Fartfyllda Thessaloniki

Louisenilsson92
Reseguiden, besökt 20 länder

Foto: iStock
Foto: Shutterstock
Foto: iStock
Foto: iStock
Foto: Shutterstock
Thessaloniki i norra Grekland är en weekenddestination på uppgång. Staden är den näst största i Grekland och erbjuder mängder med uteserveringar och historiska sevärdheter.
Publicerad 23 februari 2022

Lär känna staden

Atens underskattade lillasyster Thessaloniki ger dig grekisk värme i kombination med ett fartfyllt storstadsliv. Strosa på den populära strandpromenaden och njut sedan av grekisk mat på någon av de mysiga uteserveringarna vid Aristoteles torg. Staden är som gjord för en solig cityweekend.

Att se och göra i Thessaloniki

  • Vita tornet är stadens kännetecken, som tidigare varit fängelse.
  • Agia Sofia är en av de äldsta kyrkorna i Thessaloniki och finns med på Unescos världsarvslista.
  • Promenera upp genom det färgglada området Ano Poli och belönas med en storslagen utsikt över stan.

  • Athonos-torget, en matmarknad där du kan köpa med dig kryddor, nötter, teer, grönsaker… eller sitta ner på torget och äta delikatesserna från de traditionella tavernorna.


Uteliv och shopping

Är du ute efter uteliv? Besök då den festliga stadsdelen Valaoritou. Här finns barer och nattklubbar som har öppet till solen går upp. För shopping bör du strosa runt på trendiga shoppinggatan Tsimiski och efter det njuta av en kaffe på någon av stans alla uteserveringar.

Utflykt till stränderna

Vill du sola och bada kan du enkelt ta dig strax utanför Thessaloniki och till någon av stränderna. Thermaikos, endast dryga 30 minuter bort erbjuder flera stränder; Perea, Nei Epivates, Agia Triada. Dit du kan ta dig med buss eller till och med båt (under högsäsong). Här finns fina blå-flaggade sandstränder, kristallklart vatten och charmiga tavernor där du kan njuta av en frappé eller två. Om du lägger två timmar i bussen kommer du till Halkidiki - Thessalonikernas egna favoritillhåll. Området består av tre halvöar; Kassandra, Sithonia och Athos. Här finns ett dussintal små kustbyar som alla har sin charm och atmosfär, här erbjuds ett hektiskt nattliv, mängder av sporter, rik gastronomi, lyxhotell och både stora stränder och små undanskymda badvikar.

Planera din resa till Thessaloniki på Reseguiden

Alla resor till Thessaloniki
Alla flyg till Thessaloniki
Hitta hotell på Thessaloniki


Resor till Grekland