För kallt i New York i dec/januari? Förstagångsbesökare

29 apr. 2019 12:02
Visningar: 143
Hej!

Har hittat en resa till New York 9nätter i slutet av december-början av januari för ett (enligt mig) schysst pris; ca 25.000 för flyg och bra hotell för två personer. Varken jag eller sambon har besökt NY men alltid drömt om att göra det, samt att tidpunkten skulle passa oss perfekt då vi har några månader på oss att spara ihop mat/nöje och shoppingbudget.

Dock frågade jag en vän som besökt staden ett antal gånger om vadå hen trodde om att fira nyår i New York och fick ett förskräckt svar om att ”det är på tok för kallt” att resa till New York i december/januari! Speciellt tråkigt skulle det vara för oss som aldrig besökt NY tidigare påstod min vän och rekommenderade oss att vänta tills våren/sommaren så att vi fick lite grönska och kunde hänga mer i parker/utomhus.

Då jag inte vill/har möjlighet att resa under våren 2020 tänkte jag höra med er smarta Reseguidesmedlemmar som besökt NY under vinterhalvåret; är det FÖR kallt för att njuta/uppskatta staden som förstagångsbesökare?

Om det är så kallt att man knappt kan promenera mellan sevärdheterna; ge gärna tips på soliga och spännande resmål 😅

Har kikat på tex Florida, Kap Verde, Thailand men inte hittat något som är bättre i pris eller lika spännande/bra standard som hotellet i NY.

Hoppas på input!
Av Birgere
29 apr. 2019 13:10
Temperaturen i NYC vid den tiden är väldigt osäker, dom senaste åren har det varierat mellan -15 och +15C.
Jag har varit där en gång över julen och det var jättefint och kanske 5-6grader så vi hade tur med vädret.
25k för 2 pers 9 nätter i NYC vid den tiden låter som ett rimligt pris, mao runt 2k/natt för hotellet vilket får betraktas som OK beroende på vilket hotell det är.
Du får förvisso mycket finare hotell för dom pengarna på andra platser men NYC är NYC.
Kolla upp så att bagage ingår i dom där 25 tusen, annars får du lägga på några tusenlappar.
Personligen föredrar jag stan på hösten eller våren, sommaren är för kvalmig.
29 apr. 2019 16:37
Det beror ju på vad ni vill göra. New York är väldigt speciellt på vintern med, men generellt skulle jag skulle nog rekommendera att titta på en annan tid på året. Det behöve inte vara vansinnigt kallt på vintern, men det kan vara det. Generellt är vintern lite kortare i New York än Sverige (även jämfört med sydsverige), men vissa dagar kan bli rätt kalla. Det är klart att det går ju att besöka stan då också, men jämfört med hur mycket trevligare helhetsupplevelsen blir med fint väder på våren innan sommarhettan kommer, eller under tidig höst, så är ju valet enkelt.

Bästa tiden att besöka New York är från mitten av april fram till mitten av juni samt under september och en bit in i oktober. Juli och augusti är högsäsong med dyra flygbiljetter och under vissa dagar extremt varmt (jobbigt varmt alltså). Under maj är flygbiljetterna billiga och vädret oftast riktigt bra, så det skulle bli min rekommendation. Fungerar inte det så kika på september, då priserna flygpriserna börjar falla igen. De två sista veckorna i september är det dock FN-veckorna, då världens alla länders regeringar reser till New York, så det kan vara högt tryck på hotellen just då, särskilt sista veckan.

Hotell är tyvärr alltid dyrt med en peak under högsäsong. Rekommenderar hotell på södra Manhattan, som är betydligt charmigare än Midtown (rätt trist med mestadels kontor i skyskrapor) eller vansinniga och super-turistiga Times Square. Times Square måste naturligtvis ses, men en timme eller två där räcker gott och väl, men skulle inte bo där om jag så fick betalt för det. Dessutom är det värt att besöka någon annan del av New York än bara Manhattan - särskilt Brooklyn rekommenderas.
Av Peter_o
23 juni 2019 23:16
Om alternativet är att åka någon annanstans, så är mitt råd: Åk till New York. Men jag skulle ju inte åka dit under nyårshelgen om alternativ finns.
Jag var där efter nyår för ett par år sedan utan större problem. Kul att se hur de bygger om sopbilarna till snöplogar då det kommer ett par cm snö.
Men man riskerar att missa en av de största sakerna med MYC, att flanera utan mål. Men det kan man ju ta igen nästa gång. Ett Metrocard för obegränsade resor är ett måste.

/PeterO
24 juni 2019 10:36
Hej
Har varit i NY vid två tillfällen och båda gångerna har det råkat infalla under julhelg/nyår :)
Som nämnts, vädret kan variera rejält, vi hade tex + 18 grader den 26 dec när vi anlände första dagen.
Nackdelar som jag upplevt vid årsskiftet: Massor av folk som väljer att spendera några dagar i NY just runt nyår vilket innebär långa köer till de flesta museum och attraktioner. Ni behöver även planera nyårsafton (såvida ni inte skall sitta på hotellrummet) då många restauranger och barer tar inträde vilket inkluderar mat och dricka.

Se länken.
https://www.timeout.com/newyork/new-years-eve
Florida och New York i dec-jan
USA Klarabellan, 1 apr. 2015
Updaterad av Klarabellan för 4 år sedan
7
Vi är en familj med två ungdomar 12 o 14 som planerar en resa till USA för första gången nu i december 2015. Med anledning av flygpriset verkar det vara bäst att börja i söder och jobba sig uppåt och avsluta resan i NY. Tanken var då en vecka med sol o värme, en vecka i Orlando och sist en knapp ...
New York Januari 2014
USA Evoline, 2 nov. 2013
Updaterad av Peter_o för 5 år sedan
4
Hej, Tänkte åka på en ca 5 dagars resa till New York i januari. Vet att vädret inte är det bästa men iaf, så vill vi shoppa och undrar om någon vet när deras rea börjar ?? Har de nån holiday-dag som är stort som man bör veta, om det är kul så vill vi åka då. Tacksam för all svar ... Peter_O: ...
Jul i New York, första gången i USA
USA Rope_14, 25 aug. 2013
Updaterad av Svensk_i_newyork för 5 år sedan
23
Hej! Skall resa med fru och dotter (15år) till New York den 19dec och stanna till den 27dec. Vi blir alltså borta över jul. Har bokat hotell på Manhattan (The Waldorf Astoria). Vill ha lite tips om aktiviteter, (shopping för tjejerna), och sevärdigheter som vi inte får missa vid juletider. ...
Shopping i New York, förstagångsbesökare
USA Carro93, 8 juni 2019
Updaterad av Nisse524 för 5 veckor sedan
9
Hej! Jag älskar att shoppa men det känns som om jag inte riktigt fått grepp om shoppingen i New York trots att jag googlat som en galning men har man inte varit där innan känns det klurigt och jag åker om en vecka. Vet att jag vill till Woodbury outleten men var finns bästa shoppingen i New York? ...
Jul i New York
USA Lillin, 28 sep. 2016
Updaterad av Nettan71 för 2 år sedan
6
Vi är en familj (två föräldrar och två vuxna barn) som ska fira jul i New York (första resan dit). Är det någon som har konkret tips på restaurang(er) att boka för middag, både 24 och 25 december? Jag har hört att man behōver vara ute i god tid med bokning, men jag vet inte var jag ska boka. Vi ...
Nyblivet äkta par New York i December
USA Pekke, 23 nov. 2014
Updaterad av Paulina för 4 år sedan
5
Jag och nyblivna Frugan skall till New York 10e december och blir där 1 vecka. Vad rekommenderar ni att vi skall göra? Jag som är sport nörd skall iaf på hockey och kanske ngt annat. Dock så är jue rangers på bortaturne. Mata på med förslag! Vi 29 år båda två. Tack på förhand! ... Paulina: ...

Om New York New York State, Nordamerika

Konst
Kultur
Nattliv
Nöjesliv
Shopping
Storstad
Weekend

Om du undrar vad som finns att göra i New York är det lättare att svara på vad du som inte finns att göra. Det här är verkligen en stad där hela världen är samlad och i stort sett allt finns att roa sig med.

Med tydlig indelning av stadsdelar som exempelvis Chinatown, Harlem och Soho känner du historiens vingslag i New York, eller The Big Apple som det kallas i folkmun. Enklaste sättet att upptäcka staden är att utrusta sig med bra skor och en karta i mobilen. Känns promenad jobbigt finns buss, tunnelbana och de välkända gula taxibilarna att tillgå – eller varför inte ta en helikoptertur över staden?

Gatuindelningen på Manhattan är genial. Alla gator går från öst till väst. Alla avenyer går från norr till söder. Manhattan är indelad i tre delar: Uptown, Midtown och Downtown. Uptown är allt som är norr om början av Central Park. Downtown finner du söder om Union Square. Midtown ligger norr om Union Square upp till 59:e gatan. Lät det krångligt? När du är på plats förstår du hur det fungerar och du kommer med stor sannolikhet att älska det.

I denna världsmetropol finner du sevärdheter som Frihetsgudinnan, Time Square, Empire State Building, och Central Park för att bara en nämna en bråkdel av alla. Även om allt känns annorlunda så finns den där mitt i kaoset – känslan av trivsel. Har du en gång besökt New York är det svårt att inte längta tillbaka.

Empire State Building i solnedången
1 / 53
2 / 53
"Lilla huset" på taket ...
8 / 53
Top of the Rock
10 / 53
Looking out ...
11 / 53
Madison Squar Garden
13 / 53
Yankee Stadium
14 / 53
Mumsiga våfflor.
16 / 53
New York City Skyline
19 / 53
Damn Good Panncakes with Strawberries
20 / 53
Statue of LIberty
24 / 53
Julfint på Wall Street
26 / 53
Central Park Friendship by David Thornell
27 / 53
Empire State Buildning
30 / 53
Mamma Mia & TImes Square
35 / 53
Grand Central Terminal
36 / 53
Brandbil i New York
39 / 53
Flat Iron Building
42 / 53
Eden Garden, Union Square
43 / 53
"Seinfeld-restaurangen" (the Monks)
45 / 53
Högst upp på Empire State Building
48 / 53
Brooklyn Bridge
49 / 53