Flygresor till Amsterdam

Jämför och boka flyg från alla ledande flygbolag och resebyråer - Norwegian, SAS, Ryan Air, Ticket, Supersaver, Expedia, KLM, AirFrance, British Airways, Lufthansa, Travellink, Flygstolen...

Välj avreseort

Välj destination

Sök
Filter
Om Amsterdam

Flygplatsen i Amsterdam heter Amsterdam Airport Schiphol och ligger 10 km sydväst om centrum. Det bästa sättet att ta sig från flygplatsen till centrum är att åka tåg, en resa som bara tar 20 minuter (enkelbiljett 3,80 euro).

Det här är Amsterdam

Den holländska huvudstaden Amsterdam är en mycket populär weekendstad. Många kommer hit på grund av det mycket livliga nöjeslivet med de många restaurangerna, barerna och nattklubbarna. Den stora sevärdheten i Amsterdam är stadens vackra kanaler och de många välbevarade byggnaderna från 1600-talet. Det finns också flera världsberömda museer här: Rijksmuseum (med Rembrandt och Vermeer), Van Gogh Museum och Anne Frank House. De bästa perioderna att besöka Amsteram är vårmånaderna mars – juni och höstmånaderna september – november.

Hitta billigt boende i Amsterdam

Det är ofta mycket lätt att hitta billigt boende i centrala Amsterdam. Enda undantaget är under högsäsongerna, i augusti och under storhelger, när många hotell kan vara fullbokade. Ett dubbelrum med bra standard kostar från ca 50 euro/natt.

Så tar du dig runt i Amsterdam

I stort sett alla hotell, restauranger och sevärdheter i Amsterdam ligger inom ett mycket litet område innanför kanalerna. Det är mycket lätt att ta sig fram till fots i centrum – men du bör se upp för de många cyklisterna som kommer i hög fart. Om du tröttnar på att promenera så kan du åka med Amsterdams mycket bra spårvagnar. En 24-timmarsbiljett kostar 7 euro och ger dig fria resor inte bara med spårvagnarna utan även med tunnelbana och bussar.

Så hittar du bästa shoppingen i Amsterdam

Det stora shoppingområdet i Amsterdam är mellan Centralstationen och torget Leidseplein. Gatorna Heiligeweg, Kalverstraat, Leidsestraat och Nieuwendijk är fyllda med butiker. Om du gillar marknader så är Amsterdam nästan ett paradis, här finns det dussintals och de är ofta specialiserade på en vara. De största marknaderna är Albert Cuyp, Bloemenmarkt, Dappermarkt och Noordermarkt.

Bästa budgettipset för Amsterdam

Det stora museet Rijksmuseum har en av Amsterdams vackraste trädgårdar med helt gratis inträde. Här finns inte bara välskötta rabatter och fontäner utan även ett antal skulpturer. Här finns också en galen ”byggrest”-byggnad som man byggt med överblivna utsmyckningar från hus som revs på 1800-talet.

Om Amsterdam Nederländerna

Historia
Arkitektur
Weekend
Storstad
Nattliv
Shopping

Den holländska huvudstaden Amsterdam är en liten storstad med kanaler, cyklar, tulpaner, kvarnar och konstnärskvarter. Här får du ett hett nattliv, bra shopping, caféer och kända museer som Anne Franks hus, Rijksmuseet och Van Gogh-museet.

Karta över Amsterdam