Tips om Thessaloniki

Här hittar du tips, råd och inspiration från oss och våra medlemmar

Thessaloniki är Greklands näst största stad och här finns det gott om hippa nattklubbar, bra shopping och restauranger i världsklass. Det finns flera bra sandstränder i området med faciliteter och aktiviteter som passar alla typer av resenärer.

Frågor & svar om Thessaloniki

Färja från thessaloniki

Grekland Fjlllskare, 24 okt. 2016
Updaterad av Fjlllskare för 6 år sedan
0
Någon som vet hur lång tid färjan från Thessaloniki-Skiathos tar och ungefär vad det kostar? Hur ofta går dem under juni?

Thessaloniki / Halkidiki Vad se? Vad göra? Vad äta?

Grekland Sun, 4 maj 2009
Updaterad av Norie för 12 år sedan
1
Alla tips om allt är välkommet vad gäller Thessaloniki / Halkidiki. Två veckors semester i sommar, endast flygbiljetten bokad. Vad ska vi fylla dagarna med? sun ... Norie: där finns hur mkt som helst att göra. Mkt shopping,utgrävningar, mysiga ställen och hett nattliv,särskilt i hamnområdet. ...

Flytta till Thessaloniki

Grekland Ruskprick1, 14 mars 2009
Updaterad av Ruskprick1 för 14 år sedan
0
Nu har vi bestämt oss. den sista November 2009 säger vi (Jag min fru och våra 5 barn) upp hyresrätten och flyttar tillfälligt ihop med en annan kvinna och hennes 3 barn för att i Juni 2010 Lämna Sverige och flytta in i våran nya lägenhet i Thessaloniki. Alla tips och erfarenheter är välkomna.

Flygbiljetter när bör man beställa?

Grekland Fjlllskare, 24 okt. 2016
Updaterad av Cattta för 6 år sedan
1
... juni för ca 2000 kr totalt med ryanair, skavsta-thessaloniki. Är det bra eller brukar dem gå upp/ner under någon speciell tid under året? ... Cattta: >Citerat från Fjlllskare: >När bör man beställa flygbiljetter till Grekland? >Just nu verkar jag hitta en biljett slutet på juni för ca 2000 ...

Bäst sättet att ta sig runt i grekland

Grekland Ylva94, 11 maj 2016
Updaterad av Matheswede för 6 år sedan
1
... sättet att ta sig runt på i staden ska till Thessaloniki. kan man hyra cyklar till exempel eller köpa något buss kort ska vara där i 9 dagar :). ... Matheswede: Hej Ylva94, Inget att tänka på innan. Sevärdheterna i Thess-niki är inte så utbredda så jag förslår fötterna. Du kan hyra ...

Patra, Kavala eller Alexandroupoli?

Grekland Pany, 7 nov. 2010
Updaterad av Pany för 12 år sedan
0
... bara middag. Skulle välja mellan Athen, Thessaloniki, Patra, Kreta, Ioannina, Kavala, Alexandroupoli och Larissa. Ville inte till Athen eller Thessaloniki för att det är stora städer och valde bort Larissa och Ioannina för att det inte är kuststäder (och kreta för att det är så ...

Halkidiki

Grekland Cickie, 31 maj 2010
Updaterad av Norie för 12 år sedan
1
... hamnar, men är det värt besväret att ta sig till Thessaloniki? Vi är ett moget par, så det är inte röj vi är ute efter. ... Norie: Hej! Har bott i Saloniki för länge sedan men inte varit där på ett par år. Ta bussen från Halkidiki(vet ej var ni ska bo) Där finns mkt shopping och ...

Reguljärflyg till grekiska destinationer?

Grekland Alfva, 6 apr. 2011
Updaterad av Ymmot123 för 11 år sedan
6
... . ... Nisse2ears: Ryan flyger till Rhodos och Thessaloniki :) Kanske flyger de till fler grekställen. (Kos bl a men inte direkt från Skavsta). ... Ymmot123: Hej! På http://www.skyscanner.se kan du jämföra priser mellan olika flygbolag och boka på önskat flygbolags hemsida.

Vikingair

Grekland Beijer, 21 aug. 2008
Updaterad av Latinpower för 14 år sedan
2
... : Jag har flugit med Viking Airlines till Thessaloniki, utan problem. Som med alla flygbolag så ändras flygruten om efterfrågan inte är så stor och kanske därför är flyget inställt på önskad datum, men du ge inte upp och forsätt leta platser med andra flygbolag. Viking Airlines har trots ...

Om Thessaloniki Grekland, Europa

Den grekiska staden Thessaloniki är just nu ett av världens hetasta weekend-resmål.
Här finns mängder av kafeer, barer och trendiga klädbutiker.

Det här är inget resmål för dig som vill sola eller slappa vid stranden, här är det kultur, mat och shopping som gäller.

De senaste åren har Thessaloniki seglat upp som en av världens hetaste weekendstäder. Trots att det var i Aten som den västerländska civilisationen uppstod så är det Thessaloniki som är Greklands kulturella huvudstad.

Här finns massor av museer, gallerier samt en kalender fylld med festivaler, konserter och jippon.
Det är också den stad i Europa som har flest barer och kafeer (räknat per invånare).

Många av barerna ligger längs den fem kilometer långa strandpromenaden. Att gå en stilla promenad här under varma sommarkvällar har till och med ett eget namn - ”volta”. Här kan du inte missa att se det vita medeltida tornet som är stadens symbol.

När du går längs de båda shoppinggatorna Tsimiski och Proxenou Koromila gäller det att du håller i plånboken. Här hittar du butiker för alla internationella märken, fyllda med det allra senaste.

Den äldre bebyggelsen ligger samlad bakom den bysantinska stadsmuren. Hela det här området är skyddat som världsarv.

Ett av världens mest galna chokladupplevelser finns i Thessaloniki. På Choco Museum finns Europas största chokladvattenfall, skulpturer, kurser och labb. Det finns till och med ett särskilt konstgalleri där det mesta är gjort av choklad.

Utgravningene er åpne for publikum
1 / 7
2 / 7
Thinkstock
Det hvite tårnet i morgenlys
3 / 7
Thessaloniki havnepromenade
6 / 7
Triumfbuen i Thessaloniki
7 / 7