Dina utvalda semesterorter på Mallorca

Veronicah
Reseguiden, besökt 20 länder

iStock
Foto: iStock
Foto: iStock
Foto: TUI
Foto: Ving
Foto: Apollo
Foto: Ving
Foto: Apollo
Kanske hittar du din nya favorit bland orter som Cala Mesquida, Port d'Andratx och många fler. Mallorca - vacker, trendig och älskad med över 500 km kustremsa.
Publicerad 9 maj 2019

Cala Mesquida - ett fridfullt semesterparadis

Cala Mesquida är Mallorca mest fridfulla semesterparadis och passar utmärkt för barnfamiljer. Cala Mesquidas största attraktion är den vita, fina naturstranden som är omgiven av en frodig pinjeskog. Ortens vackra omgivningar passar perfekt för cykel- och vandringsturer, och här finns det endast några få hotell, vilket gör att de stora turistmassorna håller sig borta.
Jämför och boka din resa till Cala Mesquida här.

Port d`Andratx - hit kommer livsnjutare

Port d`Andratx är en av Mallorcas finaste pärlor. Hit kommer livsnjutare i alla åldrar. Den här pittoreska hamnstaden och dess avskärmade badvik är omringat av majestätiska, höga berg. Exklusiva Port d`Andratx är en perfekt utgångspunkt för egna upptäcktsfärder i det inbjudande landskapet på den här sidan av ön.
Jämför och boka din charterresa till Port d´Andratx här.

Cala Mayor - en av Mallorcas äldsta badorter

Cala Mayor är en av Mallorcas äldsta badorter och ligger endast fem kilometer från huvudstaden Palma pulserande stadsliv. Cala Mayor är en mycket avstressande plats i solen med sammetslen sandstrand och kristallklart vatten. Stranden är omgiven av mysiga kaféer, barer och restauranger. Konstintresserade kan tillbringa en hel dag på Joan Miró-muséet, ett av Mallorcas mest kända konstmuséer.
Jämför och boka din charterresa till Cala Mayor här.

Puerto de Sóller - en idyll

Puerto de Sóller är en enastående idyll. Den här lilla hamnstaden är mycket fridfull med ett härligt strandliv och natursköna omgivningar. Bara fem kilometer från hamnen ligger den pittoreska orten Sóller, omringad av den mäktiga bergskedjan Sierra de Tramontana och gröna, väldoftande citrus- och olivträd. Puerto de Sóller är en bra utgångspunkt för utflykter till bland annat den konstnärliga och något exklusiva orten Deia.
Jämför och boka din charterresa till Puerto de Sóller här.

Illetas - en sofistikerad semesterort

Illetas vid Palmabukten har fina sandstränder och gröna omgivningar. Platja d'Illetas är den största av de tre stränderna i det här fina semesterparadiset. Illetas är en sofistikerad, lugn och fridfull ort med endast en handfull restauranger. Tröttnar du på lata dagar på stranden kan du enkelt ta dig in till Palmas pulserande storstadsliv.
Jämför och boka din charterresa till Illetas här.

Alcúdia - extremt populär

Alcúdia långa och fantastiska sandstrand är extremt populär bland barnfamiljer. Här finner du flera kilometer av långgrunda, finkorniga sandstränder, azurblått vatten, en bilfri strandpromenad, en charmig atmosfär och en mysig båthamn. I de här vackra omgivningarna har du gångavstånd till det mesta, samt möjlighet att delta i en hel rad roliga aktiviteter både på land och i vattnet. Bara några minuter bort ligger den gamla stadsdelen i Alcudia som har mysiga, små gränder och massor av restauranger.
Jämför och boka din charterresa till Alcúdia här.

Cala d`Or - den gyllene bukten

Namnet betyder “den gyllene bukten” och det stämmer väldigt bra överrens med hur det ser ut i Cala d`Or. Här kan du välja mellan fem små stränder som ligger i var sin mindre bukt. Stränder bjuder på mjuk och härlig sand, turkost vatten och perfekta snorklingsmöjligheter. Området är lugnt och passar perfekt för par och barnfamiljer.
Jämför och boka din charterresa till Cala d`Or här.

Så tar du dig hit

Från Sverige går det charter från flera orter till härliga Mallorca. Norwegian flyger direkt till Palma under de mest hektiska månaderna. Du kan även flyga hit med Ryanair. Flyget landar på Palmas flygplats, och därifrån kan du ta buss eller taxi till ditt hotell. Reser du med charter går det bra att boka en transfer med din arrangör, eller hyra en bil som du hämtar på flygplatsen.

Flyg till Mallorca bokar du här.

Boka hyrbil på Mallorca.

Mer tips och inspiration om Mallorca


Charter till Mallorca