Tips om Italien

Här hittar du tips, råd och inspiration från oss och våra medlemmar

Italien är ett av världens bästa turistländer och det har varit ett svenskt favoritresmål sedan decennier. Finns det någon som inte gillar den italienska maten, kulturen, musiken, fotbollen eller klimatet?

Frågor & svar om Italien

Hyrbil i Bologna

Italien Tobbe_s, 9 juni 2024
Updaterad av Danielnilsson för 4 veckor sedan
2
Vi flyger till Bologna i sommar och jag ska boka hyrbil. Tidigare erfarenheter av att hyra bil i Rom (det var fullständigt kaos) gör att jag känner viss osäkerhet. När man söker på biluthyrare så får man upp en mängd biluthyrare som man aldrig har hört talas om. Det kan vara seriösa företag, men ...

Gardasjön

Italien Katsa, 12 juni 2024
Updaterad av Katsa för 4 veckor sedan
0
Hej Undrar om någon kan tipsa om vart man kan hyra hus vid Gardasjön till 6 personer, gärna med pool. Gärna också lite tips om vart det är finast/ bäst att bo vid Garda?

Rom-Anzio

Italien Joheng, 6 juni 2024
Updaterad av Joheng för 5 veckor sedan
0
Hej. Önskar lite tips på utflykter runt Anzio. Vi kommer flyga till Rom sen ta oss till Anzio med tåg där vår bas kommer att vara. Önskar sevärdheter eller andra utflykter som man ej får missa. Vi kommer ta oss runt med tåg. Vi stannar i 11 dagar.

Ta sig från flygplatsen i Neapel till Sorrento

Italien Fredde68, 27 maj 2024
Updaterad av Fredde68 för 7 veckor sedan
0
Åker till Italien och Amalfikusten i Juni. Någon som har tips på hur vi tar oss till Sorrento från flygplatsen i Neapel. Finns det tåg direkt från flygplatsen eller behöver vi åka in till Neapel för byte? Tacksam för alla råd och tips.

Cinque terre, campa I närheten

Italien Sara1986, 6 apr. 2024
Updaterad av Sara1986 för 14 veckor sedan
0
Hej. Vi har tänkt att åka till Italien i sommar. Bla då Cinque terre, vi ska bo på camping. Finns någon rekommendation på campingar? Vilken av orterna nära Cinque terre är bäst ? Finns det bra stränder på orter runt omkring Cinque terre?

Rundtur Sicilien

Italien Per72, 14 mars 2024
Updaterad av Silverfang för 17 veckor sedan
1
Jag och frun flyger till Palermo i mitten av juni, och stannar där i tre veckor. Vi har en hyrbil och tänker oss lite olika boenden runt ön. Så någon som har lite tips och förslag till en rutt för oss? / Per

Vinitaly

Italien Ninali, 3 mars 2024
Updaterad av Ninali för 19 veckor sedan
0
Hej Nån som vart på vinmässan i Verona och kan ge lite tips samt hur man bokar biljetter som privatperson.

Glutenfritt i Rom

Italien Bettygreen, 11 feb. 2024
Updaterad av Bettygreen för 22 veckor sedan
0
Hej, vi är 4 st som ska åka till Rom i april. Min fråga gäller främst maten, är det lätt att få tag i glutenfritt när vi ska äta ute på diverse restauranger/matställen? Går det att få tag i glutenfri pasta och pizza? Är det någon som vet om menyerna är märkta med tex glutenfritt osv. Det är en av ...

Riccione

Italien Dosis, 1 feb. 2024
Updaterad av Dosis för 23 veckor sedan
0
Hej! Vi ska resa till Riccione i juni med 4 tonårsbarn och letar mysigt hotell med pool. Har ni några tips!?

50-årsresa

Italien Findus81, 24 juni 2023
Updaterad av Findus81 för 1 år sedan
0
Sommaren 2024 fyller min man 50 år. Skulle då vilja åka med honom till Italien. Vart ska vi åka, har ni tips på bra hotell osv? Vi har två barn (8 och 12 år) som ska med. Rom och Bibione har vi redan sett.

Rom och badort kombination

Italien Samjaffa, 13 juni 2023
Updaterad av Samjaffa för 1 år sedan
0
Ciao! Skulle vilja ha tips på bra badorter i Italien. Vi är 6 vuxna som skulle vilja kombinera en kort stadssemester i Rom för att sedan tillbringa ca en vecka på en badort som är lätttillgänglig från Rom. (får vara längre också). Badorten vi vill till ska vara vid ett större samhälle, mindre ...

Tågtunnlar Italien?

Italien Ankristensson, 7 juni 2023
Updaterad av Marcoe för 1 år sedan
2
Hej! Om några veckor åker jag och frugan till Italien. Vi flyger till Bergamo och sedan är rutten Gardasjön-Venedig-Florens-Rom-Monterosso och sedan tillbaka till Bergamo. Vi hade från början tänkt åka tåg för det mesta, men p.g.a klaustrofobi är vi lite oroliga för tågtunnlar. Någon enstaka ...

Om Italien Europa

Italien är ett av världens bästa turistländer och det har varit ett svenskt favoritresmål sedan decennier. Finns det någon som inte gillar den italienska maten, kulturen, musiken, fotbollen eller klimatet?

Storstäder som Rom, Venedig, Milano och Florens är perfekta resmål för en weekend, alla har ett överflöd av märkesbutiker för shopparen och museer för kulturälskaren. Det finns även tusentals vackra, mysiga och sevärda små byar och städer över hela landet. I varenda en av dem finns det garanterat flera restauranger där du kan äta både gott och billigt.

Italien har så många unika historiska platser att man slagit rekord. Man har fler världsarv än något annat land i världen; 51 stycken inklusive bland annat Pompeji, staden Verona, Etna och Syrakusa.

Vart du än åker i Italien så hör du talas om forntidens romare och deras imponerande rike. Utanför Rom har du möjligheten att själv prova på livet som soldat eller gladiator. Föreningen Gruppo Storico Romano arrangerar läger där du under flera dagar får klä dig, äta, träna och bo som under romartiden. Det finns också avancerade kurser för dig som vill lära dig allt om gladiatorstrider.

Vy över stad o hav i Vernazza
2 / 28
Utsikt från Villa Rufolo
3 / 28
Manarola, chillside
4 / 28
Hissnande vackert på Sardiniens västkust
5 / 28
Chiesa di Santa Maria dell'Isola
8 / 28
Utsikt från Hotel Caesar Augustus, Capri
9 / 28
På vandring runt Drei Zinnen (2400 möh)
10 / 28
Venetiansk karnevalsmask
11 / 28
Varma bad i Augusti
12 / 28
Solnedgång i Sorrento
13 / 28
Dags for marmelad!!!!
14 / 28
Utsikt från Villa Rufolo
18 / 28
Husen vid vattnet
19 / 28
Porten in till gamla stan i Garda
20 / 28
Utsikt från Villa San Michele
21 / 28
Grannens trapp.
23 / 28
Canal Grande vid Rialto
28 / 28