Inlägg från: Oktober 2016

Det är bara 6 veckor till första advent, som jag längtar! Världens bästa julkalender från New Hope är nu här. Pris: 100 kr, där praktiskt taget hela beloppet går till New Hopes projekt för barn världen över. Kalendern är proppad med grymma vinster från företag i resebranschen. Och det är verkligen inga dåliga vinster. Vad sägs bland annat om 10 000 kr hos Apollo, en resa till New York, en resa till Paris eller en resa till Zanzibar! Ja tack säger jag!

Här läser du mer och beställer årets julkalender som levereras i november.

Några korta fakta om New Hope:

New Hope, Reseindustrins Barnfond startades 1989, och har sedan starten samlat in närmare 30 miljoner kronor.
Våra sponsorer är främst företag i resebranschen.
Vi stödjer mindre projekt där vi genom en lokal kontakt kan kontrollera projektet och enkelt följa upp resultatet.
Vår största inkomstkälla är den årliga julkalendern.
Vi gör också tillfälliga hjälpinsatser när behov finns.
Alla inom New Hope arbetar ideellt. Av insamlade medel går endast 4% till administration.
Vi har 90-konto, vilket innebär att Svensk Insamlingskontroll håller uppsikt över hur insamlade medel används.
Vår dröm och målsättning är alla barns rätt till skolgång och god hälsa.

New Hope hjälper barn i nöd.

Bloggaren Mia är expert på allt som rör Disney och dess parker. Här kommer hennes bästa tips för att åka med liten budget till Disneyland Paris. Ta del av hennes tips och gör äventyret barnen drömmer om:

Funderar du på en resa till Disneyland Paris, men tror att det är för dyrt, eller vill du helt enkelt få så mycket som möjligt för dina pengar?
Jag besöker ofta Walt Disney World, åker på någon Disneykryssning och besöker just Disneyland Paris. En av anledningarna till att jag kan göra det är att jag tänker budgetsmart när det gäller mina Disneysemestrar. Det är inte billigt med en resa till Disneyland Paris, men med hjälp av lite planering, så blir det mycket billigare och du kan få uppleva magin på Disneyland Paris på en budget. Tänk igenom mina tips, och börja planera din nästa resa!

Planera din resa i tid – kan du välja att åka under lågsäsong slipper du inte bara köerna, utan det blir också billigare. De bästa månaderna med tanke på köer, väder och pris är maj, juni och september. Februari och mars är billigast, men vädret är oftast inte det bästa. Genom att vara ute i tid kan du också välja på olika erbjudande som alltid finns på Disneyland Paris hemsida. Glöm inte att jämföra de olika ländernas hemsidor. Det är stor skillnad på vilka erbjudanden som finns, och du kan boka från vilken du vill.

Disneys hotell finns i tre olika prisklasser, men reser du under de varmaste månaderna så undvik de två billigaste (Hotel Cheyenne och Santa Fe) eftersom de saknar AC och pool. Den engelska och franska hemsidan brukar ha de bästa erbjudandena. Naturligtvis är resan i sig en stor utgift. Bor du i södra Sverige, så överväg att köra bil ner, annars så leta efter bra erbjudande på flyg. Tänk på transport från flygplatsen. Disney erbjuder praktisk busservice om du bor på deras hotell.
Boendet och biljetter är en stor utgift. Visserligen är det billigare att bo långt ifrån Disney, men räknar du in biljettpriset och transport så är det ofta inte så stor skillnad om du hittar ett bra erbjudande (se ovan). Du får dessutom gå in 2h före alla andra på Disneyland Park om du bor på Disneys hotell – ovärderligt! Biljetter ingår i princip alltid om du bokar via DLP:s hemsidor. Bor du inte på Disney, så se till att boka och betala dina biljetter hemifrån innan du reser, det blir alltid billigare. Du betalar på nätet och skriver enkelt ut dem hemifrån.

Maten på Disneyland Paris är dyr – mycket dyr! Ta med dig en ryggsäck in i parkerna med enklare mat, snacks och dricka. En flaska vatten kostar ca €3 och det blir varmt under sommarhalvåret. Snacks är dessutom toppen för att hindra att blodsockret på hela familjen åker ner i tårna och alla blir gnälliga. Boka en restaurang (t.ex. ett Caracter Meal) om ni vill ha en upplevelse, annars ät enkelt.

Souvenirer är dyrt, och har du barn med dig, blir tjatet ofta öronbedövande. Låt barnen önska sig euros i födelsedagspresenter, och varför inte köpa billiga leksaker och kläder på EBay som du sedan tar med och överraskar med?
Visst vill du bo på Disneyland Hotell, Disneys lyxigaste hotell, med utsikt över Disneyland Park, och inte tänka på pengar. Men, du får samma magiska upplevelse om du bor på ett enklare hotell (Disney’s Hotel Cheyenne t.ex.) och har med dig mat och dricka in i parkerna i din ryggsäck. Det viktigaste är att du verkligen åker till Disneyland Paris, det är en upplevelse som du inte ska missa!

Tack för dina fantastiska tips Mia. Mia driver bloggen Disneysemester där du hittar all info om parkerna och att semestra på en Disneypark. Hur bra som helst!

Bloggen Disneysemester

/Paulina

Vår medlem Fnm har varit på Madagaskar och fångat den här bilden. Den solnedgången mot den raka horisonten, och seglet i förgrunden. Vackert. Bilden är tagen i Ifaty som ligger på Madagaskars sydvästra sida. Här kan du snorkla, dyka och till och med se valar om du är här mellan juli - augusti. På norra delen av Ifaty trivs strandälskaren och ordet paradisstrand passar väl in här.

Det är så roligt att se alla era härliga resebilder. Ladda upp dina här och dela med dig av dina äventyr.

Tidigare inläggSenare inlägg