylld av föreställningar och små djurparker där du bland annat kan se tigrar, apor, elefanter, fjärilar och krokodiler.

I templet Wat Khunaram finns världens enda mumie som bär solglasögon. Det här är inget forntida fynd utan kroppen av munken Luang Pho Daeng som avled 1973 när han mediterade. Han blev 79 år men sitter fortfarande i sin mediationsställning, nu bakom glas i templet i Na Muang.

12tim
Flygtid från Stockholm