För kallt i New York i dec/januari? Förstagångsbesökare

29 apr. 2019 12:02
Visningar: 1102
Hej!

Har hittat en resa till New York 9nätter i slutet av december-början av januari för ett (enligt mig) schysst pris; ca 25.000 för flyg och bra hotell för två personer. Varken jag eller sambon har besökt NY men alltid drömt om att göra det, samt att tidpunkten skulle passa oss perfekt då vi har några månader på oss att spara ihop mat/nöje och shoppingbudget.

Dock frågade jag en vän som besökt staden ett antal gånger om vadå hen trodde om att fira nyår i New York och fick ett förskräckt svar om att ”det är på tok för kallt” att resa till New York i december/januari! Speciellt tråkigt skulle det vara för oss som aldrig besökt NY tidigare påstod min vän och rekommenderade oss att vänta tills våren/sommaren så att vi fick lite grönska och kunde hänga mer i parker/utomhus.

Då jag inte vill/har möjlighet att resa under våren 2020 tänkte jag höra med er smarta Reseguidesmedlemmar som besökt NY under vinterhalvåret; är det FÖR kallt för att njuta/uppskatta staden som förstagångsbesökare?

Om det är så kallt att man knappt kan promenera mellan sevärdheterna; ge gärna tips på soliga och spännande resmål 😅

Har kikat på tex Florida, Kap Verde, Thailand men inte hittat något som är bättre i pris eller lika spännande/bra standard som hotellet i NY.

Hoppas på input!
Av Birgere
29 apr. 2019 13:10
Temperaturen i NYC vid den tiden är väldigt osäker, dom senaste åren har det varierat mellan -15 och +15C.
Jag har varit där en gång över julen och det var jättefint och kanske 5-6grader så vi hade tur med vädret.
25k för 2 pers 9 nätter i NYC vid den tiden låter som ett rimligt pris, mao runt 2k/natt för hotellet vilket får betraktas som OK beroende på vilket hotell det är.
Du får förvisso mycket finare hotell för dom pengarna på andra platser men NYC är NYC.
Kolla upp så att bagage ingår i dom där 25 tusen, annars får du lägga på några tusenlappar.
Personligen föredrar jag stan på hösten eller våren, sommaren är för kvalmig.
29 apr. 2019 16:37
Det beror ju på vad ni vill göra. New York är väldigt speciellt på vintern med, men generellt skulle jag skulle nog rekommendera att titta på en annan tid på året. Det behöve inte vara vansinnigt kallt på vintern, men det kan vara det. Generellt är vintern lite kortare i New York än Sverige (även jämfört med sydsverige), men vissa dagar kan bli rätt kalla. Det är klart att det går ju att besöka stan då också, men jämfört med hur mycket trevligare helhetsupplevelsen blir med fint väder på våren innan sommarhettan kommer, eller under tidig höst, så är ju valet enkelt.

Bästa tiden att besöka New York är från mitten av april fram till mitten av juni samt under september och en bit in i oktober. Juli och augusti är högsäsong med dyra flygbiljetter och under vissa dagar extremt varmt (jobbigt varmt alltså). Under maj är flygbiljetterna billiga och vädret oftast riktigt bra, så det skulle bli min rekommendation. Fungerar inte det så kika på september, då priserna flygpriserna börjar falla igen. De två sista veckorna i september är det dock FN-veckorna, då världens alla länders regeringar reser till New York, så det kan vara högt tryck på hotellen just då, särskilt sista veckan.

Hotell är tyvärr alltid dyrt med en peak under högsäsong. Rekommenderar hotell på södra Manhattan, som är betydligt charmigare än Midtown (rätt trist med mestadels kontor i skyskrapor) eller vansinniga och super-turistiga Times Square. Times Square måste naturligtvis ses, men en timme eller två där räcker gott och väl, men skulle inte bo där om jag så fick betalt för det. Dessutom är det värt att besöka någon annan del av New York än bara Manhattan - särskilt Brooklyn rekommenderas.
Av Peter_o
23 juni 2019 23:16
Om alternativet är att åka någon annanstans, så är mitt råd: Åk till New York. Men jag skulle ju inte åka dit under nyårshelgen om alternativ finns.
Jag var där efter nyår för ett par år sedan utan större problem. Kul att se hur de bygger om sopbilarna till snöplogar då det kommer ett par cm snö.
Men man riskerar att missa en av de största sakerna med MYC, att flanera utan mål. Men det kan man ju ta igen nästa gång. Ett Metrocard för obegränsade resor är ett måste.

/PeterO
24 juni 2019 10:36
Hej
Har varit i NY vid två tillfällen och båda gångerna har det råkat infalla under julhelg/nyår :)
Som nämnts, vädret kan variera rejält, vi hade tex + 18 grader den 26 dec när vi anlände första dagen.
Nackdelar som jag upplevt vid årsskiftet: Massor av folk som väljer att spendera några dagar i NY just runt nyår vilket innebär långa köer till de flesta museum och attraktioner. Ni behöver även planera nyårsafton (såvida ni inte skall sitta på hotellrummet) då många restauranger och barer tar inträde vilket inkluderar mat och dricka.

Se länken.
https://www.timeout.com/newyork/new-years-eve