Önskar tips på svensk guidning för dagsturer i Beijing.

3 maj 2012 13:04
Visningar: 1515
Jag har tänkt att ta med hela familjen till Beijing: sambo och två barn på 10 & 13 år. Själv har jag varit där ett flertal gånger med arbetet och hunnit se pyttelite på egen hand av allt vad som finns...
Skulle nu vilja ha tips på vart/hur man kan få tag på svensktalande guide i Beijing för att hela familjen ska få ut så mycket som möjligt av besöket detta spännande land. Vi är ganska resvana och vill inte boka upp oss på en hel paketresa, men om alternativet med någon/några dagars guidning finns skulle detta vara OK. Gärna någon person eller "resebyrå" som man kan kontakta hemifrån. Någon som vet?
Tack på förhand!
3 maj 2012 19:33
Hej! Jag var på en organiserad resa och hade en helt underbar guide som verkligen kunde sitt jobb. Hon pratade dessutom svenska.... Vet inte hur mycket hon jobbar och vill inte lämna ut hennes kontaktuppgifter utan att fråga henne men om du vill kan jag maila henne och höra om hon kan och är intresserad. Vet du redan nu vilka dagar det gäller och håller ni med bil/chaufför ?
4 maj 2012 12:12
Hej! Jag tar jättegärna hennes kontaktuppgifter. Gärna om någon har tips på organiserade svensktalande guider. Det är även intressant med "paket-guidning :-)" dvs flera utfluktsmål till paketpris, eller om man kan köpa in sej i paketresors guidningar och välja ut vilka/vad man vill se och vad som passar in under den tidsperiod man är på platsen. Vi har räknat med 2-3 veckor i Beijing, och har räknat med att se en hel del....
Står gärna för chaufför, men ser helst hjälp med bokning (men det brukar ju gå att fixa via hotellet också)
Vi har inte bestämt ännu när vi åker, men det lutar åt våren. Det var så fantastiskt vackert med all blomning som precis startat, då jag var där i april en gång.Superhärligt väder gjorde inte saken sämre. Annars blir hösten, men vi har inte bokat ännu. Kommer i vilket fall att undvika storstadssemester i värmebölja, och det är ju ganska kallt på vintern... Kinkig ;-)
Av Annl
5 maj 2012 08:19
Kolla Rubinresor - de har en rundresa Peking- Shanghai-Xiam och där har man egen chaufför och egen guide. Den resan verkar väldigt fin tycker jag.

Av dem som rest i Kina har jag förstått att det är svårt att resa på egen hand, men det är som sagt bara som jag hört.
21 maj 2012 22:31
Hejsan!

Alltid lika kul att höra folk som åker flera gånger till Kina, landet man aldrig kan få nog av :)
Hoppas jag inte svarar dig för sent och du redan har bestämt dig. Du kan kika på en kinasida som jag varit med och gjort. Den är gjort för turister som vill åka till Kina på egen hand men har även bla service med svensktalade guide i beiing , precis vad du är ute efter. Om du redan ordnat guide så ska du absolut i alla fall besöka vår sida eftersom den innehåller väldigt mycket information som kommer att garanterat göra din resa i beijing lättare så jag rekommenderar dig verkligen att läsa sidan.

Du hittar oss på: www.kinaupplevelser.nu
eller direktlänk för guide: www.kinaupplevelser.nu/planeradinresa-egenguide.html

Trevlig resa!

Mvh
Micke
Av Desires
21 maj 2012 22:49
Kolla även http://www.EurooChina.se, de åkte vi med i november 2010. Det var arrangerade utflykter varje dag till de mest sevärda platserna, vilket var perfekt eftersom det är väldigt rörig och jobbig trafik i Beijing.
Och busschaufförerna kan ju alltid hitta andra "genvägar" om det råder trafikkaos, så det är nog nödvändigt med egen chaufför och guidning.
Euroochina hade en otroligt duktig svensktalande guide som heter Frank, jag har hört av andra resebyråer att de också haft turen att få denne duktige och inspirerande guide, han var helt suverän! Jag har försökt tidigare men de lämnar inte ut hans emailadress eller dyl, men du kan ju kolla med dem om de kan ordna turer med denne excellenta guide!
Här har jag skrivit om Beijing med många foton och tips:http://www.desires.se/#post106
Av Jekman
5 juni 2012 18:21
Kolla med Kinalotsen: http://kinalotsen.se/ De skräddarsyr resor och kan verkligen Kina. Vi gjorde en kombination och följde med på en del av en rundresa och så ordnade de en del av vår resa när vi reste själva, men hade viss guidning. Vi är jättenöjda och kan varmt rekommendera dem. Man kan skicka förfrågan om skräddarsydda resor på deras hemsida också.
Johan