Bo bra och prisvärt i New York

Stine
Medlem sedan 2011, besökt 19 länder

Foto: iStock
Foto: The Paper Factory
Foto: Pod 39
Foto: Hotel Roger Smith
Foto: The Jane
Foto: Ace Hotel
New York är en av de städer med dyrast hotellpriser. Samtidigt toppar staden listorna över populäraste weekendresmålen. Vi har tagit fram bra men prisvärda hotell, så att du kan uppleva eller återuppleva pulsen på Manhattan.
Publicerad 22 oktober 2018

New York finns med på många topplistor över höstens och vinterns populäraste weekendresmål. Inte konstigt kanske eftersom ”The Big Apple” är en storstad i världsklass. Det är svårt att hitta billiga hotell men vi har tagit fram rekommenderade och prisvärda hotell med både bra läge och kvalitet. Tänk på att priset varierar beroende på vilket datum du väljer.

The Paper Factory, Queens

Bara två stopp med tunnelbanan från Midtown på Manhattan ligger detta übercoola hotellet som inte kommer göra dig besviken. Betonggolv, trätak, Londonstyle telefonboxar och Latin/Mediterranean fusion-restaurang är bara något av det hotellet kan bjuda på.
Pris: ca 1850 kronor per natt.
Adress: 37-06 36th Street, Queens

Pod 39, Midtown East

Hotellet är enkelt med små tågkupéliknanderum i flera varianter. Rummen på Pod 39 är rökfria och konstruerade så att du kan ändra det efter ditt humör, dimma ner ljuset, docka in din mp3, logga in på gratis wifi eller se vad du vill på tv:n. Hotellet är fräsch och renoverat 2012 och ligger perfekt till med gångavstånd till sevärdheter som Empire State Building och Chrysler Building. Här finns det dessutom en schysst takterrass med fin utsikt över staden, café och restaurang.
Adress: 145 East 39th Street, New York.
Pris: från 973 kronor per natt.

Hotel Roger Smith, Midtown East

Hotel Roger Smith är ett litet mysigt boutique-hotell med fantastiskt läge, nära Grand Central Station och Chrysler Building. Att det ligger på Lexington innebär att det inte är lika livat som på exempelvis närbelägna 5th Avenue. Här det varmt och ombonat med mycket konst, bokhyllor och växter. Rummen är inredda i klassisk New England-stil. Det finns en mindre och mysig restaurang där frukosten är kanon. Hotellet kallas dessutom för ”svenskhotellet".
Pris: från 1313 kronor per natt.
Adress: 501 Lexington Avenue, New York.

Ace Hotel, Midtown

Ace Hotel är ett trendigt boutique-hotell med ett av de bästa lägena i New York. Nära Broadway och nära till restauranger och butiker. Hotellet ligger i en historisk byggnad och den grafiska profilen är framtagen av lokala artister och designers. Alla rum är individuellt inredda och moderna men lite mindre. Det finns gratis wifi, gym, trevlig restaurang och bar.
Pris: från 1746 kronor per natt.
Adress: 20 West 29th Street, New York.

The Jane, Greenwich Village

Att checka in på The Jane är lite som att resa tillbaka i tiden, men du behöver inte oroa dig; trots att rummen ser ut som en riktigt snygg tågkupé från 1920 så har du självklart gratis wifi på hela hotellet. Och du har antigen utsikt mot Hudsonelven eller en egen terass på rummet. Bara en sådan sak. Och en populär restaurang med de godaste avocadomackorna, vad mer kan du önska dig? Jo en grym lobby bar! Välkommen till The Jane!
Pris: från 818 kronor per natt
Adress: 113 Jane Street, Greenwich Village

Områden – var ska man bo?

Vill du bo på Manhattan finns det tre områden att välja mellan. Uptown är uppdelat på Upper East Side, Upper West Side, Harlem och delar av Central Park. Det här är en lugnare stadsdel. Många som besöker New York för första gången väljer att bo i Midtown. Härifrån är det nära till alla stora sevärdheter som Empire State Building, Rockefeller Center, Times Square och södra delen av Central Park. Här hittar du ett av Manhattans två affärsdistrikt. Vill du ha riktigt nära till Broadway ska du hitta ett hotell här. I Downtown finns Financial District, Chinatown, Chelsea, Meatpacking District, Greenwich Village, Tribeca och Soho. Här hittar du Manhattans andra affärsdistrikt. Vill du bo lite lugnare men ändå nära Manhattan är Jersey City på andra sidan Hudsonfloden ett bra alternativ med smidig och snabb kommunikation till Manhattan.

I Reseguidens jämförelsetjänst hittar du populära, billiga och lyxiga hotell i New York.


Resor till New YorkFlyg till New YorkFler prisvärda och rekommenderade hotell i New York

Om New York New York State, Nordamerika

Konst
Kultur
Nattliv
Nöjesliv
Shopping
Storstad
Weekend

Om du undrar vad som finns att göra i New York är det lättare att svara på vad du som inte finns att göra. Det här är verkligen en stad där hela världen är samlad och i stort sett allt finns att roa sig med.

Med tydlig indelning av stadsdelar som exempelvis Chinatown, Harlem och Soho känner du historiens vingslag i New York, eller The Big Apple som det kallas i folkmun. Enklaste sättet att upptäcka staden är att utrusta sig med bra skor och en karta i mobilen. Känns promenad jobbigt finns buss, tunnelbana och de välkända gula taxibilarna att tillgå – eller varför inte ta en helikoptertur över staden?

Gatuindelningen på Manhattan är genial. Alla gator går från öst till väst. Alla avenyer går från norr till söder. Manhattan är indelad i tre delar: Uptown, Midtown och Downtown. Uptown är allt som är norr om början av Central Park. Downtown finner du söder om Union Square. Midtown ligger norr om Union Square upp till 59:e gatan. Lät det krångligt? När du är på plats förstår du hur det fungerar och du kommer med stor sannolikhet att älska det.

I denna världsmetropol finner du sevärdheter som Frihetsgudinnan, Time Square, Empire State Building, och Central Park för att bara en nämna en bråkdel av alla. Även om allt känns annorlunda så finns den där mitt i kaoset – känslan av trivsel. Har du en gång besökt New York är det svårt att inte längta tillbaka.

Empire State Building i solnedången
1 / 53
2 / 53
"Lilla huset" på taket ...
8 / 53
Top of the Rock
10 / 53
Looking out ...
11 / 53
Madison Squar Garden
13 / 53
Yankee Stadium
14 / 53
Mumsiga våfflor.
16 / 53
New York City Skyline
19 / 53
Damn Good Panncakes with Strawberries
20 / 53
Statue of LIberty
24 / 53
Julfint på Wall Street
26 / 53
Central Park Friendship by David Thornell
27 / 53
Empire State Buildning
30 / 53
Mamma Mia & TImes Square
35 / 53
Grand Central Terminal
36 / 53
Brandbil i New York
39 / 53
Flat Iron Building
42 / 53
Eden Garden, Union Square
43 / 53
"Seinfeld-restaurangen" (the Monks)
45 / 53
Högst upp på Empire State Building
48 / 53
Brooklyn Bridge
49 / 53