Tips om Peking

Här hittar du tips, råd och inspiration från oss och våra medlemmar

Om Peking Kina, Asien

Historia
Kultur
Matupplevelser
Nattliv
Shopping
Storstad

Peking är ett himmelrike för den som vill uppleva den kinesiska kulturen under sitt besök. Staden är full av historiska platser, restauranger och marknader.

I oktober 1949, utropades Peking till Folkrepubliken Kinas huvudstad. Peking var då härjat av inbördeskrig men har sedan dess genomgått en stor förändring och tack vare stadens ökade population växer den varje år. Kina har en lång historia där makten skiftats mellan olika dynastier, vars kvarlevor kan ses runt om i staden. Det kanske mest kända är Den förbjudna staden, som var hem åt kejsarna under Ming- och Qingdynastin. Här finns också The Palace Museum med nästan en miljon artefakter från denna tid.
Ett stenkast därifrån ligger det berömda Himmelska fridens torg som i modern tid mest är känt för de tragiska studentdemonstrationerna 1989. För mer kultur, besök de gamla stadsdelarna som av Pekingborna kallas för Hutonger. Dessa smala gränder har anor från 1200-talet och är idag en plats för butiker och restauranger. Vill du avsätta en dag för shopping finns det både traditionella marknader såväl som moderna gallerior. Välj Silk Street eller Hongqiao Market för en riktig marknadsupplevelse.
Utanför staden ligger den världsberömda Kinesiska muren, ett måste för alla som besöker Peking. Räkna besöket som en dagsutflykt och njut av vandringen i de natursköna vyerna.