Veckans Reseblogg - Life of Engberg

Varje vecka utser vi Veckans Reseblogg. Det ska vara en inspirerande, givande, matnyttig, spännande eller rolig blogg med någon anknytning till resor.

Veckans Reseblogg är Life of Engberg. En blogg om och av det gifta paret Susanne och Rasmus Engberg som på deras bröllopsresa cyklade mellan Norge och Sydafrika! De älskar allt som rör resor, mat, natur och äventyr. Nästa resa börjar redan nu på lördag 19 april då de ska trampa runt på cykeln i Taiwan!

- Vi hoppas att bloggen ska motivera och inspirera andra människor att uppfylla sina drömmar och genomföra sina mål i livet. Inom vilket område det än må vara. Cykelresan var en handling som vi vill ska ge kraft, mod, hopp och tro på den egna förmågan. Att man klarar av någonting, om man bara vill det tillräckligt gärna och kämpar för det, berättar Susanne.

Deras favoritresmål är Sydafrika som de beskriver som vackert med underbar natur, fantastiska restauranger och hotell samt mycket att uppleva. Men det är bara ett, de tycker att det finns många otroliga platser på jorden. Och som sagt, den 19 april beger de sig till Taiwan. Med i packningen är deras tandemcykel, så det kommer säkert bli ett nytt riktigt spännande äventyr som du kan följa i deras blogg.

Jag måste också passa på att fråga Engbergs om deras otroliga bröllopsresa och vad som var värst med cyklingen?

- Det tuffaste var faktiskt inte själva cyklingen som man kanske först tänkte. Istället blev den mentala biten tyngre. Att hålla motivationen uppe. Det var stundtals svårt i länder som tex Etiopien där lokalbefolkningen ofta kändes hotfull och påfrestande. Dessutom gjorde en tuff terräng att kropparna och psyket fick jobba för att orka ta sig framåt, eller ja uppåt kanske man ska säga. Det värsta var stenkastningarna i de avlägsna byarna. Sen hade jag väldigt svårt att hitta viljan att avsluta cykelresan efter vi blivit hotade med gevär/Uzi. Då kände jag mig rädd, otrygg och omotiverad att vistas ute på de öde vägarna mellan Namibia och Kapstaden. Vi hade bara några dagars cyklande kvar och allt jag ville var att sätta mig på ett plan hem till trygga Sverige igen, berättar Susanne.

Helt klart spännande äventyr, så in och läs deras blogg och följ med på resan till Taiwan!
Life of Engberg har också en egen profil här på Reseguiden du kan spana in!