Grekland

Jämför och boka resor från alla ledande reseföretag
Filtrera

Om Grekland Europa

Här finns pittoreska byar nästan överallt, tusentals vackra stränder och massor av sol och värme. Grekland och dess många öar är ett semesterparadis du kan besöka om och om igen.

Vart du än åker så kommer du att se pittoreska små byar med sina typiska vit-blåa hus, härliga stränder och varmt turkosblått hav. Du kan åka på utflykt till arkeologiska och historiska sevärdheter och avsluta dagen med fantastisk grekisk mat.

Här finns stora öar som Kreta, Lesbos och Rhodos, dit du kan återvända år efter år och upptäcka nya platser. Men det finns också dussintals små öar där det är lätt att åka på upptäcktsfärd, till exempel Korfu, Kos, Lefkas, Leros, Samos, Santorini, och Zakynthos.

Det finns hundratals platser runt om på det grekiska fastlandet som är kopplade till antikens mytologi, militära slag eller dramatiska händelser. Bland annat Marathon, Thermopyle, Akropolis, Olympia och Delfi. Det smidigaste sättet att uppleva historien är att åka på en rundtur. Du kan åka på en dagstur eller en hel vecka, och du kan välja mellan teman som ”mytologi”, ”slagfält” eller ”bästa av klassiska Grekland”.

Här är resmål i Grekland
Vart i Grekland är bäst?!
Grekland Smljb11, 5 jan. 2019
Updaterad av Smljb11 för 2 veckor sedan
2
Hej! Jag och en kompis bestämde oss för att dra till Grekland veckan innan midsommar, och nu ska vi bara hitta ett bra ställe som passar oss. Vi är ute efter finkorniga ständer och klart vatten, en mysig stad med bra utbud på restauranger och vi är inte ure efter något ''party'' men det får ...
Korfu
Grekland Shsvensson, 28 dec. 2018
Updaterad av Shsvensson för 3 veckor sedan
0
Vi ska åka till Korfu och Sarande i sommar, vi tänkte vara ca en vecka på varje ställe. Vi har 2 killar 13,15 och behöver inte bo i någon riktig partyort, men det får inte vara för lugnt heller... Någon som har några tips på bästa stället att bo på Korfu....?
Hyra båt i Grekland
Grekland Astridniilsson, 12 dec. 2018
Updaterad av Astridniilsson för 5 veckor sedan
0
Jag tillsammans med några kompisar är intresserade av att hyra en båt under en till två veckors tid den kommande sommaren. Vi skulle framförallt vilja besöka Kykladerna, men tänker att det kanske är lättast att utgå antingen från Kreta eller Rhodos, då flyg dit borde vara billigast. Jag undrar om ...
Samos eller Kefaloni
Grekland Serafina, 15 nov. 2018
Updaterad av Serafina för 9 veckor sedan
4
Vi är en familj med 7 pers i ålder från 56 år till 17 år som planerar för en Greklands vecka augusti19. men vart ska vi fara då???? Vi tittar på Samos Kokkari eller Kefalonia Lassi?? Kan någon råda och tipsa oss . Vi gillar god mat ,ständer och pool liv. Kan tänka oss hyra bil någon dag men vill ...
Zakynthos
Grekland Sati, 31 okt. 2018
Updaterad av Sati för 11 veckor sedan
0
Vi hade varit i paradisön Zakynthos Juni 2018: Fördelar: Bästa plats i jorden: Navagio beach (shipwreck) Nästbästa plats: de blåa grottorna (Blue Caves) Tredje plats: Cameo Island (obs undvik tiden att vara där mellan 12-16, då är det varje dag bröllop som på g och ni får inte båda där) Missa ...
Prisläget i Grekland?
Grekland Rasmush, 2 aug. 2010
Updaterad av Idolii för 19 veckor sedan
6
Har inte varit där på ett antal år och nu med vad som hände med deras ekonomi och allt... Hur är prisläget? Billigt eller dyrt?
Cameo Island
Foto: zorrito
None
Foto: anetak
Huvudgatan i Kastro
Foto: sirapp
Agiofili
Foto: babbo
Agia Marina.
Foto: ingridhell
Oia
Foto: grekland
Utsikt
Foto: valtras
Lindos
Foto: ingridhell
Galen grek som hoppar vid Sarakiniko, Milos
Foto: grekland
Gränder i Molyvos
Foto: ingridhell
Katten väntar
Foto: ivan
Mörkret lägger sig i Oia
Foto: tomas

Planerar du en resa till Grekland?

Vi söker bland 1 000 000-tals priser från över 500 reseföretag. Vi jämför fler än 500 000 hotell, över 438 flygbolag, 100-tals resebyråer och 24 arrangörer.