Tips om Thessaloniki

Här hittar du tips, råd och inspiration från oss och våra medlemmar

Thessaloniki är Greklands näst största stad och här finns det gott om hippa nattklubbar, bra shopping och restauranger i världsklass. Det finns flera bra sandstränder i området med faciliteter och aktiviteter som passar alla typer av resenärer.

Om Thessaloniki Grekland, Europa

Den grekiska staden Thessaloniki är just nu ett av världens hetasta weekend-resmål.
Här finns mängder av kafeer, barer och trendiga klädbutiker.

Det här är inget resmål för dig som vill sola eller slappa vid stranden, här är det kultur, mat och shopping som gäller.

De senaste åren har Thessaloniki seglat upp som en av världens hetaste weekendstäder. Trots att det var i Aten som den västerländska civilisationen uppstod så är det Thessaloniki som är Greklands kulturella huvudstad.

Här finns massor av museer, gallerier samt en kalender fylld med festivaler, konserter och jippon.
Det är också den stad i Europa som har flest barer och kafeer (räknat per invånare).

Många av barerna ligger längs den fem kilometer långa strandpromenaden. Att gå en stilla promenad här under varma sommarkvällar har till och med ett eget namn - ”volta”. Här kan du inte missa att se det vita medeltida tornet som är stadens symbol.

När du går längs de båda shoppinggatorna Tsimiski och Proxenou Koromila gäller det att du håller i plånboken. Här hittar du butiker för alla internationella märken, fyllda med det allra senaste.

Den äldre bebyggelsen ligger samlad bakom den bysantinska stadsmuren. Hela det här området är skyddat som världsarv.

Ett av världens mest galna chokladupplevelser finns i Thessaloniki. På Choco Museum finns Europas största chokladvattenfall, skulpturer, kurser och labb. Det finns till och med ett särskilt konstgalleri där det mesta är gjort av choklad.

Utgravningene er åpne for publikum
1 / 7
2 / 7
Thinkstock
Det hvite tårnet i morgenlys
3 / 7
Thessaloniki havnepromenade
6 / 7
Triumfbuen i Thessaloniki
7 / 7