Flygresor från Göteborg till New York

Jämför och boka flyg från alla ledande flygbolag och resebyråer - Norwegian, SAS, Ryan Air, Ticket, Supersaver, Expedia, KLM, AirFrance, British Airways, Lufthansa, Travellink, Flygstolen...
Sök
Filter
Om New York

De två stora flygplatserna i New York är John F Kennedy International Airport (19 km sydost om centrum) och Newark Liberty International Airport (24 km sydväst om centrum). Det bästa sättet att ta sig från flygplatserna i New York till Manhattan är med minibussar som Supershuttle eller Airlink Shuttle. Minibussarna kör dig från flygplatsen till ditt hotell för ca 150-180 kronor.

Det här är New York

Många menar att New York är världens bästa stad och de har troligen rätt. På Broadway finns några av världens mest populära teatrar, på museer som Metropolitan Museum of Art och MoMa kan du se konst utan motstycke. Bland de mest berömda sevärdheterna i New York finns Frihetsgudinnan, Times Square, Central Park och Empire State Building. Men den kanske mest spännande upplevelsen i New York är folklivet och själva staden i sig. De bästa årstiderna för ett besök i New York är vår och höst då vädret är som bäst. Många undviker New York under de mycket varma sommarmånaderna.

Hitta billigt boende i New York

Det är mycket dyrt att bo på hotell på Manhattan, det finns i princip inga hotellrum med bra standard som kostar mindre än 1 500 kr/natt. På budgethotell kostar ett mycket litet rum ca 700-1 000 kr/natt. De bästa alternativen till de dyra Manhattan-hotellen är att bo i andra stadsdelar som New Jersey eller Queens där du bara betalar hälften så mycket.

Så tar du dig runt i New York

Det finns få städer som erbjuder så fantastiska promenader som New York. Att gå längs gatorna och uppleva skyskraporna och den galna trafiken är ett måste på Manhattan. För lite längre resor är tunnelbanan det smidigaste sättet att ta sig fram. Magnetkortet MetroCard kan köpas som en 1-dagsbiljett (ca 60 kr) med fria resor på kollektivtrafiken MTA.

Så hittar du bästa shoppingen i New York

En stor del av besökarna till Manhattan kommer hit för att shoppa loss, de flesta gör det på den världsberömda shoppinggatan Fifth Avenue där det finns butiker som Bergdorf Goodman, Tiffanys, FAO Schwarz och Saks Fifth Avenue. På Manhattan finns även de stora varuhusen Macy's och Bloomingdales. Vill du köpa märkeskläder till rabatterat pris så ska du leta upp outlet-varuhusen Century 21 och Filene's.

Bästa budgettipset för New York

I New York finns världens största samling guld, Federal Reserve Bank of New York förvarar mer än 7 000 ton (!) guld i ett jättelikt bankvalv. Besökare kan få en gratis guidad rundtur i banken och får bland annat se guldvalvet. Men rundturen är populär att du måste boka tid flera veckor i förväg.

Lägsta hittade priser till New York
Göteborg
aug 2016
2 992 kr
Stockholm
aug 2016
2 417 kr
Köpenhamn
aug 2016
2 785 kr
Norrköping
aug 2016
3 630 kr
Malmö
aug 2016
4 564 kr
Karlstad
jun 2016
5 121 kr
Västerås
jun 2016
7 297 kr
Umeå
jun 2016
4 908 kr
Luleå
jun 2016
6 704 kr
Växjö
jun 2016
24 345 kr

Om New York New York, USA

Staden som aldrig sover - New York med Manhattan i spetsen är mångas favoritstad med en puls och ett utbud som slår det mesta. Central Park i mitten kantas av raka gator fyllda av skyskrapor med butiker, restauranger, företag och bostäder. Alla delar med sin charm och sitt utbud.
Nöjesliv
Konst
Kultur
Weekend
Storstad
Nattliv
Shopping
23°
Klimat i maj
24°
Badtemp i maj