Flygresor till Rom

Jämför och boka flyg från alla ledande flygbolag och resebyråer - Norwegian, SAS, Ryan Air, Ticket, Supersaver, Expedia, KLM, AirFrance, British Airways, Lufthansa, Travellink, Flygstolen...

Välj avreseort

Välj destination

Sök
Filter
Om Rom

Det finns två stora flygplatser i Rom, Rome Fiumicino Airport (35 km sydväst om centrum) och Rome Ciampino Airport (12 km sydost om centrum). Det billigaste sättet att ta sig från Fiumicino-flygplatsen till centrum är med buss (enkelbiljett 4,50 euro). Det billigaste sättet att ta sig från Ciampino-flygplatsen till centrum (tågstationen Termini) är med flygbussarna Terravision (enkelbiljett 4 euro).

Det här är Rom

Den italienska huvudstaden Rom har varit en av Europas viktigaste städer i årtusenden. Det var härifrån som romarna styrde sitt enorma rike och deras byggnader är än i dag de största sevärdheterna i staden, du kan bland annat besöka arenan Colosseum, kyrkan Pantheon, katakomberna och Forum Romanum. Stadens historia kan man studera på de oerhört många museerna i världsklass. I storstaden Rom kan du också besöka den självstyrande Vatikanstaten där du kan gå på flera olika museer samt se den fantastiska Peterskyrkan. Vädret i Rom är mycket milt med sommartemperaturer på i genomsnitt 20 – 25 grader och vintertemperaturer som ligger kring 10 grader. De bästa årstiderna för ett besök till Rom är vår och höst.

Hitta billigt boende i Rom

Det går oftast att hitta prisvärda hotellrum i Rom men priserna varierar mycket kraftigt över året och under högsäsongerna kan hotellen vara fullbokade. Vid tågstationen Stazione Termini ligger många budgethotell. Ett dubbelrum med bra standard kostar ca 50 euro/natt. Om du ska stanna mer än några dagar så kan du hyra någon av de många korttidslägenheterna som finns här i Rom. Du kan hyra direkt via värden eller gå via en förmedling.

Så tar du dig runt i Rom

Trots att trafiken i Rom ofta är extremt hektisk och det på vissa ställen saknas bra trottoarer upplever du ändå staden bäst till fots. För lite längre resor finns det bra och billig kollektivtrafik med Metro-tunnelbanan och ATAC:s många bussar. Med turistbiljetten Biglietto Turistico kan du åka hur mycket du vill med kollektivtrafiken i 3 dagar (11 euro).

Så hittar du bästa shoppingen i Rom

Den bästa shoppingen hittar du på gatorna Via Condotti och Via Borgognona som båda ligger vid Piazza di Spagna. I kvarteren runt torget finns framför allt exklusiva märkesbutiker. De bästa modefynden kan du göra på shoppinggatorna Via Frattina och Via Cola Di Rienzo. Det största köpcentret i Rom är Euroma2, som har fler än 200 affärer.

Bästa budgettipset för Rom

Med rabattkortet Roma Pass får du gratis inträde till 2 valfria museer (och deras specialutställningar) men också fria resor med kollektivtrafiken. Kortet kostar 25 euro och gäller i tre dagar.

Om Rom Italien

Nöjesliv
Matupplevelser
Historia
Kultur
Arkitektur
Weekend
Storstad
Nattliv
Romantiskt
Shopping

Rom präglas av en fantastisk historia och dess citykärna andas dåtid. Staden är ett måste för alla som gillar historia och kultur. Några kända sevärdheter är Vatikanstaten, Colosseum, Fontana di Trevi och Spanska trappan. Här finns också många restauranger i världsklass.

Karta över Rom

Tidig morgon vid Spanska Trappan
2 / 32
Fontana di trevi
3 / 32
Tibern med dess broar och Vatikanen
5 / 32
Viktor Emanuel-monumentet
7 / 32
Vatikanmuseets trappa
14 / 32
Moped - en av alla miljoner
18 / 32
Fontänen på Piazza della Rotonda
21 / 32
Konstantins triumfbåge
25 / 32