Tips om New York

Här hittar du tips, råd och inspiration från oss och våra medlemmar
Staden som aldrig sover - New York med Manhattan i spetsen är mångas favoritstad med en puls och ett utbud som slår det mesta. Central Park i mitten kantas av raka gator fyllda av skyskrapor med butiker, restauranger, företag och bostäder. Alla delar med sin charm och sitt utbud.
Blogginlägg om New York
New York - 16 besöket i The Big Apple - mycket info
Vi besökte New York två gånger under 2018. Vi gillar verkligen NYC, det har hittills blivit 16 besök. Vi njuter av NYC under alla årstider, förra året var vi där i slutet av januari när det var vinter och sedan i slutet av augusti när det var högsommar, 32-35 grader. Vi har samlat våra erfarenheter i det här inlägget med många bilder, boende, restauranger, sevärdheter, shopping, utflykter mm http://demmereserjordenrunt.blogg.se/2018/september/vart-new-york-var-personliga-guide-till-new-york-city.html
av Demmereserjordenrunt 17 maj 2019
Se på sport i USA - en guide
https://utochspring.com/2018/06/10/watching-sports-in-the-us/
av Pilla85 10 juni 2018
Min Topp 5 - New York
Har du inte besökt staden som aldrig sover, är det hög tid att göra det NU! Det är svårt att säga vad som är det allra bästa med NYC, men här kommer mina guldkorn som är värda att få upplevas. 1. Brooklyn Surf Bar. När man står utanför ser det ut att vara ett litet pirathak, med flaggor och en karibisk atmosfär som strömmar ut på gatan. Väl därinne, stämmer det. Det är sand på golvet, surfbrädor i taket, färgglada drinkar, toaletten luktar vanilj. En härlig karibisk bar/restaurang helt enkelt. Drinkarna är helt magiska och inte så dyra som på Manhattan. Maten är också god (dock inte Karibien influerat). Supertrevlig personal. Men det bästa av allt är den underbara stämningen! 2. NINJA New York restaurant. Ja, det här är något utöver det vanliga restaurangbesöket. Inget för den som är lättskrämd eller har svagt hjärta. Man blir mottagen av en receptionist med öronsnäcka som sedan skickar ner gästerna i en hiss. Väl framme möts man av en ninja servitör i denna ninja by. Ja, det är sant! Servitörerna är klädda som ninjor, men smyger även fram lite här och var så det gäller att inte skrika sig hes. Man får sin egen ninja servitör som är väldigt påhittig. Trollar. gör konster och gör allt för att ni ska få en rolig och annorlunda upplevelse. Det serveras japansk mat- sushi och annat gott. Snälla, gå till NINJA!!!! 3. Smorgasburg. En fantastisk matmarknad varje lördag och söndag i Brooklyn (dock på 2 olika platser) Kom dit hungrig och lägg några timmar på att äta allt från världens olika hörn. Pizza, lobster roll, asiatisk mat, efterrätter osv. Ett utmärkt sätt att umgås. Under våren/sommaren är marknaden utomhus och ligger vid vattnet med en fantastisk utsikt över Manhattan. Frossa i mat, vet ja! 4. Burp Castle. En liten bar (serverar bara öl) i East Village med massor av religiösa tavlor på väggarna. Blir ljudnivån för hög, tystar bartendern ner gästerna. Man får alltså inte lov att prata högt här, utan nästan bara viska. Kan vara skönt då många ställen är väldigt högljudda. Det blir mysig stämning- värt att besöka! 5. Brooklyn bron. Att gå över Brooklyn bron är verkligen en fantastisk upplevelse. Nej, det tar inte hela dagen. Så lång är den inte. Se dock upp för alla turister som tänker gå samtidigt som dig. Manhattan är en mycket vacker stad- vilket du får bevis på när du är på bron. I dagsljus eller på kvällen- spelar ingen roll. Ta med kameran så att du får samma bilder som x antal miljoner människor redan har fotat! Njut av världens bästa stad. Hoppas att NYC ger dig en oförglömlig upplevelse!
av Missdr 31 jan. 2018
Min topp 5 - New York
Jag har aldrig sett mig själv som någon äventyrare, någon som kastar mig ut utan att veta var jag kommer att landa. Ändå bestämde jag mig för tre år sedan för att åka till New York. Ensam. I tre månader. Det förändrade mig permanent. De tips jag nu vill dela med mig av är inte av det mest turistiga slaget, utan uppmanar snarare till att upptäcka de där pärlorna du sällan hittar i en New York-guide. 1. Airbnb i Brooklyn De flesta som reser till New York väljer att bo på Manhattan. Kanske är det för att de vill ha nära till allt, känna staden ordentligt på pulsen eller få uppleva Sex and the City IRL. Jag hamnade, genom Airbnb, i ett kollektiv i Brooklyn - och jag är så glad för det i efterhand. Detta för att jag kunde välja när jag ville ha tempot på Manhattan (tog bara ca 20 min att ta sig dit) och när jag ville strosa i det lugnare, men ändå händelserika och färgstarka Brooklyn. https://www.reseguiden.se/bilder/new-york/myrtle-519673 2. Gimme! Coffee Kaffehaket som satsar på hållbarhet genom hela processen. Att de dessutom serverar kaffe som inte verkar utspätt med extra mycket vatten är en stor bonus för den som är van vid att drycken både smakar och ger effekt. Finns både i Brooklyn och på Manhattan. 3. The Whiskey En utav mina första kvällar i kollektivet åkte vi till en bar som hette The Whiskey och låg i Williamsburg, Brooklyn. Efter den kvällen var det det självklara valet för alla kommande utgångar. Utan att ha något riktigt dansgolv spelade de så bra musik (tunga hiphop-beats blandat med Uptown Funk, Beyoncé, Abba och Avicii. Något för alla helt enkelt) att ingen i baren kunde sitta still. Vi dansade oss svettiga i timmar och ville aldrig gå hem. 4. Levain Bakery "It all began with a simple mission between two great friends: create the world’s greatest chocolate chip cookie.". Okej, det här tipset är kanske lite turistigt. Men jag kunde inte låta bli. Jag har aldrig ätit så goda, och så STORA, kakor som på det pyttelilla café på Manhattan som mina franska kollektiv-vänner tog mig till. Hett tips är att inte äta hela på en gång, dock.... https://www.reseguiden.se/bilder/new-york/levain-cookie-519674 5. Jazz Nu kanske jag är lite partisk, som jazzmusiker, men jag tycker ändå att det borde vara ett måste att besöka åtminstone en av alla fantastiska jazzklubbar NY har att erbjuda. Själv drog jag runt mellan många, ibland lyssnade jag bara och ibland gick jag själv upp på scenen och sjöng. Även om det sistnämnda inte är något för dig rekommenderar jag verkligen att du sätter dig ner med ett gott glas vin och tar in den musik som kommer som mest till liv just i den här staden. https://www.reseguiden.se/bilder/new-york/jazz-jam-519675
av Lovisajennervall 24 jan. 2018

Om New York New York State, Nordamerika

Konst
Kultur
Nattliv
Nöjesliv
Shopping
Storstad
Weekend

Om du undrar vad som finns att göra i New York är det lättare att svara på vad du som inte finns att göra. Det här är verkligen en stad där hela världen är samlad och i stort sett allt finns att roa sig med.

Med tydlig indelning av stadsdelar som exempelvis Chinatown, Harlem och Soho känner du historiens vingslag i New York, eller The Big Apple som det kallas i folkmun. Enklaste sättet att upptäcka staden är att utrusta sig med bra skor och en karta i mobilen. Känns promenad jobbigt finns buss, tunnelbana och de välkända gula taxibilarna att tillgå – eller varför inte ta en helikoptertur över staden?

Gatuindelningen på Manhattan är genial. Alla gator går från öst till väst. Alla avenyer går från norr till söder. Manhattan är indelad i tre delar: Uptown, Midtown och Downtown. Uptown är allt som är norr om början av Central Park. Downtown finner du söder om Union Square. Midtown ligger norr om Union Square upp till 59:e gatan. Lät det krångligt? När du är på plats förstår du hur det fungerar och du kommer med stor sannolikhet att älska det.

I denna världsmetropol finner du sevärdheter som Frihetsgudinnan, Time Square, Empire State Building, och Central Park för att bara en nämna en bråkdel av alla. Även om allt känns annorlunda så finns den där mitt i kaoset – känslan av trivsel. Har du en gång besökt New York är det svårt att inte längta tillbaka.

Empire State Building i solnedången
1 / 53
2 / 53
"Lilla huset" på taket ...
8 / 53
Top of the Rock
10 / 53
Looking out ...
11 / 53
Madison Squar Garden
13 / 53
Yankee Stadium
14 / 53
Mumsiga våfflor.
16 / 53
New York City Skyline
19 / 53
Damn Good Panncakes with Strawberries
20 / 53
Statue of LIberty
24 / 53
Julfint på Wall Street
26 / 53
Central Park Friendship by David Thornell
27 / 53
Empire State Buildning
30 / 53
Mamma Mia & TImes Square
35 / 53
Grand Central Terminal
36 / 53
Brandbil i New York
39 / 53
Flat Iron Building
42 / 53
Eden Garden, Union Square
43 / 53
"Seinfeld-restaurangen" (the Monks)
45 / 53
Högst upp på Empire State Building
48 / 53
Brooklyn Bridge
49 / 53