12 tim mellanlandning Peking, tips på sightseeing?

Av Svanba
1 nov. 2013 15:21
Visningar: 1414
Hej!
Vi flyger till Phuket den 5:e december och har en mellanlandning i Peking på ca 12 tim. Vi har bestämt oss för att det blir för långt till Kinesiskamuren på kort tid. Nu vill vi ha tips på vad vi hinner se i staden på några timmar? Har en 7-åring samt 9-åring med oss.
Tack på förhand!
Av Sq7700
1 nov. 2013 16:06
Om ni aldrig har varit i Peking förut är Himmelska fridens torg och Den förbjudna staden något att rekommendera - historiska platser som man har sett på bild så många gånger och som dessutom är enkla att ta sig till. Ta flygtåget till Dongzhimen och byt till tunnelbana, smidigt och billigt. Inte långt därifrån ligger dessutom Wangfujing, Pekings största gågata, som också är ett typiskt ställe man hamnar som förstagångsresenär.

Tänk på att temperaturen i Peking kan sjunka en bra bit under 0-gradersstrecket i december, lite skillnad från Phuket.
Av Svanba
3 nov. 2013 17:24
Stort tack för tips!
Låter som en bra idé. Har känt lite oro för just taxiresa i Peking då jag har hört alldeles för många skräckhistorier från folk som blivit både lurade och skjutsade till helt fel platser... Då känns det bättre att åka kommunalt.
Är skyltarna till tåget och tunnelbanan tvåspråkiga? Dvs på engelska också så att man kan ta sig fram på egen hand bara man vet vart man ska? Hinner man både Himmelska fridens torg och Den förbjudna staden på en dag eller ska man välja ett av dem?

Tacksam för svar igen :-)

PS tack för tips om vädret i Peking också, hade man ju ingen koll på :-)
Av Sq7700
3 nov. 2013 17:53
Skyltarna är tvåspråkiga.. Det ska inte vara några problem att hitta så länge man är lite förberedd, dvs. ta flygtåget till Dongzhimen och sedan tunnelbana, linje 2, medurs till stationen Qianmen. Räkna med att hela resan tar en timme. Flygtåget kostar 25 yuan per person och en tunnelbaneresa kostar 2 yuan oavsett var man ska. Personalen kan ingen engelska, men är man kreativ går det ändå köpa biljetter... :-)

Jag skulle säga att det finns tid för både Himmelska fridens torg och Den förbjudna staden. Gå av på Qianmen och strosa norrut längs med torget (runda Maos mausoleum). Man behöver inte så i någon kö för att besöka torget och själva besöket i sig behöver inte ta så lång tid. Ingången till Den förbjudna staden ligger i anslutning till torget så det är ganska naturligt att köra båda sevärdheterna samma dag. Skulle det kännas stressigt kan man alltid gå längs med gatan ett par kvarter österut så hamnar man vid Wangfujing där det också finns en tunnelbanestation för hemresan.
Av Svanba
4 nov. 2013 10:49
Låter toppen! Även om vi inte kan ta med oss så mycket därifrån då det är början av vår resa så kanske vi besöker någon av stadens marknader. Finns det någon bra i anslutning också till Himmelska fridens torg?

Tror du vi behöver ta med oss destinationernas namn utskrivet på kinesiska? Jag antar att man växlar pengar innan, cash is king? Eller tar de kort när man köper biljetter till tåg osv?

Tack på förhand!
Av Sq7700
4 nov. 2013 13:08
Exakt bredvid Himmelska fridens torg vet jag inte, men en av de mer populära marknaderna är Silkesmarknaden som ligger vid stationen Yong'anli längs linje 1. Linje 1 går också till den norra delen av Himmelska fridens torg (där ingången till Den förbjudna staden är), men man måste byta en gång om man kommer från Dongzhimen. Kanske kan vara en bra rutt ? Silkesmarknaden är numera ett varuhus, vilket kanske kan vara skönt på vintern, som påminner lite om MBK i Bangkok, om du har varit där.

Tunnelbanan går direkt till alla platser ni kommer att hinna besöka, så jag tror inte det är nödvändigt att ha med sig lappar. Så länge ni vet var ni ska gå av så hittar ni! Att navigera i tunnelbanan är som sagt inga problem, det finns gott om tvåspråkiga kartor och skyltar.

Vad gäller betalning av transporten är det enklast med kontanter. Jag minns ärligt talat inte om det gick att betala med kort - cash is king. Eftersom ni ska vara där så kort tid är det väl skönt att ha ett par hundringar på fickan, så att ni direkt kan lämna flygplatsen?
Av Svanba
5 nov. 2013 16:18
Stort tack Sq7700!

Ovärdeligt att få så här bra tips inför resan. Japp, MBK har vi besökt så då vet vi lite vad vi kan vänta :)
Det blir till att ta med växlade pengar, karta och ett glatt humör så hoppas jag att vi tar oss fram i Peking på egen hand.

Start tack igen!

mvh Anna
20 feb. 2014 22:20
Hur gick det Anna! Tog ni er runt med Tunnelbana? Var det cash som gällde ? Vad kostade det?
Av Svanba
21 feb. 2014 21:50
Hej Mayalisa!

Det gick alldeles utmärkt att ta sig in med tunnelbana. Lätta skyltar att förstå på både kinesiska och engelska. Även utrop på engelska vid stationerna. Vi tyckte det var klockrent! Man betalar med cash och det kostar 2 yan per person att åka. Dvs ingenting. Vi såg i stort sett inga västerlänningar under hela vår dag i Peking, vilket var lite underligt då vi rörde oss i i turistområden. Barnen tyckte det var lite roligt första gångerna någon ville fota sig med dem, men sen blev det tjatigt :) Ska ni dit Mayalisa?

mvh Anna
23 feb. 2014 10:14
Vad härligt att det gick så bra. Jag vet inte om vi kommer hinna. Räknade ut att det blir endast två timmar inne i staden om det stämmer att det tar en timme dit och en timme vid tullen . Så vi får se. det hade varit kul. Men vi vill ju inte riskera att missa vårt plan vidare till Tokyo vid 16,45
6 mars 2014 14:43
Hej, jag ska också mellanlanda i Peking i 10-11 timmar, Jag skulle vilja besöka Himmelska fridens torg, förbjudna staden och Silkmarket.

Hur åkte du in? Tunnelbana? Vilken linje och vad började ni att se?

Skriv gärna så mycket du kan svara på och så exakt som möjligt. Försöker hitta info om hur man åker, och vilka stationer man ska gå av vid osv. Men hittar inte så mycket info.

Tack snälla på förhand! :)
Av Svanba
6 mars 2014 15:32
Hej Williow!

Som tidigare skrev till oss så ta flygtåget till Dongzhimen och sedan tunnelbana, linje 2, medurs till stationen Qianmen. Räkna med att hela resan tar en timme. Flygtåget kostar 25 yuan per person och en tunnelbaneresa kostar 2 yuan oavsett var man ska. Personalen kan ingen engelska, men är man kreativ går det ändå köpa biljetter... :-) Ni bör fixa så att ni har kontanter med er. När man kommer dit så hamnar ni i stort sett bredvid Himmelska fridens torg, och går man rakt över det så ser ni sedan ingången till Den förbjudna staden. Det var helt klart värt ett besök. Vi tyckte Peking 1 dag var bra mycket mer spännande än hela vår resa till Thailand i 4 veckor. :-) Vi hade lite svårt att hitta någon vettig mat under dagen, så vi åt på flygplatsen när vi kom tillbaka. Sen kan man vara förberedd på att kineserna tittar, känner och fotograferar och posar gärna med en. Lustigt i början, sedan lite jobbigt att bli stannade på gatan hela tiden. Men man får väl ta hur det känns att vara poppis för en dag ;-) Lycka till med allt!
7 mars 2014 07:26
Tack så mycket för svar. Betalade ni nått virum? Eller är de 72 timmars visum man har om man ska flyga vidare, som då är gratis eller?