Inlägg taggade med: loire valley

1. Lavendeldoftande Provence
I vackra Provence hittar du ängar av lila lavendel, enorma åkrar med solrosor och charmerande byar längs bergssluttningar. Njut av en utsökt picknick utomhus under apelsinträd eller bland olivlundar, utforska de lilla rustika byarna med stenhus och terrakotta tak, eller ta en tur till vingården. Den bästa tiden att besöka Provence är på våren eller sensommaren.
» Se flyg till Marseille

2. Slottsliknande klostret Mont Saint-Michel
Det medeltida slottsliknande klostret ser ut att trotsa gravitationen på den lilla ön utanför kusten i norra Frankrike. Utsikten är magisk, särskilt vid solnedgång. Den lilla ön har bara 50 invånare och här får du uppleva äkta medeltida stämning i de smala gränderna och på kullerstensgatorna som doftar crepes. Hyr en bil eller ta tåget hit från Paris - du kan ta planet till Rennes, som ligger 75 km bort.
» Hitta hyrbil här

3. Paris – romantikens stad
Ljusets stad, romantikens stad, den bohemiska huvudstaden… Paris har fått många smeknamn på grund av sin rika historia, grandiosa arkitektur, mysiga gatukaféer och dess världsberömda matlagning. Ta dig till det gamla Montmartre-bohemiska kvarteret, handla vintagekläder i Marais, ta picknickkorgen till en av stadens gröna parker (t.ex. Parc de Buttes Chaumont) eller gå längs Seine för att se några av stadens mest kända sevärdheter.
»Se weekendresor till Paris

4. Loire Valley – slott och vingårdar
Sydväst om Paris hittar du Loire Valley med mer än 300 slott och borgar i gröna omgivningar. Området har sitt namn från Loire-floden, som snirklar sig genom det frodiga landskapet och är särskilt känt för sin vinproduktion. Hyr en bil i Paris och styr kosan hit (ca 2 timmar), så är du flexibel och kan upptäcka slott efter slott - som det kända Château de Chenonceau och Château de Chambord.

5. Slottet i Versailles
Det kungliga slottet i Versailles har varit hem för bland annat Ludvig XIV, kallad Solkungen, och Marie Antoinette. Slottet är känt för sin vackra spegelsal – men det finns också så mycket mer att se här. Det är en av de mest påkostade och extravaganta byggnaderna i hela världen, med ett enormt område som omger slottet fyllt av trädgårdar, terrasser, gångvägar, fontäner, skulpturparker, en privat bondgård och Marie Antoinettes avskilda teater. Idag är området listat som UNESCOs världsarv. Ta dig hit från Paris på ca. 40 min.

Hitta din resa till Frankrike här:
» Flyg till Frankrike
» Hotell i Frankrike
» Hyrbil i Frankrike

Tidigare inläggSenare inlägg