Flygresor till Alicante

Jämför och boka flyg från alla ledande flygbolag och resebyråer - Norwegian, SAS, Ryan Air, Ticket, Supersaver, Expedia, KLM, AirFrance, British Airways, Lufthansa, Travellink, Flygstolen...

Välj avreseort

Välj destination

Sök
Filter
Om Alicante

Flygplatsen i Alicante heter Alicante Airport och ligger 9 km sydväst om centrum. Det billigaste sättet att ta sig från flygplatsen till centrala Alicante är med SuBùs buss C6 (enkelbiljett 2,65 euro).

Det här är Alicante

Den spanska badorten Alicante är en av de mest populära städerna i turistområdet Costa Blanca. Staden grundades redan på 200-talet f Kr av kartagerna och har haft en mycket turbulent historia. Det finns flera museer i Alicante, bland annat arkeologimuseet MARQ och konstmuseet MACA. Den mest besökta sevärdheten är Santa Bárbara-fästningen. Det går att besöka Alicante året runt eftersom vintrarna här är rätt milda (ca 11 grader i genomsnitt i januari).

Hitta billigt boende i Alicante

Den populära turistorten Alicante har många mycket prisvärda hotell och de flesta ligger mycket centralt. Ett dubbelrum med bra standard kostar från ca 50 euro/natt. Det billigaste boendet i Alicante är på vandrarhem där en bädd kostar ca 20 euro/natt.

Så tar du dig runt i Alicante

Det bästa sättet att ta sig fram Alicante är till fots eftersom alla butiker och sevärdheter ligger samlade i centrum. Om du vill till stranden San Juan Beach så tar du buss 9 från centralstationen (enkelbiljett 1,25 euro). Att på flygplatsen är ett annat alternativ.

Så hittar du bästa shoppingen i Alicante

Den stora shoppinggatan i Alicante är Avenida de Maison Nave med massor av mindre butiker och det spanska varuhuset El Corte Inglés. Färska livsmedel som frukt, grönsaker, ost och kött hittar du under förmiddagar på marknaden Mercado Central de Alicante (ligger på gatan Avenida de Alfonso X El Sabio).

Bästa budgettipset för Alicante

Var du än är i Alicante så kan du se det 166 meter höga berget Benacantil som höjer sig över staden. På toppen av berget ligger den imponerande Santa Bárbara-fästningen, byggd redan på 800-talet. Fästningen är öppen för allmänheten under hela året och har gratis inträde.

Om Alicante Costa Blanca, Spanien

Nöjesliv
Segling
Nattliv
Sandstrand
Shopping
Sol & bad

Alicante är en mellanstor stad vid spanska östkusten och kuststräckan Costa Blanca. Här finns ett brett utbud av tapasrestauranger, shopping, nattliv och fina sandstränder. En populär sevärdhet är medeltidsborgen Santa Barbara.

Karta över Alicante