Vilken grekisk ö?

Av Elena39
14 dec. 2011 07:38
Visningar: 7102
Jag undrar vilken grekisk ö som ni rekommenderar som inte är alltför exploaterad, och inte alltför dyr,helst en grekisk ö som inte är svår att ta sig till, och med hyfsat billigt boende, tips på boende tas tacksamt emot.
15 dec. 2011 10:05
För 5 år sedan besökte jag Thassos. Det är en härlig grön ö som ligger längst i norr i Egeiska havet. Tar knappt fyra timmar med flyg(direktflyg från Göteborg fanns i alla fall då), lägg sedan till en båtresa på ca30 minuter, och en busstur när du kommer fram, beroende på vilken sida av ön du väljer att bo.

En vän var där i somras och bodde då på...
http://www.airtours.se/grekland/thassos/hotell/skala-prinos/alea-hotel-suites/
...hon var väldigt nöjd med sin resa.

Det bästa är att man fortfarande kan hitta bra fina gemytliga grekiska restauranger till ett bra pris. Samtidigt som man kan hitta sina små egna favoritstränder om man tar sig runt på egenhand.
15 dec. 2011 10:50
Halloj!

Hoppas allt är bra med dig! På G till Grekland :-) Vad härligt.
Jag har inte varit på någon oexploaterad ö i Grekland, men beslutar du dig för att åka till Zakynthos, Kreta eller Rhodos så kan jag ju ge nåt bra tips iaf :-)

Bevakar denna tråden med spänning. Man är ju alltid sugen på Grekland :-) Får nog åka på TUR nästa år igen och kolla in alla montrarna :-)

Ha det gott!
15 dec. 2011 12:02
Citerat från elena39:
Jag undrar vilken grekisk ö som ni rekommenderar som inte är alltför exploaterad, och inte alltför dyr,helst en grekisk ö som inte är svår att ta sig till, och med hyfsat billigt boende, tips på boende tas tacksamt emot.
Tinos!
Den ligger dessutom nära fastlandet. Du tar dig lätt dit med båt från Rafina. Bussar från flygplatsen i Aten går ofta.

Tinos besökts mest av grekerna själva. En mycket grön ö som har en del mysiga byar att besöka. Bo bör du göra nere i hamnstaden och där kan du besvista gatan dit pilgrimer kryper upp mot klostret för att kyssa ikonon för att bli frisk eller vad man annat ber om.

Maten är bättre än på många öar jag besökt. En grekisk sallad brukar inkludera kapris och bra många fler oliver än det annars bjuds på :)

Läs gärna i mitt resealbum
http://www.reseguiden.se/forum/resor/oluff-i-grekland-mykonos-tinos-syros-och-paros-823

Lycka till i reseplanerandet
/Gerd
Av Hathor
15 dec. 2011 13:06
chios...en annorlunda ö...
15 dec. 2011 16:37
Milos är grekernas favorit, fantastiskt fina "månlandskap", grottor mm. Man tar sig dit från Santorino 3 timmar med båt. Googla det på bilder!
Av Ivan
8 jan. 2012 16:07
Finns tre mindre öar som kan passa in. Min egen favorit, Fourni mellan Samos och Ikaria samt Nissiros och Simi.
När dagutflyktsbåtarna på em. har återvänt till Kos resp. Rodos har du ön för dig själv tillsammans med grekerna själva och de sanna greköälskarna som hyrt ett boende.
Av Desires
8 jan. 2012 18:10
Finns många fina grekiska öar, och flera som jag uppskattar. Mina favoriter är Skopelos, Kefalonia, Samos eller Karphatos. Tycker alla öarna har sin charm, fast ingen av dem är oexploaterade.
Senaste grekiska resan gick till Skopelos som var väldigt mysig och vacker! Bo i så fall i charmiga och genuina staden Skopelos som är jättesöt! Skopelos är den ö där Mamma Mia spelades in men har inte blivit mer exploaterad pga det, kanske mer välkänd bara. Men bor man i Skopelos får man ta sig runt via buss, moped, motorcykel, eller bil för att se flera av de olika stränderna som finns där.
Här kan du se foton och läsa mer om Skopelos ö http://www.desires.se/#post91

Och här kan du läsa på min reseblogg om Karpathos som också är en jättefin ö
http://www.desires.se/#post111
Annars är http://www.kalimera.se ett utmärkt (det bästa!) forumet när det gäller Grekland!
Av Ivan
8 jan. 2012 19:12
Återkom till Karpathos 1993 efter alla skogsbränderna.
Fortfarande då samma genuina ö.
Spies hade charter innan dess. Sedan låg ön oexploaterad tills resebolagen nu på senare är kommit dit.

Fortfarande finns nog en del platser att upptäcka.

Kolla mitt resealbum nedan:

http://www.reseguiden.se/forum/resor/karpathos-3521

Hälsn
Ivan
9 jan. 2012 10:56
Amorgos är en pärla, men man får lägga lite mer energi på att ta sig dit. Men det gör att den inte är exploaterad.
Elenis rooms i hamnen i katapola.
Av Kikkino
9 jan. 2012 11:03
Karpathos!! lagom stort, exploaterat och helt underbart. I mitt tycke i alla fall..
9 jan. 2012 12:13
Givetvis måste jag slå ett slag för min ö Leros. Men det är lite svårt att ta sig dit. Dock är den inte särskilt exploaterad fortfarande. Ett tips v g priser som vi lärde oss i somras är att det är lägre moms på dom Dodekanesiska öarna. Det gör faktiskt en hel del på ex vis 2 veckor semester. Varför det är så vet vi dock inte.

Enklaste sättet att ta sig till Leros måste vara charter med Apollo. Men hur du än gör så krävs en övernattning på väg dit, som vi brukar göra, i Aten, eller med Apollo på Kos. Vill du veta mer hör av dig.

Annars rekommenderar jag också Karpathos som jag inte upplevde som så exploaterad.
Av Elena39
9 jan. 2012 14:45
tack alla ni underbara medlemmar som tagit er tid att svara på mina frågor...ser fram emot grekiska övärlden till sommaren, tack vare era tips vet jag var jag ska åka, god fortsättning allihopa....
Av Ivan
9 jan. 2012 15:41
Hej Elena!
Behöver du mer info om det mesta rörande Grekland hittar du det hos Janne på
www.kalimera.nu