10 tips i New York - mat och shopping

Stine
Reseguiden, besökt 19 länder

Foto: bobsan, medlem sedan 2008
Foto: cingelsson, medlem sedan 2006
New York lockar med fantastisk shopping och resturanger i världsklass. Här är 14 ställen du inte vill missa.
Publicerad 24 augusti 2023

New York är en av världens bästa städer för shopping. Här finns allt och lite till. Vintage-älskaren är i paradiset och märkesdonnan kommer att spara tusenlappar då särskilt amerikanska märken är otroligt prisvärda här. Vi har också valt ut några restaurangtips, med allt från schysta frukostställen, till bästa burgaren på stan och fina restauranger för middagen på kvällen.
Ett tips är att planera dagarna i förväg för att få ut det mesta av staden. Notera även att många av restaurangerna som vi tipsar om finns på mer än en plats i staden.

En riktig amerikansk frukost

När man är i USA så är det nästan lag på att äta en American Breakfast, på en riktig amerikansk diner. En klassiker i New York är Empire Diner som nyligen fått en uppfräschning. Här finns klassiker som amerikanska pannkakor med bacon, våfflor med jordgubbar och grädde och “hash-browns” – stekta potatiskakor och olika varianter av ägg.
Till Empire Diner

Mer frukost

Amerikanska diners med frukost finns överallt i staden och en frukost kostar runt 10 dollar. Fler bra ställen är Viand Coffee Shop, Ellen's Stardust Diner och The Comfort Diner.
Till Viand cafe
Till Ellens Stardust Diner
Till The Comfort Diner

Shopping med allt på ett ställe

Det legendariska varuhuset Macy's ligger på Herald Square och har allt du behöver och allt du inte visste att du behövde. Ett tips är att komma hit före lunch på vardagar. Då slipper du trängseln och de värsta köerna. Kom ihåg att skriva ut eller ladda ner Macy's International Visitor Savings Pass. Alla internationella turister får tio procent i samtliga butiker mot uppvisande av det plus sitt ID. Just rabatter vid köp är vanligt över hela USA. Var uppmärksam när du handlar, ett exempel är att du efter betalning får 20% rabatt på nästa köp. Det kan med andra ord löna sig ordentligt att först köpa ett par strumpor för att några minuter senare göra dom dyrare inköpen.
Till Macys

Amerikas första pizzeria

Lombardi's ligger i stadsdelen Nolita (Little Italy) sedan 1905 och sägs vara New Yorks första pizzeria. Restaurangen här är ett perfekt lunchstopp efter en förmiddag med shopping i Soho.
Till Lombardis

Fynda på en outlet

New York har flera outlets men den mest kända är Century 21 som ligger direkt mittemot One World Trade Center. Här finner du allt från kläder, elektronik, godis, accessoarer out annat på hela 9300 kvadratmeter butiksutrymme.
Till Century 21

Vintagepärlor

I New York är det lätt att hitta riktigt bra vintagebutiker. En av de mest kända är kedjan INA. Här hittar du alltid något, med ett stort urval av designkläder, väskor och skor.
Till INA

Bokhandel med allt och lite till

Bokhandeln Barnes & Noble har flera butiker, varav en enorm butik vid Union Square. Här finns varenda bok, tidning och film du letar efter. Bokhandeln har även ett eget café med kaffe från Starbucks, där du kan sitta och läsa precis hur länge du vill.
Till Barnes & Noble

En mexikansk favorit

La Esquina har supergod mat och har den äkta mexikanska känslan. Det är egentligen tre separata matställen i samma byggnad: The Taqueria som är en liten lunchrestaurant med lättare rätter och take-away, The Café som serverer lunch, brunch och middag, och The Brasserie & Bar som serverar middag och drinkar. Bland annat har restauranger fler än 200 tequilasorter.
Till La Esquina

En perfekt avslutning på dagen

The Standard Grill är en del av hotellet The Standard, och är ett säkert kort när det är dags för middag. Här finns ett bra urval av fisk och kötträtter. Men glöm inte att lämna lite plats till desserten. Här finns nämligen en chokladmousse to die for. Ps. The Standard grill finns även i Bangkok om du planerar en resa dit.
Till The Standard Grill

Hitta resan till New York

Med Reseguidens jämförelsetjänst för hotell och paketresor kan du leta fram hotellen med bästa konsumentbetyg till lägsta priser.
Jämför alla paketresor till New York
Hitta ditt hotell till New York här >>


Paketresor till New York

Flyg till New York
Prisvärda hotell i New York