Flygresor till New York

Jämför och boka flyg från alla ledande flygbolag och resebyråer - Norwegian, SAS, Ryan Air, Ticket, Supersaver, Expedia, KLM, AirFrance, British Airways, Lufthansa, Travellink, Flygstolen...

Välj avreseort

Välj destination

Sök
Filter
Om New York

De två stora flygplatserna i New York är John F Kennedy International Airport (19 km sydost om centrum) och Newark Liberty International Airport (24 km sydväst om centrum). Det bästa sättet att ta sig från flygplatserna i New York till Manhattan är med minibussar som Supershuttle eller Airlink Shuttle. Minibussarna kör dig från flygplatsen till ditt hotell för ca 150-180 kronor.

Det här är New York

Många menar att New York är världens bästa stad och de har troligen rätt. På Broadway finns några av världens mest populära teatrar, på museer som Metropolitan Museum of Art och MoMa kan du se konst utan motstycke. Bland de mest berömda sevärdheterna i New York finns Frihetsgudinnan, Times Square, Central Park och Empire State Building. Men den kanske mest spännande upplevelsen i New York är folklivet och själva staden i sig. De bästa årstiderna för ett besök i New York är vår och höst då vädret är som bäst. Många undviker New York under de mycket varma sommarmånaderna.

Hitta billigt boende i New York

Det är mycket dyrt att bo på hotell på Manhattan, det finns i princip inga hotellrum med bra standard som kostar mindre än 1 500 kr/natt. På budgethotell kostar ett mycket litet rum ca 700-1 000 kr/natt. De bästa alternativen till de dyra Manhattan-hotellen är att bo i andra stadsdelar som New Jersey eller Queens där du bara betalar hälften så mycket.

Så tar du dig runt i New York

Det finns få städer som erbjuder så fantastiska promenader som New York. Att gå längs gatorna och uppleva skyskraporna och den galna trafiken är ett måste på Manhattan. För lite längre resor är tunnelbanan det smidigaste sättet att ta sig fram. Magnetkortet MetroCard kan köpas som en 1-dagsbiljett (ca 60 kr) med fria resor på kollektivtrafiken MTA.

Så hittar du bästa shoppingen i New York

En stor del av besökarna till Manhattan kommer hit för att shoppa loss, de flesta gör det på den världsberömda shoppinggatan Fifth Avenue där det finns butiker som Bergdorf Goodman, Tiffanys, FAO Schwarz och Saks Fifth Avenue. På Manhattan finns även de stora varuhusen Macy's och Bloomingdales. Vill du köpa märkeskläder till rabatterat pris så ska du leta upp outlet-varuhusen Century 21 och Filene's.

Bästa budgettipset för New York

I New York finns världens största samling guld, Federal Reserve Bank of New York förvarar mer än 7 000 ton (!) guld i ett jättelikt bankvalv. Besökare kan få en gratis guidad rundtur i banken och får bland annat se guldvalvet. Men rundturen är populär att du måste boka tid flera veckor i förväg.

Om New York New York State, USA

Nöjesliv
Konst
Kultur
Weekend
Storstad
Nattliv
Shopping

Staden som aldrig sover - New York med Manhattan i spetsen är mångas favoritstad med en puls och ett utbud som slår det mesta. Central Park i mitten kantas av raka gator fyllda av skyskrapor med butiker, restauranger, företag och bostäder. Alla delar med sin charm och sitt utbud.

Karta över New York

Empire State Building i solnedången
1 / 53
2 / 53
"Lilla huset" på taket ...
8 / 53
Top of the Rock
10 / 53
Looking out ...
11 / 53
Madison Squar Garden
13 / 53
Yankee Stadium
14 / 53
Mumsiga våfflor.
16 / 53
New York City Skyline
19 / 53
Damn Good Panncakes with Strawberries
20 / 53
Statue of LIberty
24 / 53
Julfint på Wall Street
26 / 53
Central Park Friendship by David Thornell
27 / 53
Empire State Buildning
30 / 53
Mamma Mia & TImes Square
35 / 53
Grand Central Terminal
36 / 53
Brandbil i New York
39 / 53
Flat Iron Building
42 / 53
Eden Garden, Union Square
43 / 53
"Seinfeld-restaurangen" (the Monks)
45 / 53
Högst upp på Empire State Building
48 / 53
Brooklyn Bridge
49 / 53