Veckans Reseblogg - Livet från den ljusa sidan

Varje vecka utser vi Veckans Reseblogg. Det ska vara en inspirerande, givande, matnyttig, spännande eller rolig blogg med någon anknytning till resor.

Lisa driver bloggen Livet från den ljusa sidan. En livsstilsblogg med mycket fokus på resor och resor med barn. Varje fredag har hon tillexempel ett inlägg som heter "Resfredag" där Lisa tar upp något som har med resor att göra. Det kan vara tips eller inlägg om resmål.

Lisa bor med sin man och deras två barn i Stockholm. Bloggen handlar helt enkelt om att leva livet fullt ut, och att njuta på vägen. Här får du en inblick i vad det kommer att skrivas om framöver vad gäller resor.

Vilka resor har du framför dig och din familj i år?
- Efter en vinter med många/långa resor (Istanbul, Jordanien, Dubai, Sri Lanka, Doha, Italien och Indien) blir resten av året lite speciellt då vi är mitt i en husflytt. Därför siktar jag på kortare resor och att upptäcka såväl som återupptäcka härliga ställen i Europa. I sommar hyr vi ett hus i Toscana med ett gäng andra familjer och i september åker jag till väldigt omtalade Palma för första gången. Under hösten planerar jag att klämma in någon ytterligare weekend, jag är sugen på att åka tillbaka till London eller Amsterdam.

Favoritresmål?
- Förutsägbart kanske, men hur mycket jag än reser till paradisställen så kommer jag alltid att älska Thailand och vet att jag kommer att återvända dit med jämna mellanrum. Där finns något för alla smaker!
För storstad och puls väljer jag New York. Där har vi bott flera månader och varit många gånger men jag får aldrig nog. Häftigare stad – med mer intressanta människor – finns inte.

Drömresa?
- Just nu drömmer jag om Island, för det fantastiska landskapets skull. Sydafrika står också högt på min lista, så fort barnen blir lite äldre så de klarar att vara på safari är det jag som planerar in den resan.

Bästa tipsen för dig som ska resa med barn?
- Att inte tro att resandet är över för att man har barn. Man behöver inte ställa om till helt barnanpassade resor. Gör era resor som ni vill göra dem och till de ställen ni själva vill, men anpassa efter barnen så att era resor blir på barnens villkor. Det behöver inte vara tvärtom. Deras trygghet är ni som föräldrar, oavsett var ni är och hur omgivningen är. De uppskattar tiden ni har tillsammans oavsett inramning, så våga upptäcka nya platser ihop. Vilda apor på balkongen, att rida på kameler eller att klättra på röda sandklippor roar mer än utklädda maskotar och minidisco!

Det finns också många härliga bilder från deras resor att spana på. En härlig blogg helt enkelt som jag tycker du ska kolla in!

/Paulina