Veckans Reseblogg - Coconuts & Skylines

Coconuts & Skylines drivs av systrarna Hanna och Sofia som just nu befinner sig på varsin resa. Hanna är i Grekland och Sofia i San Diego med sin longboard. Sofia ska resa runt på sin longboard i USA och Centralamerika i ett år. Spännande! Gemensamt för systrarna är att de älskar att resa.

Sofia beskriver deras blogg coconutsandskylines.se som;
- En blogg där vi får vara kreativa och ge vårt perspektiv på det vi ser och det vi drömmer om. Eftertanke och en stundom kritisk blick måste också få plats. Språket är också viktigt - inte bara att undvika särskrivningar och annat otyg, utan att formulera sig med omsorg. Bloggen blev till i Rom en novemberafton 2010 på Piazza Campo dei Fiori i väntan på mat, sen kom första inlägget i februari 2011.

Tre snabba till systrarna Hanna och Sofia:
Favoritresmål?
Hanna: Soliga medelhavsstäder med spår efter gamla romare/greker. Värme, god mat och ruinhögar!
Sofia: Annorlunda natur eller märkliga förteelser. Vattenfall på Hawaii, vildblomster i torr öken eller ett övergivet rekreationsområde à la Dirty Dancing. USA är favoritlandet.

Drömresan går till:
Hanna: Californien, San Francisco och Finland!
Sofia: Kappadokien i Turkiet för att vandra och även nyfiken på hela Afrika.

Vilka resor har ni inplanerade 2015?
Hanna: Till sommaren väntar San Francisco och så ska vi mötas upp i Mexico City. Alla säger att man blir skjuten av en random knarkkung så fort man sätter sin fot i stan men jag är skeptisk!
Sofia: Jag befinner mig i USA där jag prövar mina "vingar" på resande fot med/på min longboard. Pausar i dagarna med vänner i San Diego och i mitten av november tar jag flyget till Panama där jag får efterlängtat sällskap av kärleken. Med cykel och bräda kommer vi att ta oss norrut tillsammans under ett par månader. Till sommren räknar jag med att hunnit till Mexico där jag ska möta min syster och vi ska till Mexico City för att undvika knarkkungar. Spännande :-)!

Sofias longbordresa över USA kan du följa på Longboardlady.com.

Jag blir fast, och kommer att följa båda systrarnas resor framöver på Coconuts & Skylines!

/Paulina