Tips om Grekland

Här hittar du tips, råd och inspiration från oss och våra medlemmar

Grekland är ett land med mer än tusen öar där de mest populära är Kreta, Rhodos och Kos. Landet erbjuder härligt väder, fina stränder och väldigt god mat. Flygtiden ligger på runt tre timmar. Hit är det bäst att resa maj - september.

Frågor & svar om Grekland

Hyra moppe/vespa

Grekland Jennyty, 19 maj 2022
Updaterad av Jennyty för 11 timmar sedan
0
Hur är det med att hyra moppe/vespa? Har läst att sedan 2006 krävs körkort för mc. Samtidigt har jag någonstans läst att det är körkort för mc ELLER beteckningen AM i körkortet som gäller. Ska till Karpathos och undrar om någon kan reda ut detta för mig ;)

Ta sig från Skopelos till Skiathos

Grekland 080320, 22 feb. 2020
Updaterad av Alexander77 för 4 dagar sedan
1
Hej! Vi ska ta oss från Skopelos till Skiathos i juli. De tider färjorna går passar oss inte alls. Vet nån om det finns annat sätt att ta sig mellan öarna (mer privat färjetrafik/charter)? Louise

Parga

Grekland Tessthea, 23 mars 2022
Updaterad av Tessthea för 8 veckor sedan
0
Hej ! Vi har bokat resa till Parga i slutet på juni och ska bo på hotell Gogozotos och undrar om någon har bott där och vad ni tyckte om hotellet .

Bra Hotell i Platanias

Grekland Varenne, 1 feb. 2022
Updaterad av Varenne för 15 veckor sedan
0
Hej! Vill gärna ha tips på bra hotell i Platanias, inte allt för dyra hotell. Mvh.

Samos

Grekland Joakimn, 7 sep. 2021
Updaterad av Joakimn för 36 veckor sedan
0
Köpte en resa för två till Samos 9 oktober 2021 Aldrig varit på ön innan men i Grekiska övärlden kanske 10ggr . Hamnar på ett hotell som heter Votsalakia Beach... Hur är läget på Samos efter bränderna som varit? Hur är flyktingläget på Samos? Vad bör man inte missa på en vecka i området? ...

Rhodos, Kallithea… lägesrapport

Grekland Peaches, 30 juli 2021
Updaterad av Peaches för 41 veckor sedan
0
Hej, Undrar om det är någon på plats eller som är nyligen hemkommen från Rhodos & vet hur läget ser ut? På nyheterna igår pratade dem om reseavrådan (dock ej UD) Vi har bokat resa i början på september till Kallithea, men inte bestämt hur vi ska göra.

Boende Skiathos

Grekland Trallle, 21 juli 2021
Updaterad av Trallle för 43 veckor sedan
0
Hej, Har ni någon erfarenhet av boende på Villa Alexis på Skiathos? Som jag förstår det är inte alla rum renoverade, är det någon som vet vilka som är det i sådana fall? Tack på förhand!

Hotell Parga

Grekland Varenne, 13 juni 2021
Updaterad av Sivan65 för 47 veckor sedan
3
Tips på hotell i centrum av Parga??

Någon som varit i Pythagorion på Samos och Hotell Hydrele Beach ?

Grekland Carinab, 1 maj 2021
Updaterad av Carinab för 1 år sedan
2
Har bokat resa hit 2 veckor i början på aug 2021, vi är 2 vuxna som vill ta det lugnt och sola och bada, någon som varit där och kan berätta hur det är, om hotellet och stället. Är det bra snorkling i havet utanför hotellet, är maten ok, shopping mm? Värt att hyra bil och åka runt? Annat som man ...

Har du varit på Korfu?

Grekland Nathalie00, 8 feb. 2021
Updaterad av Mirreli för 1 år sedan
2
Hejsan! Jag håller på och gör lite research inför nästa resa, så min fråga är om någon har varit på Korfu? Hur var det? Var någonstans är det bäst att bo? Finns det tillgång till bra mataffärer om man vill bo där under en längre tid? Det bästa med ön? Sämsta? Bästa stranden du var på? ...

Samos, Votsalakia i Augusti

Grekland Carinab, 7 feb. 2021
Updaterad av Klara_maria för 1 år sedan
1
Ska åka till Samos i aug-21 någon som har tips på vad man bör se, hur det är att bo i Votsalakia mm. hyra bil eller moped för att ta sig runt? Restaurangtips? Vi ska bo på Hotell Pelagos Beach, någon som bott där, kommentarer om det. Vi är där i 14 dagar.

Hotel Cactus på Rhodos, någon som varit där nu i juli-20

Grekland Carinab, 2 juli 2020
Updaterad av Carinab för 1 år sedan
0
Vill veta av någon som nyss varit på Rhodos och gärna på hotel Cactus hur läget är nu efter att man får resa igen efter ”Corona-stoppet”? Vi har en bokad resa med Tui dit den 6/8-20. Hur ser det ut med munskydd på hotell, strand, inne i stan osv följs rekommendationerna eller är det mer som i ...

Om Grekland Europa

Här finns pittoreska byar nästan överallt, tusentals vackra stränder och massor av sol och värme. Grekland och dess många öar är ett semesterparadis du kan besöka om och om igen.

Vart du än åker så kommer du att se pittoreska små byar med sina typiska vit-blåa hus, härliga stränder och varmt turkosblått hav. Du kan åka på utflykt till arkeologiska och historiska sevärdheter och avsluta dagen med fantastisk grekisk mat.

Här finns stora öar som Kreta, Lesbos och Rhodos, dit du kan återvända år efter år och upptäcka nya platser. Men det finns också dussintals små öar där det är lätt att åka på upptäcktsfärd, till exempel Korfu, Kos, Lefkas, Leros, Samos, Santorini, och Zakynthos.

Det finns hundratals platser runt om på det grekiska fastlandet som är kopplade till antikens mytologi, militära slag eller dramatiska händelser. Bland annat Marathon, Thermopyle, Akropolis, Olympia och Delfi. Det smidigaste sättet att uppleva historien är att åka på en rundtur. Du kan åka på en dagstur eller en hel vecka, och du kan välja mellan teman som ”mytologi”, ”slagfält” eller ”bästa av klassiska Grekland”.