Snus i New York som 20åring

Av How
17 feb. 2020 18:04
Visningar: 89
Tjenare!
Jag och tjejen ska till New York nu om två veckor. Aldrig tänkt på åldersgränser nu efter jag fyllt 20 förra sommaren. Men blev att läsa på lite nu när jag ska till New York. Jag vet att jag inte kommer kunna dricka alkohol etc, pga 21 års gränsen. Men min fråga är om jag har 3/4 dosor på mig när jag åker, kommer det vara olagligt för mig att snusa under min tid där? Tänker mig att jag inte kommer att behöva fylla i något speciellt gällande mitt snus då det är under 200g, men tänkte ifall dom kollar på mitt snus och ser att jag är 20 år, kommer jag bli av med det isåfall?

Tack på förhand!
//Viktor
22 feb. 2020 21:54
Hej Viktor och mycket klokt av dig att kolla upp sånt här innan avresa.

Man ska få ta med sig upp till 500 gram snus till USA men dom kan också vara lite svåra och krångliga, säkert på grund av okunskap. Det står heller inget om åldersgräns. När jag googlar runt lite hittar jag tipsen längst ner i mitt inlägg. Jag skulle kontakta flygbolaget eller ambassaden för mer information. Skickar med länken till USA:s ambassad i Sverige som skriver några korta rader om snus.

Lycka till och trevlig resa! Kika gärna in på min blogg för tips Om New York, ni kommer älska staden!

Mvh
Anna
https://www.newyorkandmore.com/new-york/

https://se.usembassy.gov/u-s-citizen-services/information-on-u-s-customs/

”USA och Australien kan vara extra jobbiga
Om du vill ta med dig snus till USA är det alltid bäst att prata med flygbolaget eller ambassaden innan resan. Detta på grund av att reglerna för snus är lite oklara i USA. Amerikanska Customs and Border Protection specificerar inte mängden snus som får tas in i landet, utan hänvisar en att till att kontakta den flygplats eller hamn du kommer att ta dig in i landet på. USA:s ambassad i Sverige skriver däremot att man får ta med en stock snus, ca 500 g, till USA. Men det är bättre att vara på den säkra sidan med snuset. Ett annat alternativ är att köpa snus på plats i USA, då det faktiskt säljs svenskt snus på flera platser i landet”
22 feb. 2020 22:25
Åldersgränsen för köp av tobak höjdes nyligen till 21 i USA. Det lär alltså gälla införsel också.

Svenskt snus säljs dock i många jourbutiker. Även om de ska kolla ålder så bör du nog kunna lyckas köpa om du prövar på några ställen. Jag har inga moraliska problem med att du får tag i snus, trots att åldersgränsen är 21. Du är myndig och kan fatta egna beslut.

Ingen kommer i övrigt bry sig om att du snusar.