Vilken ö ska man välja i Grekland?

19 feb. 2023 21:02
Visningar: 188
Hej! Jag hoppas på att få lite tips från er gällande vart ni rekommenderar att åka i Grekland. Jag och sambon tänkte åka slutet på aug/veckan på september 1 vecka. Funderar på antingen Kreta eftersom det är så stort, mycket olika stränder och allt verkar finnas där, hört mycket bra om det. Och eventuellt att man tar lite båtturer till mindre öar i närheten kanske?

Men sen är sambon sugen på Santorini, visst det ser jättevackert ut men hört att det är väldigt dyrt där? Märkte att det var väldigt dyrt med hotell osv och maten där lär väl också vara rätt pricy? Jag var på Mykonos en gång och det var ju fruktansvärt dyrt så så vill man inte ha det helst. Sen finns ju även Samos som också verkar trevligt, var billigare med boende där när jag kollade samma datum, hur är det med aktiviteter, maten, stränderna där? Och vart på Kreta är bäst att bo? Vill ha fina stränder och gärna lite fina vandringsleder uppe i bergen isåfall. Något tips angående Santorini?
Vill inte att det ska vara för litet så att man bara solar, badar och äter. Vill gärna hitta på någon aktivitet eller se sevärdheter.
Av Keja
20 feb. 2023 17:46
För en väldigt massa år sen var jag på Egina. Visserligen en liten ö men nära med båt till Pireus där det går t-bana in till Aten. Har ingen aning om hur det ser ut nu men närheten till Aten lär väl kvarstå.
11 mars 2023 07:08
Undvik Santorini, Mykonos. Avstånd som kräver dyra taxiresor till strand, boende, flygplats.

Satsa på Skopelos (båt från Skiathos), Samos eller Naxos som har billiga boenden).