Flygresor till Peking

Jämför och boka flyg från alla ledande flygbolag och resebyråer - Norwegian, SAS, Ryan Air, Ticket, Supersaver, Expedia, KLM, AirFrance, British Airways, Lufthansa, Travellink, Flygstolen...

Välj avreseort

Välj destination

Sök
Filter
Om Peking

Flygplatsen i Peking heter Beijing Capital International Airport och ligger 30 km nordost om centrum. Det bästa sättet att ta sig till centrala Peking är med Express Railway till stationen Dongzhimen (enkelbiljett 27 kr).

Det här är Peking

Under de senaste årtusendena har Peking ofta varit en av världens viktigaste städer. I dag lockar Peking allt fler besökare som är nyfikna på huvudstaden i den allt mäktigare industribjässen Kina. Med tanke på alla skriverier om Peking, inte minst i samband med OS 2008, är det svårt att tänka sig att det bara för några år sedan var förbjudet för utlänningar att besöka staden. De populäraste sevärdheterna i Peking är historiska monument och byggnader som palatset Förbjudna staden, Himmelska fridens torg och Kinesiska muren. Vädret i Peking är varierande med kalla vintrar och varma somrar, den bästa perioden att besöka Peking är april – oktober.

Hitta billigt boende i Peking

För varje dag som går så blir hotellen både fler och bättre i Peking. Ett dubbelrum med bra standard kan kosta allt från 170 kr/natt till 500 kr/natt och det är i princip läget som avgör priset. Innan du bokar rum så bör du kolla var i Peking hotellet ligger, vissa hotell ligger 5-6 mil från centrum.

Så tar du dig runt i Peking

Det är långa avstånd i Peking så du kommer inte att kunna upptäcka staden till fots. Det bästa sättet att ta sig fram längre sträckor är med kollektivtrafikens mycket billiga tunnelbana och bussar, en enkelresa kostar bara 2 kronor. De flesta turister föredrar tunnelbanan eftersom det där finns bra kartor och skyltar på engelska, för att åka buss krävs det att du lär dig lite kinesiska. Taxi är ett billigt alternativ om det är långt till närmaste tunnelbanestation, en kortare resa kostar oftast bara 10-20 kronor.

Så hittar du bästa shoppingen i Peking

De allra bästa fynden i Peking gör du på marknader som Hong Qiao, Panjiayuan och Xizhimen. Men du måste pruta rejält om du som västerlänning ska få ett bra pris, börja prutningen med att ta bort en nolla från priset. Den stora shoppinggatan i Peking är Wangfujing som besöks av mer än 250 000 personer varje dag.

Bästa budgettipset för Peking

Mitt på det jättelika Himmelska fridens torg ligger Mao Zedongs Mausoleum där den kinesiske ledaren finns balsamerad. Det är helt gratis att gå in men du måste först stå i den långa kön. Mao har legat i den specialgjord kistan av kristall sedan byggnaden invigdes 1977.

Peking Kina

Matupplevelser
Historia
Kultur
Storstad
Nattliv
Shopping

Karta över Peking