Mellanlandning Peking

Av Jokkke
29 dec. 2017 21:41
Visningar: 1751
Hej! Jag har 10 h stop i Peking och undrar vad man ska göra i staden. Går det snabbt att ta sig runt? Tänkte köpa en biljett hemma för den förbjudna staden och sen hinna med silk market kanske. Vad finns det mer in i Pekings stadskärna? Hur länge måste man vara tillbaka på flygplatsen innan mitt andra flyg går?
Medlemmen har tagit bort svaret
30 dec. 2017 07:32
Citerat från Marywood:
Hej!

Det tar ganska lång tid att ta sig från flygplatsen till Den förbjudna staden. Men om du har 10 timmar går det nog. Om jag minns rätt tar det ca 2 timmar att komma ut från flygplatsen och in till den del där Den förbjuda staden finns. Du lär behöva visum också. Jag hade hjälp av Kinalotsen för en veckas stoppover i Beijing. Kontakta dem så får du bra information!
https://kinalotsen.se

Det står på din biljett när du behöver vara på flygplatsen inför nästa flyg. Borde stå i alla fall. Men ca 1 1/2 timme innan skulle jag nog rekommendera. I fall det blir ändringar av gate etc.

Här finns samma fråga med andra svar:
https://www.reseguiden.se/diskussioner/12-tim-mellanlandning-peking-tips-pa-sightseeing-28657

Mvh M
Man behöver inte söka visum i förväg. 72 timmars fritt visum erbjuds för exempelvis medborgare i Sverige. Jag skulle nog säga att man bör nog vara tillbaka till flygplatsen 2½ timme innan avgång, allt går otroligt långsamt på denna flygplats. Långa köer att ta sig igenom incheckning och säkerhetskontroll. Vi hade ett längre stopp för knappt 2 år sedan i samband med kinesiska nyåret, trots att Peking i sett var "tomt" så tog det lång tid på flygplatsen.

Ett alternativ är att ta en tur till närliggande del av kinesiska muren, ordna i så fall egen chaufför som kör er hela dagen. På så vis undviker ni att sitta i eventuella köer inne i Peking.

https://www.travelchinaguide.com/embassy/visa/free-72hour/
http://www.thebeijinger.com/classifieds/cars-drivers
Av Jokkke
30 dec. 2017 13:09
Hur många timmar blir det inne i Peking på 10 h?
Tacksam för svar