Tips om Mykonos

Här hittar du tips, råd och inspiration från oss och våra medlemmar
Trendiga och lyxiga Mykonos lockar med fantastiska stränder, traditionella vitkalkade hus, gamla väderkvarnar och ett trendigt nattliv som få andra grekiska öar kan matcha. Det här är en riktig semesteroas för livsnjutare och soldyrkare.
Blogginlägg om Mykonos
Ving och Apollo tar upp Mykonos som nytt resmål sommaren 2014
Ingen är gladare än jag för jag älskar Mykonos. Återkommer ofta för ön har så mycket att erbjuda. Jag väljer helst att resa utanför högsäsong och uppskattar ön i juni eller september. Det sägs att man byggt gränderna i Mykonos stad så att sjörövarna förr i tiden skulle gå vilse där och det är lätt att förstå. Jag har gått vilse själv där. Mysfaktorn är hög. Många fina gränder och vitkalkade hus. Några kvarnar som ännu står kvar. Här kan du återfinna platsen där Shirley Valentine på 80-talet spelades in. Ön är inte så stor så det är värt att ta sig bort från de mest populära stränderna. Då kan man finna sig ro om man så önskar. Så här lugnt kan det vara på Agrari beach i juni. http://www.reseguiden.se/forum/bilder/agrari-beach-mykonos-grekland-141320 Stefanos beach ser fantastisk ut från detta håll. Med de stora kryssningsfartygen i bakgrunden. http://www.reseguiden.se/forum/bilder/agios-stefanos-beach-mykonos-grekland-161056 Det mycket kända "Lilla Venedig" i Mykonos stad. Här är det som dyrast att äta mat eller ta en drink. http://www.reseguiden.se/forum/bilder/lilla-venedig-mykonos-grekland-462562 Utsikt från rummet vi brukar hyra vid våra besök. http://www.reseguiden.se/forum/bilder/utsikt-mykonos-grekland-462559 Mykonos stad lite från håll. http://www.reseguiden.se/forum/bilder/mykonos-stad-fran-hall-grekland-386889 Pelikanerna är så söta. I somras såg vi bara en av dem. http://www.reseguiden.se/forum/bilder/pelikanerna-i-mykonos-grekland-141312 Solnedgången är lika vacker som alltid. http://www.reseguiden.se/forum/bilder/solnedgang-i-mykonos-stad-grekland-141324 Så passa på att uppleva Mykonos med direktflyg från Stockholm (jag har inte kontrollerat andra orter)
av Grekland 14 okt. 2013
Första fyra dagarna i grekiska övärlden
Allt gick bra från Arlanda till Aten i lördags. Tack SAS för nya Europaflyget som kunde ta oss ner för 650 kr! På så vis kunde vi ta oss till Mykonos som alla hävdar är så dyrt. Nu kan vi lyxa! Direkt vid Atens flygplats hade vi anknytningsflyg med Aegean air ut till Mykonos. Väl framme tog vi en taxi in till Pension Stelios. Ja, faktiskt, vi hade för en gångs skull förbokat. Just med tanke på att det skulle vara dyrt och kanske svårt att hitta prisvärt boende. Nu fick vi i förväg betala 38€/natt för ett dubbelrum med vidunderlig utsikt över hamnen i Mykonos stad. Tur, vet inte men bra blev det. http://www.reseguiden.se/forum/bilder/141313 Från balkongen på kvällen. http://www.reseguiden.se/forum/bilder/141316 Redan samma kväll gav vi oss in i alla de gränder som finns i Mykonos stad. Så mycket fina gränder det finns och det dröjde inte länge förrän vi var vilse. Det sägs att Mykonos stad är byggd så att pirater förr skulle gå vilse i de trånga gränderna. Så här fint är Lilla Venedig som det kallas. http://www.reseguiden.se/forum/bilder/141310 Från andra hållet mot väderkvarnarna. http://www.reseguiden.se/forum/bilder/141314 Inne i Mykonos stad finns tre tama pelikaner. http://www.reseguiden.se/forum/bilder/141312 Dag två hyrde vi moppe och gav oss iväg ivrigare än någonsin. Jag känner mig alltid som en hund som flåsar med tungan ute när jag precis anlänt till Grekland. Så här såg vi annars ut (med tungan indragen). http://www.reseguiden.se/forum/bilder/141319 Vi har nu under de senaste dagarna upptäckt den ena stranden finare än den andra. Vilka fantastiska sandstränder! Bland de bästa jag sett. Att Mykonos skulle vara känd för att vara gay-vänligt visste jag och att Super Paradise beach skulle vara en av de ställen som drog till sig exceptionella människor men inte var det alls så farligt. Kanske beror det på att vi alltid är ute i juni då det inte riktigt är högsäsong. Här är mycket lugnt på stränderna och utrymme till massor. Att det fanns visst discodunk som pumpade ut i stora högtalare på Super Paradise beach var ju inget vi valde utan vi tog ett foto och åkte vidare till en annan strand. Se så lugnt och fint det är vid närliggande Agrari beach. http://www.reseguiden.se/forum/bilder/141320 Vid en blogg senare har jag tänkt att sammanställa ett antal av Mykonos stränder med bilder. För övrigt är det inte alls dyrt om man ställer det i proportion till vad man får. Vi upplever att portionerna är större, servicen mycket god och att hela ön ger ett allmänt städat intryck. Imorgon är vår sista dag här sen åker vi vidare till Tinos. Tänk att vi har jätteproblem att välja vilken strand vi ska åka till på vår sista dag. Snacka om lyxproblem!
av Grekland 11 juni 2008 Resealbum: Öluff i Grekland. Mykonos, Tinos, Syros och Paros
Att vara svensk ikväll när Sverige spelar mot Grekland och befinna sig på Mykonos....
Ja, vi har inte hört en enda person som pratar svenska. Känns som om det är vi mot världen... Nu ska vi till en bar och skrika HEJA SVERIGE så högt vi kan.
av Grekland 10 juni 2008 Resealbum: Öluff i Grekland. Mykonos, Tinos, Syros och Paros

Om Mykonos Grekland, Europa

Jetset
Lyx
Nattliv
Nöjesliv
Sandstrand
Sol & bad

Den grekiska ön Mykonos har något för alla.
Här finns vackra stränder, mysiga restauranger, shopping och sevärdheter.

Det här populära resmålet lockar tusentals besökare trots att ön bara är 15 kilometer som bredast.

De bästa stränderna ligger på sydkusten där du kan bo i badorterna Kalafati, Paranga, Platys Gialos och Psarou.
västkusten är det framför allt huvudstaden Mykonos stad som gäller, orten kallas ibland även för Chora.
Här har man valt att behålla den typiskt grekiska bebyggelsen med labyrintliknande gator och pittoreska vita trappor.
Det här är en av de mer kosmopolitiska turistorterna i Grekland med otroligt många gallerier och med trendiga märkesbutiker i gammaldags miljö.

Det heta nattlivet på Mykonos finns framför allt här i huvudstaden, många restauranger och barer finns kring de centrala delarna i hamnen. I vissa kvarter är det rätt högljutt hela nätterna under högsäsong – men lugnt och stilla under vår och höst.
Även under de varmaste månaderna är det rätt svalt på stränderna här på grund av väderfenomenet ”meltemi”. Det är en bris som kommer in från havet under juli och augusti.

En av de heligaste öarna i den grekiska världen ligger precis sydväst om Mykonos. Det var här på den lilla ön Delos som de båda gudarna Apollo och Artemis föddes. Ön är fylld med ruiner efter flera tusen år gamla tempel och helgedomar och har ett bra museum.

Lilla Venedig, Mykonos
1 / 10
Väderkvarnarna vid "Lilla Venedig"
2 / 10
Super paradise beach
3 / 10
Lilla Venedig mot kvarnarna
5 / 10
"Lilla Venedig" i Mykonos stad
7 / 10
Agios Sostis beach
8 / 10
Agios Stefanos beach med nya hamnen bortanför
10 / 10