9 timmar i Peking - mellanlandning

13 sep. 2015 23:35
Visningar: 1843
Vi sitter och suktar på en resa till Thailand i början av januari. Helt klart bäst pris med Air China, men 9 timmar stop i Peking på ditresan, 7 Tim på hemresan. Vad gör man?
Skulle vara kul att "se" Peking, men vädret lär inte vara sommar. Vad säger era erfarenheter?
Vad gör man på flygplatsen? Finns det möjligheter för lounger?
Andra bra tips?
Av Bibby
13 sep. 2015 23:54
Ni hinner in en snabbis till Beijing men räkna med att det är kallt, riktigt kallt.

Ja, det finns flera lounger där, kolla in flygplatsens hemsida samt Prioirity Pass sida. Där lär ni få en del tips vad som finns. Det är väl det bästa om ni inte vill stressa in till stan och frysa.
Av Lillaru
14 sep. 2015 16:41
Vi hade en 10 timmars mellanlandning i december i fjol. Hann med att besöks både sommarpalatset och ta en promenad på muren. Faktiskt det bästa på hela semestern!
Av Viola73
26 sep. 2015 22:40
Lillaru: vi kommer att göra en likadan resa i december med 10 timmars mellanlandning , var det smidigt att ordna 1 dags visum? Hur tog ni er in till Peking? Är lite orolig över trafiken om man tar taxi . Hur många timmar innan flyget till Bangkok bör man vara på flygplatsen.
Många frågor, men jag är osäker om man vågar lämna flygplatsen, men 10 timmar på flygplatsen är segt....
Av Lillaru
27 sep. 2015 07:12
Vi hittade en kille på tripadvisor som vi bokade via mailkontakt. Han kom och mötte oss på flygplatsen och körde runt oss till de ställen vi kommit överens om. Han hade stenkoll på hur lång tid allt tog och när vi behövde vara tillbaka på flygplatsen. Visumet var inget problem, man behövde bara fylla i ett papper när man lämnade flygplatsen.
5 nov. 2015 14:43
Jag ska också dit i januari och har en drygt 7 timmar lång mellan landning. Hinner man till muren på den tiden? Hinner man in till Förbjudna staden?
9 nov. 2015 21:51
Lillaru, du har ingen kontaktuppgift till killen ni anlitade?
Hur funkar bagaget, det behöver man inte röra i Peking hoppas jag. Vi flyger på in och ut från Peking med Air China. Hur skulle du lägga upp timmarna i Peking? Hur kallt var det?
Om man shoppar något, vet du om det finns möjligthet att skicka hem detta på ett smidigt sätt?
10 dec. 2015 01:47
Puffar till tråden. Vore bra med en liten skriven guide hur man tar sig in till Peking.

Lillaru, hade du mail till er guide? Svara gärna oxå på mina funderingar om bagaget, vi flyger dit och vidare med Air China.
Av Lillaru
10 dec. 2015 07:58
Hej! Bagaget behöver man inte bry sig om, det följer med till slutdestinationen. Kolla tripadvisor ang. guide, det finns många... Vår kallade sig för "mr Jonny yellow cab". Vi kontaktade flera olika och frågade om upplägg, pris och om de var lediga just när vi anlände. Det var inte så kallt 22 december i fjol när vi var där, -2 kanske och strålande sol. Hoppas du fick svar dina funderingar!