Stöd Ukraina

Recept: Jambalaya med scampi & chorizo

Det enklaste sättet att ta sig till Karibien är via köket! Vi ger dig receptet på den kreolska rätten "Jambalaya" med scampi, chorizo och mango. Yum!

Att använda chili och frukt i maten är typiskt karibiskt, och sen tilför det ju något extra i middagsrutinerna. Bjud in till karibisk afton med kokosdrinkar, en traditionell jambalaya och dröm dig bort till Karibiens vita stränder!

Du behöver (4 portioner):
- 150 g chorizo
- 500 g skalade räkor
- en mango, skuren i små bitar
- 2 rödlök, finhackad
- 3 vitlöksklyftor, finhackad
- 300 g ris
- 1 tesked curry
- 1/4 tsk chilipulver
- 1 tsk paprikapulver
- 750 ml grönsaksbuljong
- 2 gröna paprikor, hackade
- 1/2 selleri, hackad
- 2-3 msk limejuice

Gör så här:
1) Värm 2 msk olja i en stor stekpanna och stek chorizo i 2 minuter. Lägg i lök och vitlök, stek i ytterligare en minut. Tillsätt riset, curry, chilipulver och en tesked paprikapulver. Häll på grönsaksbuljong, koka upp och låt sjuda på låg värme i 15 minuter.
2) Tillsätt paprika och selleri och koka i 10 minuter. Tillsätt räkorna och mango och koka i 2-3 minuter, tills scampin är genomstekt. Krydda med salt, peppar, en nypa socker och limejuice.

Väl bekomme!