Grekland

Jämför och boka resor från alla ledande reseföretag
Filtrera

Om Grekland Europa

Här finns pittoreska byar nästan överallt, tusentals vackra stränder och massor av sol och värme. Grekland och dess många öar är ett semesterparadis du kan besöka om och om igen.

Vart du än åker så kommer du att se pittoreska små byar med sina typiska vit-blåa hus, härliga stränder och varmt turkosblått hav. Du kan åka på utflykt till arkeologiska och historiska sevärdheter och avsluta dagen med fantastisk grekisk mat.

Här finns stora öar som Kreta, Lesbos och Rhodos, dit du kan återvända år efter år och upptäcka nya platser. Men det finns också dussintals små öar där det är lätt att åka på upptäcktsfärd, till exempel Korfu, Kos, Lefkas, Leros, Samos, Santorini, och Zakynthos.

Det finns hundratals platser runt om på det grekiska fastlandet som är kopplade till antikens mytologi, militära slag eller dramatiska händelser. Bland annat Marathon, Thermopyle, Akropolis, Olympia och Delfi. Det smidigaste sättet att uppleva historien är att åka på en rundtur. Du kan åka på en dagstur eller en hel vecka, och du kan välja mellan teman som ”mytologi”, ”slagfält” eller ”bästa av klassiska Grekland”.

Här är resmål i Grekland
Transporter på Kreta
Grekland Krahso, 21 apr. 2019
Updaterad av Chris52 för 18 timmar sedan
1
På torsdag flyger vi till Heraklion på Kreta. Där har vi boka hyrbil in14 dagar och skulle själva ta oss till Chania där vi har vårt hotell. Men så har jag tappat körkortet och vi behöver hjälp. Hur ser det ut med allmänna kommunikationer? Kostnad? Köper man ett kort? Betala på bussen? Etc.
Aten i början av maj, ev någon ö :)
Grekland Un, 17 apr. 2019
Updaterad av Un för 4 dagar sedan
0
Hej Ska på ett möte i Aten den 6 maj och tänkte släpa med mig sambon för lite semester samtidigt och stanna typ lör-ons. Vi vill gärna ha lite sol och bad, finns det i Aten och då gärna med solsängar vid stranden.. :) Ska man lösa in sig på beachclub eller hyra hotell vid vattnet? Är det värt att ...
Väder på Kreta i början av maj
Grekland Dahlblom, 2 apr. 2019
Updaterad av Tess666 för 1 vecka sedan
2
Tänkte åka till Platanias den 4:e maj, hur är väder och vatten vid den tidpunkten? Och vad bör man inte missa vid ett besök på Kreta?
Ios i juni!
Grekland Beamendel, 27 mars 2019
Updaterad av Jensohlsson för 3 veckor sedan
1
Hej alla glada! Jag och mina vänner vill tillbaka till iOS, men vi kan endast få ihop vår semester den 5-20 juni. Undrar därför hur fest osv ser ut under den perioden, var på iOS i juli sist och det var underbart! Men hur är det i juni? Lugnt eller samma? Skulle bli så glad för svar! Tack!
Kreta 2019
Grekland Janne68, 21 mars 2019
Updaterad av Janne68 för 4 veckor sedan
0
Hallå? Nån som vet ett bra gym l närheten av agia marina/platanias på kreta? Vet att det finns ett gym i chania men ligger tyvärr en bra bit ifrån där vi bor. Visst, det går bussar men ofta är de fullsatta och mkt tid går därför till att invänta. / Janne
Sol och bad (lite fest) resetips för 8 studenter!
Grekland Elonp, 15 mars 2019
Updaterad av Erik777 för 4 veckor sedan
3
Hej! Jag och mina kompisar tar studenten nu i sommar och tänkte fira det med en resa på en vecka. Vi är alla ganska sugna på Grekiska kusten men har ingen koll på exakt vart . Vi har inte riktigt bestämt oss om vi vill ha hotell eller hyra hus. Vi vill inte fastna i någon turistfälla men ...
Cameo Island
Foto: zorrito
None
Foto: anetak
Huvudgatan i Kastro
Foto: sirapp
Agiofili
Foto: babbo
Agia Marina.
Foto: ingridhell
Oia
Foto: grekland
Utsikt
Foto: valtras
Lindos
Foto: ingridhell
Galen grek som hoppar vid Sarakiniko, Milos
Foto: grekland
Gränder i Molyvos
Foto: ingridhell
Katten väntar
Foto: ivan
Mörkret lägger sig i Oia
Foto: tomas

Planerar du en resa till Grekland?

Vi söker bland 1 000 000-tals priser från över 500 reseföretag. Vi jämför fler än 500 000 hotell, över 438 flygbolag, 100-tals resebyråer och 24 arrangörer.