Rotterdam

Av Perr
27 aug. 2006 23:59 (redigerad)
Visningar: 665
Var höst 2006 i Nederländerna och Rotterdam ett halvår. Därför skulle det vara kul om man fick "smultronställen"-tips. Hittils förutom Rotterdam har jag bara hunnit med Amsterdam, Gouda, Utrecht, Haarlem och Delft. Mycket sevärda ställen.
Nu när du ändå har läst det här kan du ju lika gärna lägga till lite själv. Var i Nederländerna har du varit?, bra eller dåligt?
Vad vet du om Rotterdam eller vad vill du veta om Rotterdam?
Slå till nu så hör jag av mig sedan.

Per
Av Perr
26 okt. 2006 16:30
Är Holländarna ett konstigt folkslag? Skriv vad du tycker. Jag har massor av åsikter, kanske inte främst hur folket är utan snarare hur man bygger landet. Vad som är bra och vad som är dåligt med det.

Per
23 dec. 2006 15:53
Hej Per!

Hoe gaat het? Hur trivs du i Holland? Själv bodde jag 3 år i Haarlem tills i Januari då jag flyttade tillbaka till Sverige. Självklart vill jag rekommendera Haarlem som ett smultronställe. Framför allt gamla delen av stan där det finns en mycket gammal och mysig resturang, Het Goude Inn. Dom serverar den härligaste ost fondue som jag smakat! Stämningen är verkligen härlig. Gamla stan hittar du bortom biblioteket vid korte annastraat. Haarlem ligger ju också nära Atlanten och badstränderna, samt också 2 mil från Amsterdam åt andra hållet.
Haarlem har också två väldigt stora och vackra kyrkor, uteställe är Patronaat nyrenoverat och trevligt. Annars ligger sköna pubbar kring stora torget.

Ta och se Haarlem, det går ju snabbt och smidigt från Rotterdam!

Anders
Av Perr
23 dec. 2006 18:20
Hej Haarlem! Har redan variti Haarlem faktiskt. Gillar det skarpt! Mycket trevligt ställe! Inte alls något ghetto på något sätt.
Av Perr
27 dec. 2007 23:16
Footie! Det går fint för Rotterdam i fotboll nu och det går ju riktigt bra för Feyenoord. Vann senast mot lokalkonkurrenten Sparta Rotterdam (bodde ju själv bara ett stenkast från Spartas stadion) och laget leder ligan så här inför nyårshelgen. Och var det inte så att bottenlaget och nästjumbon Excelsior vann över Ajax för någon omgång sedan? Har för mig det. Vilken grej! Det kan inte ha hänt i modern tid tidigare. Nu återstår bara en match sen är det helt plötsligt 2008. Sparta Rotterdam möter svensklaget Groningen och Heerenveen som möter Feyenoord. Spännande!
Av Perr
20 feb. 2008 15:32
Är fotbollsspelaren Dirk Kuyt (Liverpoolspelaren) från Utrecht? Tyckte mig se det på Svenskafans-sidan. Jag trodde han var Rotterdamare. Är det nån som vet? /Per
Av Dape
20 feb. 2008 15:48
Citerat från perr:
Är fotbollsspelaren Dirk Kuyt (Liverpoolspelaren) från Utrecht? Tyckte mig se det på Svenskafans-sidan. Jag trodde han var Rotterdamare. Är det nån som vet? /Per
Han spelade i Utrecht mellan 1998-2003/2004 tror jag, sen spelade han i Feyenoord...

Daniel