Tips om Aten

Här hittar du tips, råd och inspiration från oss och våra medlemmar

Aten har lockat besökare i tusentals år men har nog aldrig varit hetare än nu. Du kan ibland hitta mycket prisvärda paket- och rundresor till den grekiska huvudstaden. Här kan du promenera omkring i timmar och ta en paus bland några av Medelhavets trendigaste restauranger och barer.

Blogginlägg om Aten

Besöka Aten

Planerar en resa till Aten, och visst jag har varit där förut. Om någon har några pärlor, exempelvis parker, trevliga små grekiska tavernor m.m. eller något annat utöver det vanliga "turistiska" så tipsa gärna. Jag hittade lite tips på https://mittgrekland.se/, men om du har något som jag inte får missa så skriv gärna en rad.
av Minresa2024 20 apr. 2024

Att resa med Aegean airlines

https://runwaytoadventures.com/2019/04/24/aegean-airlines/
av Pilla85 29 apr. 2019

Beslut är fattat, sista etappen!

[b]Beslutet är fattat[/b] Det blir Aprakis boatyard på ön Aigina strax söder om Athen, nära till flyget, hyfsat bra priser, alla faciliteter såsom upptagning, bevakning, högtryckstvätt, Vatten, el, möjlighet till reparationer, tvättmaskin, mm. Samt att Aigina ligger i närheten av Cykladerna där vi ska ha båten nästa år. [b]En Natt i Fiskardo[/b] 10-11 aug. Logg 12 Nm. Fiskardo, Grekiska motsvarigheten till höga kusten, branta fjordliknande vikar, otroligt grönt, fina skogar som går ända ner till vattnet, härlig hamnstad med trevligt nattliv(speciellt uppskattat av barnen) som ni ser på bilderna är det inte bara vi som uppskattar norra änden av Kefalonia. Kristallklart vatten inne i hamnområde. Ungarna äter middagen snabbt, tar dingen in till hamnen, ser inte till dom mer under kvällen. Själva har vi en mycket trevlig (avslutnings)middag med Lars-Olof och Barbro. Eftersom vi nu fattat beslut om uppläggningsplats kan vi planera sista etappen, det kommer att bli dagsetapper på mellan 30-50Nm. totalt ett skutt på cirka 170 Nm.. Vi kommer att gå genom Korintkanalen om ett par dagar, ska bli spännande. Beslutar att kasta loss kl. 07:00 på tisdag, första stoppet blir Missalonghi, norra sidan av Patrasundet på Greklands fastland ett skutt på cirka 50 Nm. /Thomas
av Thomaskarlsson 27 maj 2012 Resealbum: Till Medelhavet Mot Medelåldern

Redan de gamla grekerna..

Ohoj! Har kommer en halsning fran ett valdigt varmt Aten. Tyvarr har Thane akt pa min forkylning sa han stannade 'hemma' i taltet idag.. typiskt precis nar min holl pa att ge mig sig.. jag har gatt runt med tva tjejer i gruppen och tittat pa Atens stora turistattraktion Akropolis. Fascinerande! Om anda stenarna kunde tala.. Tydligen var det diskussion om huruvida gudinnan Athena eller guden Poseidon skulle bli stadens skyddsgud.. men sa tog ju Goteborg Poseidon sa det fick bli Athena... *ler* Akropolis ligger hogt uppe pa en kulle med utsikt over ett stort Aten. Bor 5 miljoner manniskor har. Vi at lunch i Atens marknadskvarter Plaka, fyllt pitabrod. Har sett den gamla OSarenan dar det forsta OS halldes 1896.. Changing av guards vid parlament house.. Tva soldater ikladda stora skor som liknande traskor med stora tofsar.. sag himla lustigt ut.... Annars ar val Atens som stader ar mest.. Inte lika risk for ran som i ROm antar jag.. (for dar varnade Candice oss sakert 17 ggr.. 'Kick the kids and drop the babies'.. tydligen anvander de latsas-babies som de kastar till folk for att de ska tappa sina vardesaker.. men det var ju som sagt Rom..) Har kommer lite bilder ifran seglingen m.m... An sa lange verkar den nya kameran fungera ok.. Next stop; Meteora, Kavalla och sedan Istanbul...
av Ziesta 4 apr. 2011 Resealbum: Europa runt på 49 dagar

Om Aten Grekland, Europa

Historia
Nattliv
Romantiskt
Shopping
Storstad
Weekend

Antika Aten, vaggan till stora delar av vår kultur, liknar ingen annan stad och lämnar ingen oberörd. Här möts gammalt och nytt i en unik symbios.

Redan vid inflygningen till Aten ser du Akropolisklippan med Parthenontemplet trona högt över staden. Nedanför klippan breder staden ut sig i ett myller av trånga slingrande gamla gränder och bredare spikraka avenyer som förbinder stadens olika kvarter, helt olika till sin karaktär.
I skuggan av Akropolis vandrar du i Plaka, det äldsta av Atens centrum bland tavernor, barer, små butiker och många souvenirshopar. Stora delar av Plaka är bilfritt och enkelt att ta sig fram i.
I Syntagma, som är Atens moderna centrum, finns parlamentet och byggnader för flera statsfunktioner. Basarkvarteren i Monastiraki kretsar kring ett torg från 1800-talet. Här hittar du inte bara Atens antika marknad i ett myllrande affärsliv, utan även traditionella caféer, små barer och betydligt färre turister än i Plaka.
På kvällarna lever kvarteren kring stadsdelen Psyrri upp och ungdomar strömmar kring alla barer, nattklubbar och trendiga uteställen. För den som vill hitta exklusiv shopping ska du bege dig till Kolonaki, den rikaste stadsdelen i Aten. Här är kontrasterna skarpa mot Psyrri och Plaka även om tempot fortfarande är högt.
Utbudet av god mat och dryck är enormt i Aten och grekisk gästfrihet är ett slående drag på de flesta matställen. Njut i den grekiska ljumma natten av moussaka, souvlaki eller en härlig meze tillsammans med det traditionella retsinavinet och mjukt bröd med olivolja.

Parthenon, Akropolis
1 / 17
Aten - sockerbitsstaden
2 / 17
Utsikt över Aten
5 / 17
Apelsinförsäljning
6 / 17
Akropolis med vestalerna
7 / 17
Den grekiska Agoran från Areopagen
9 / 17
Erechtheion med kvinnostatyer...
12 / 17
Akropolis i Aten
14 / 17