Tips om Sardinien

Här hittar du tips, råd och inspiration från oss och våra medlemmar
Den stora ön Sardinien är mest berömd för sitt bergiga landskap. Men här finns också många bra stränder och pittoreska städer.
Blogginlägg om Sardinien
Mistralen kommer II
[b]Mistralen kommer II[/b] 18/7 – 19/7Porto Colom, Menorca – Cagliari, Sardinien Logg 250 Nm. (9893) Under natten har Mistralen kommit och det viner i riggen. Det positiva är att luften som kommer är både torr och sval, sängkläderna som vi ansåg vara i stort behov av tvätt känns plötsligt väldigt fräscha. Efter en revidering av planeringen så lämnar vi hamn 09:00 vi tror att det kommer att gå lite fortare därför senarelägger vi starten med tre timmar. Planen är att komma fram i gryningen den 20:e. Vi kastar loss från bojen hissar seglen tar ett rev. Närmare utloppet vi kommer ser vi mer av vågorna och vinden som härjar där ute och det var inte ett svårt besluta att reva maximalt både på stor och genua. Det sägs inte mycket bland oss ombord, vi vet att vi ska vara därute i två dygn, svårt att sova, dåligt med mat, orolig för vind och sjö, vi undrar nog alla hur det ska gå. Konstigt nog, efter ett par timmar vänjer man sig, man blir ett med havet, vågorna och vinden, ibland kommer det en körare och man parerar, ibland så mojnar det lite och man ser på ruttplaneringen på plottern hur den uträknade ankomststiden med nuvarande hastighet flyttas fram med flera timmar och önskar mer vind. När man ligger i kojen och försöker sova/vila kan man känna sig lite orolig, det smäller och dunkar i båten, plötsliga kast hit och dit, ibland kränger det väldigt, fantasierna kan snabbt fara iväg, när man då lite oroligt kliver upp och tittar upp i den kanske kolsvarta natten och på killarna i sittbrunnen som hejar glatt garvar lite och sedan fortsätter att tala om livets oväsentligheter och tycker att livet leker, då inser man att tankarna spelar mig ett spratt. Den attityd som jag jobbar med är att segelbåten klarar betydligt mer än besättningen. Nu ska man inte underskatta krafterna i havet och vinden, vi träffade endast på en segelbåt på vägen över och den var i sjönöd och blev bogserad av spanska sjöräddningen. Vi går med en väldig fart, vår planering spricker rejält, vi angör Cagliari redan på kvällen den 19:e precis innan mörkret kommer, alltså 9 timmar före tidplan, känns som om vi satt ett personligt rekord, 250 Nm. på 36 timmar Nu blir det vila i några dagar, fix på båten, tvätt av kläder, hyra bil för att utforska ön, besök av Anette Berg en kollega till mig som just nu semestrar i Sardinien. Här avslutar också Micke sin segling, vi hinner fram i god tid till hans flyg som han bokat från Cagliari tillbaka hem till Svedala. Ciao Bella /thomas
av Thomaskarlsson 27 maj 2012 Resealbum: Till Medelhavet Mot Medelåldern
Ryan Air flyger till Alghero, Sardinien. Åk dit men hyr bil och upplev andra vackra delar av ön.
Var på Sardinien i 2 veckor i somras. Hyrde privata lägenheter som vi oftast gör utomlands eftersom vi tycker det är trevligast. Bodde en vecka utanför Castelsardo och en vecka i Alghero stad. Läs min reseberättelse här: http://www.desires.se/#post36
av Desires 10 sep. 2009

Om Sardinien Italien, Europa

Barnvänligt
Begränsat nattliv
Jetset
Matupplevelser
Sandstrand
Sol & bad

Den stora ön Sardinien är mest berömd för sitt bergiga landskap. Men här finns också många bra stränder och pittoreska städer.


Det många bergen gör att både bergsklättrare och vandrare vallfärdar hit. Landskapet är också perfekt för ridning och det finns många olika turer att göra till häst. Som tur är för den som rider eller vandrar så har Sardinien många rejäla lokala maträtter. Prova till exempel ravioli-varianten culurgiones eller det grillade fläsket porcheddu. Ön har också unika kakor och desserter, många görs med honung och mandel.

På nätet vimlar det av bilder av påstådda jätteskelett som ska ha hittats på Sardinien. Några sådana skelett finns det inte. Däremot så finns det fler än 800 forntida gravar som kallas ”jättegravar” på grund av sin gigantiska storlek. Vissa stenblock är 30 meter höga. Den mest kända graven ligger i Coddu Vecchiu i nordöstra hörnet av ön.