Grekland utan bil - tips på ö?

Av Sainis
10 mars 2020 13:49
Visningar: 83
Hej!
Jag och min pojkvän planerar att åka 1 vecka till Grekland i sommar (juli/augusti). Vi är ute efter en avkopplande semester, utan för mycket turister och till ett ställe där det genuina Grekland är bevarat. Och fina stränder! :)

Min fråga till er är om det finns någon ö ni kan rekommendera som funkar bra UTAN bil? Där man kan ta sig runt relativt smidigt till fots eller med buss, båt, taxi osv.

Har varit på Rhodos och Kreta så gärna något annat.

Tack på förhand! 😊
10 mars 2020 20:18
Titta på de små öarna i Kykladen, t.ex. de små öarna utanför Naxos, som t.ex. Koufinissi. Väldigt liten ö, genuint och lugnt. Annars är min egen favorit Patmos, som ligger bland de Dodekanesiska öarna (Tolvöarna). Bil eller moped är praktiskt, men ön är liten och det går bra att ta buss eller taxi eller gå till fots med. Man tar färja från Pireus eller båt från närliggande öar som Samos eller Kos. Även Ikaria och Fourni, som ligger strax norr om Patmos, kan vara intressanta.
Av Desires
8 maj 2020 15:56 (redigerad)
PARGA tror jag skulle funka bra! Bo mitt inne i den mysiga staden m de typiska grekiska gränderna o husen, mängder med tavernor, cafeer, glassbarer! + Närheten till flera stränder. Här är det enkelt att ta sig till andra stränder och göra utflykter utan bil. (Var själv delvis handikappad när vi därför valde denna ort, senast i sept 2019) Det går massor av båtar nere vid stranden, till andra orter i närheten, eller till fler fina stränder.
Ser nu att du vill ha få turister, måste då nämna att EN nackdel m vackra Parga är att det VAR mycket folk där även i sept förra året, så kanske du tycker det blir FÖR mycket turister då ni ska dit, juli/aug är det nog ännu mer folk............
HÄR kan du titta in för att se massor av foton från charmiga Parga https://www.desires.se/?p=770