Bo bra och prisvärt i New York

Stine
Reseguiden, besökt 19 länder

Foto: iStock
Foto: The Paper Factory
Foto: Pod 39
Foto: Hotel Roger Smith
Foto: The Jane
Foto: Ace Hotel
New York är en av de städer med dyrast hotellpriser. Samtidigt toppar staden listorna över populäraste weekendresmålen. Vi har tagit fram bra men prisvärda hotell, så att du kan uppleva eller återuppleva pulsen på Manhattan.
Publicerad 22 oktober 2018

New York finns med på många topplistor över höstens och vinterns populäraste weekendresmål. Inte konstigt kanske eftersom ”The Big Apple” är en storstad i världsklass. Det är svårt att hitta billiga hotell men vi har tagit fram rekommenderade och prisvärda hotell med både bra läge och kvalitet. Tänk på att priset varierar beroende på vilket datum du väljer.

The Paper Factory, Queens

Bara två stopp med tunnelbanan från Midtown på Manhattan ligger detta übercoola hotellet som inte kommer göra dig besviken. Betonggolv, trätak, Londonstyle telefonboxar och Latin/Mediterranean fusion-restaurang är bara något av det hotellet kan bjuda på.
Adress: 37-06 36th Street, Queens

Pod 39, Midtown East

Hotellet är enkelt med små tågkupéliknanderum i flera varianter. Rummen på Pod 39 är rökfria och konstruerade så att du kan ändra det efter ditt humör, dimma ner ljuset, docka in din mp3, logga in på gratis wifi eller se vad du vill på tv:n. Hotellet är fräsch och renoverat 2012 och ligger perfekt till med gångavstånd till sevärdheter som Empire State Building och Chrysler Building. Här finns det dessutom en schysst takterrass med fin utsikt över staden, café och restaurang.
Adress: 145 East 39th Street, New York.
Sök priser till The Pod 39 Hotel

Hotel Roger Smith, Midtown East

Hotel Roger Smith är ett litet mysigt boutique-hotell med fantastiskt läge, nära Grand Central Station och Chrysler Building. Att det ligger på Lexington innebär att det inte är lika livat som på exempelvis närbelägna 5th Avenue. Här det varmt och ombonat med mycket konst, bokhyllor och växter. Rummen är inredda i klassisk New England-stil. Det finns en mindre och mysig restaurang där frukosten är kanon. Hotellet kallas dessutom för ”svenskhotellet".
Adress: 501 Lexington Avenue, New York.
Sök priser till Roger Smith

Ace Hotel, Midtown

Ace Hotel är ett trendigt boutique-hotell med ett av de bästa lägena i New York. Nära Broadway och nära till restauranger och butiker. Hotellet ligger i en historisk byggnad och den grafiska profilen är framtagen av lokala artister och designers. Alla rum är individuellt inredda och moderna men lite mindre. Det finns gratis wifi, gym, trevlig restaurang och bar.
Pris: från 1746 kronor per natt.
Adress: 20 West 29th Street, New York.

The Jane, Greenwich Village

Att checka in på The Jane är lite som att resa tillbaka i tiden, men du behöver inte oroa dig; trots att rummen ser ut som en riktigt snygg tågkupé från 1920 så har du självklart gratis wifi på hela hotellet. Och du har antigen utsikt mot Hudsonelven eller en egen terass på rummet. Bara en sådan sak. Och en populär restaurang med de godaste avocadomackorna, vad mer kan du önska dig? Jo en grym lobby bar! Välkommen till The Jane!
Pris: från 818 kronor per natt
Adress: 113 Jane Street, Greenwich Village

Områden – var ska man bo?

Vill du bo på Manhattan finns det tre områden att välja mellan. Uptown är uppdelat på Upper East Side, Upper West Side, Harlem och delar av Central Park. Det här är en lugnare stadsdel. Många som besöker New York för första gången väljer att bo i Midtown. Härifrån är det nära till alla stora sevärdheter som Empire State Building, Rockefeller Center, Times Square och södra delen av Central Park. Här hittar du ett av Manhattans två affärsdistrikt. Vill du ha riktigt nära till Broadway ska du hitta ett hotell här. I Downtown finns Financial District, Chinatown, Chelsea, Meatpacking District, Greenwich Village, Tribeca och Soho. Här hittar du Manhattans andra affärsdistrikt. Vill du bo lite lugnare men ändå nära Manhattan är Jersey City på andra sidan Hudsonfloden ett bra alternativ med smidig och snabb kommunikation till Manhattan.

I Reseguidens jämförelsetjänst hittar du populära, billiga och lyxiga hotell i New York.


Resor till New YorkFlyg till New YorkFler prisvärda och rekommenderade hotell i New York