Här bor du bäst på hotell i Rom

Nina
Medlem sedan 2015, besökt 28 länder

Foto: iStock
Vi älskar Rom, och våren och hösten är den bästa tiden att besöka Europas kulturella huvudstad. Men vart skall du bo? Vi guidar dig till Roms bästa stadsdelar att bo i.
Publicerad 9 maj 2019

Trastevere – färgglatt och bohemiskt

Trastevere är ett mysigt och populärt område väster om floden med smala gränder, fina små torg, många barer och karaktäristiska jazzklubbar. Även om du inte bor här så är det väl värt ett besök, särskilt för en middag på kvällen. Områdets mest kända sevärdhet är Santa Maria in Trastevere, en av Rom äldsta kyrkor. Det är dessutom lätt att ta sig till andra delar av staden.
Hotell i Trastevere
Hotelltips:

 • Hotel Abruzzi
 • Hotel Rinascimento
 • Grand Hotel De La Minerve

Spanska trappan – för shopping & sightseeing

Området kring Spanska trappan och paradgatan Via del Corso innehåller exklusiva butiker, mysiga gränder och barer. I närheten ligger den berömda fontänen Fontana di Trevi, torget Piazza del Popolo, parken Villa Borghuese och templet Pantheon. Hotellpriserna är lite högre, men däremot bor du riktigt nära till framförallt bra shopping. Det är dessutom ett bra alternativ om du vill ha en romantisk helg på tu man hand.
Hotell kring Spanska trappan
Hotelltips:

 • Infinity Hotel Rome
 • Hotel Siena Rome
 • Class House

Vatikanen – högborgen för konst & kultur

Vatikanstaten är en egen stat i staden och en av Roms största sevärdheter. Här finns Peterskyrkan, Påven och Sixtinska kapellet, vatikanmuseer och kända konstverk av Michaelanglo. Området ligger lite söder om centrum och har bra förbindelser till både buss och tunnelbana. Här bor du med kanonläge om du är ute efter en kulturweekend och inte är rädd för det turistiga.
Hotell i Vatikanstaten
Hotelltips:

 • Crown Plaza Rome
 • Residenza Paolo VI
 • Palazzo Cardinal Cesi

Colosseum – bo mitt i historien

Området kring Colosseum har många historiska monument som lockar. Amfiteater Colosseum är något som de flesta förknippar med Rom och här höll gladiatorspelen hus under romartiden. I närheten finns det dessutom bra shopping och ett stort utbud av trevliga restauranger. Området ligger centralt och är en bra utgångspunkt för din weekendresa. Här hittar du alla de större hotellkedjorna och många hotell är perfekta om du är ute efter en romantisk weekend.
Hotell kring Colosseum
Hotelltips:

 • Hotel Celio
 • Gran Hotel Palatino
 • Second Floor

Termini – budgetlyx

Termini är det första området du kommer till i Rom, eftersom det är hit tågen och bussarna från flygplatsen går. Många förstagångsbesökare väljer att bo här eftersom det är en knutpunkt för kollektivtrafiken och enkelt att ta sig runt till alla sevärdheter. Däremot finns det inte särskilt mycket att se, utan här bor man. Här ligger många av Roms budgethotell, men även alla de stora hotellkedjorna.
Hotelltips:

 • The Corner Townhouse
 • Leon´s Place Hotel
 • Hotel Lord Byron

Ta sig till Rom

Det tar ungefär tre timmar att flyga till en av Rom två flygplatser. Flygbolag som SAS och Norwegian har dagliga flygningar hit och då hamnar du på den största flygplatsen Fiumicino Airport, 35 kilometer utanför staden. Med lågprisflygbolag som Ryanair kommer du till Ciampino, 15 kilometer utanför staden.

Redo att planera resan? I Reseguidens jämförelsetjänst hittar du alla hotell i Rom. Tips: du kan även söka på specifika områden.


Weekend i RomFlygbiljetter till Rom


Erbjudanden på weekendresor

Om Rom Italien, Europa

Arkitektur
Historia
Kultur
Matupplevelser
Nattliv
Nöjesliv
Romantiskt
Shopping
Storstad
Weekend

Få städer i Europa har ett så stort och välbevarat kulturarv som Rom. Här samlas weekendresenärer såväl som forskare för att njuta av den italienska huvudstaden.

Att befinna sig i Rom är som att kastas tillbaks in i Antiken. Runt historiska kvarlämningar och heliga platser har den moderna staden växt fram och integrerats med det romerska arvet. Idag är staden en internationell smältdegel av kultur, historia och religion.

Se till att avsätta flera dagar om du reser hit, bara ett besök i Påvens eget land Vatikanstaten tar en hel dag. Vatikanen är ett måste för varje besökare, inte bara för dess stora religiösa betydelse utan för dess storslagna arkitektur, hänförande konstsamling och inflytelserika historia. Långa köer kräver god planering, se till att köpa inträdesbiljetter i förväg. Detta gäller även för landmärket och kvarlevan Colosseum, den romerska arenan känd för sina brutala gladiatorspel. Ett stenkast från arenan återfinns Forum Romanum, Romarrikets kommersiella centrum och Circus Maximus, den stora kapplöpningsbanan som huserade tornerspel för tusentals åskådare.

Till de något mer moderna sevärdheterna räknas Fontana di Trevi och världens mest kända trappa, Spanska trappan. Här samlas såväl turister som italienare för att avnjuta en gelato i solen. I kvarteren runt Spanska trappan löper shoppingstråk med designerbutiker men för ett prisvänligare utbud, satsa på shoppinggatan Via dei Giubbonari. Avsluta kvällarna i stadsdelen Trastevere, gärna med middag på en genuin trattoria och avnjut lokala viner.

Tidig morgon vid Spanska Trappan
2 / 31
Fontana di trevi
3 / 31
Tibern med dess broar och Vatikanen
5 / 31
Viktor Emanuel-monumentet
7 / 31
Vatikanmuseets trappa
14 / 31
Moped - en av alla miljoner
18 / 31
Fontänen på Piazza della Rotonda
20 / 31
Konstantins triumfbåge
24 / 31