Tips om Italien

Här hittar du tips, råd och inspiration från oss och våra medlemmar

Italien är ett av världens bästa turistländer och det har varit ett svenskt favoritresmål sedan decennier. Finns det någon som inte gillar den italienska maten, kulturen, musiken, fotbollen eller klimatet?

Frågor & svar om Italien

Milano i september

Italien Docholiday, 1 aug. 2020
Updaterad av Docholiday för 3 dagar sedan
0
Hej! Vi är två par som sedan i början av året bokat en långweekend till Milano. Är det någon som är där nu eller som varit där sedan reserestriktionerna ändrades? Är allt öppet som vanligt?

Rom och Santa Marinella

Italien Kamillicent, 5 juli 2020
Updaterad av Kamillicent för 4 veckor sedan
0
Hej Vi har kikat på Rom och Santa Marinella Vi funderar på att resa nästa vecka. Hur ser läget ut just nu? Någon som är där? Hur är Santa Marinella för övrigt ni som vet?

Bo i en italiensk by under en månads tid

Italien Martinaanitram, 3 apr. 2020
Updaterad av Martinaanitram för 17 veckor sedan
0
Hej! Jag och min man har varit i norra Italien ett par gånger och fullkomligt älskar det. Nu ska vi ha en lite längre semester i höst, september tänker vi oss, om det går bra att resa då. Och vi skulle vilja hyra en lägenhet någon stans i norra Italien, i en mysig och pittoresk by. Cinque Terre ...

Förnya löften i Toscana

Italien Tess666, 16 feb. 2020
Updaterad av Tess666 för 24 veckor sedan
0
Hej! Min man och jag firar 20-årig bröllopsdag till sommaren och kommer då befinna oss i Toscana med några vänner. Vi skulle vilja förnya våra löften i en enkel cermoni-gärna kyrklig. Något som gjort något liknande eller vet någon man kan kontakt för att få hjälp att anordna detta? Har redan ...

Gardasjön/Iseosjön/annat?

Italien Martinajo, 5 feb. 2020
Updaterad av Martinajo för 25 veckor sedan
0
När vi väl tagit oss ner till Italien med bil (enligt annan tråd), så kommer vi vara i Ome över helgen. Ome ligger väldigt nära Iseosjön, inte långt från Gardasjön. Vi har alltså bil och vi satsar på att vara hemma igen typ fredag (inte helt spikat). Så ett par dagar kan vi hålla oss kvar Italien ...

Tips om norra Italien vid Medelhavet

Italien Emilj, 13 jan. 2020
Updaterad av Emilj för 26 veckor sedan
10
Planerar bilsemester i sommar och målet är norra Medelhavet, sannolikt Italien. Tar därför tacksamt emot tips om ställen på främst östra kusten mellan Venedig och Slovenien men även västra kusten mellan Pisa och Frankrike. Intresserad av både hotell och bungalow. Familj med 3 barn (7, 11, 14). Tack!

Bila från Rom och norrut eller kanske söderut?

Italien Cmfe, 2 feb. 2020
Updaterad av Cmfe för 26 veckor sedan
0
Hejsan, Vi är en familj på fyra - föräldrar och två tonåringar. Vi tänkte åka till Rom i sommar och vara där 5 dagar kanske och sedan hyra bil och antingen bila norrut eller söderut - inte riktigt bestämt oss. Toscana lockar samtidigt som bad önskas. Vi har tänkt oss att vara borta ett par veckor ...

Rom

Italien Leetoo, 21 jan. 2020
Updaterad av Evas-restips för 26 veckor sedan
3
Tänkte ge min sambo i present att vi ska åka till Rom en weekend i slutet på April. Söker Tips på bra boende.

Toscanas kust

Italien Leyan, 30 jan. 2020
Updaterad av Leyan för 26 veckor sedan
0
Min familj letar mysig ort vid havet i Toscana. Gärna med mindre, mysiga stränder. Barnen är 5 + 9 år. Vi vill ha närhet till matbutik och gärna sevärdheter, men önskar inte stor och hetsig strand. Tips någon?

Tips Sicilien, mamma-dotter-resa i mitten av juni 2020

Italien Maddej1980, 27 jan. 2020
Updaterad av Maddej1980 för 26 veckor sedan
4
Jag och min dotter på 11 år tänkte ta en liten minisemester på 4 dagar till Sicilien. Vi landar i Catania men tänkte hyra bil och köra till något mindre mysigt ställe med fin strand (gärna liten) och kanske ta en båttur eller något. Annars är vi bara ute efter att slappa, sola, bada och strosa i ...

Restips

Italien Majsi, 26 jan. 2020
Updaterad av Majsi för 27 veckor sedan
0
Hej, vi är 4 pers som flyger till Rom i juni. Tänkte sedan åka tåg upp till Pisa för hemfärd. Där emellan några dagar. Restips mellan Rom och upp till Pisa? Hade varit trevligt med lite bad/vackra platser men även lite att se.

Snabba & billiga flyg till Olbia

Italien Thesam75, 23 jan. 2020
Updaterad av Thesam75 för 27 veckor sedan
0
Letar billiga o snabba flyg till Olbia. Fortfarande inga superpriser. Någon som har koll på när det är bäst att köpa?

Blogginlägg om Italien

Mat i Rom - Da Tonino

Har du turistat klart för idag? Hungrig? Vilken restaurang är trevlig att besöka? Var kan man äta lokal mat och till rimliga priser? Ibland är det svårt som turist att veta var man ska gå och äta. Dagens tips till er hungriga turister och romare är Da Tonino som ligger på Via del Governo Vecchio 18-19. Liten, trevlig och trång restaurang där du får bra service och mycket god mat. Jag skulle rekommendera att ni hoppar över antipasti och går direkt in på deras primo eller secondo piatto. Deras Primo piatti består mestadels av olika spaghettirätter och gnocchi och tar ni den med en sidorätt som till exempel kronärtskocka kommer ni vara mer än nöjda. En Secondo piatto som jag rekomenderar är Coniglio, dvs kanin. På menyn finns så klart många andra klassiska romerska rätter att prova. Och om du vill prova fler rätter så får du komma tillbaka en gång till och njuta av maten.
av Pq 14 dec. 2019

Toscanas underbara vingårdar

Vecka Toscana har många helt underbara vingårdar. Här finns information om några vackra, trevliga vingårdar som är värda ett besök http://demmereserjordenrunt.blogg.se/2019/november/harliga-vingardar-i-vackra-toscana.html
av Demmereserjordenrunt 1 dec. 2019

Det bästa i Italien när det handlar om MAT och VIN

Italien har varit ett av mina favoritländer under många år. Jag har besökt Italien väldigt många gånger och har en ständig längtan dit. Här finns mycket om mina favoritplatser i Italien med tonvikt på Mat och Vin - Piemonte, Toscana, Umbrien, Gardasjön, Milano, Rom, Terrachina m fl http://demmereserjordenrunt.blogg.se/2019/march/italien.html
av Demmereserjordenrunt 1 dec. 2019

Rom och Canova

För alla svenska turister kommer här ett tips på något att inte missa. Det pågår en utställning om Canova och hans konstverk i Rom. Perfekt att besöka under hösten och vintern när vädret växlar snabbt och man vill njuta av konst inomhus. Canova är en fantastisk skulptör och utställningen är helt klart värd att se.
av Pq 20 nov. 2019

Om Italien Europa

Italien är ett av världens bästa turistländer och det har varit ett svenskt favoritresmål sedan decennier. Finns det någon som inte gillar den italienska maten, kulturen, musiken, fotbollen eller klimatet?

Storstäder som Rom, Venedig, Milano och Florens är perfekta resmål för en weekend, alla har ett överflöd av märkesbutiker för shopparen och museer för kulturälskaren. Det finns även tusentals vackra, mysiga och sevärda små byar och städer över hela landet. I varenda en av dem finns det garanterat flera restauranger där du kan äta både gott och billigt.

Italien har så många unika historiska platser att man slagit rekord. Man har fler världsarv än något annat land i världen; 51 stycken inklusive bland annat Pompeji, staden Verona, Etna och Syrakusa.

Vart du än åker i Italien så hör du talas om forntidens romare och deras imponerande rike. Utanför Rom har du möjligheten att själv prova på livet som soldat eller gladiator. Föreningen Gruppo Storico Romano arrangerar läger där du under flera dagar får klä dig, äta, träna och bo som under romartiden. Det finns också avancerade kurser för dig som vill lära dig allt om gladiatorstrider.

Vy över stad o hav i Vernazza
2 / 28
Utsikt från Villa Rufolo
3 / 28
Manarola, chillside
4 / 28
Hissnande vackert på Sardiniens västkust
5 / 28
Chiesa di Santa Maria dell'Isola
8 / 28
Utsikt från Hotel Caesar Augustus, Capri
9 / 28
På vandring runt Drei Zinnen (2400 möh)
10 / 28
Venetiansk karnevalsmask
11 / 28
Varma bad i Augusti
12 / 28
Solnedgång i Sorrento
13 / 28
Dags for marmelad!!!!
14 / 28
Utsikt från Villa Rufolo
18 / 28
Husen vid vattnet
19 / 28
Porten in till gamla stan i Garda
20 / 28
Utsikt från Villa San Michele
21 / 28
Grannens trapp.
23 / 28
Canal Grande vid Rialto
28 / 28