Inlägg taggade med: russell

Nya Zeeland är ett magiskt land på många sätt - fantastisk natur, häftiga aktiviteter och god mat. En av de mest populära platserna på den norra ön är Bay of Islands. Vi tipsar om vad du inte får missa när du reser hit!

1. Kerikeri

En av de största städerna i Bay of Islands är KeriKeri. Här hittar man bland annat Nya Zeelands äldsta byggnad Stone Store från 1836 som nu är en mysig souvenirbutik. Bredvid byggnaden ligger ett mysigt trädgårdscafé med fantastiska bakverk. I centrala Kerikeri får du inte missa stans bästa frukost på The Village Café, deras pannkakor är to die for…

2. Russell

Ett annat smultronställe i trakten är staden Russell. Detta är landets första huvudstad och det märks på de fina gamla trähusen som ligger längs med vattnet och den mysiga strandpromenaden. Här får du inte missa en lunch eller middag på den kända restaurangen The Dukes.

3. Takou Bay

En av de bästa stränderna hittar vi ca 20 minuter norr om Kerikeri i ett naturreservat. En relativt oupptäckt pärla blir en perfekt plats för lata dagar i solen eller varför inte surfa? Viktigt att betala inträde vid gaten innan du kör ner till stranden då den ägs av ett Maori Community som tar hand om vägar etc.

4. Ta en båttur

Som namnet avslöjar består Bay of Islands av över 150 öar, det är alltså ett perfekt ställe för en båttur. De flesta turerna utgår från staden Paihia och du kan välja på olika rutter runt ögruppen beroende på vad du vill se och uppleva. Ett hett tips är att ta en tur till Urupukapuka Island.

5. Cape Reinga

Norr om Bay of Islands ligger Nya Zeelands nordligaste punkt, Cape Reinga. Liksom i Skagen kan man här se två hav mötas, Tasmanhavet och Stilla Havet. En härlig promenad tar dig ut till udden med en enastående utsikt över fyren och havet, detta ä en helig plats inom Maori-kulturen och därför en viktig historisk plats i landet.

Hitta din resa till Nya Zeeland här »

Tidigare inläggSenare inlägg