Tips om Rom-området

Här hittar du tips, råd och inspiration från oss och våra medlemmar

Italiens pärla och huvudstad Rom med omnejd passar fint att besöka över en längre helg. Här finns vacker natur och arkitektur, god mat och ett varmt klimat större delen av året.

Frågor & svar om Rom-området

Vatikanstaten

Vatikanen Nattugglan, 13 feb. 2008
Updaterad av Homman för 13 år sedan
2
... nordvästra delen av den italienska huvudstaden Rom. Dess regering och förvaltning kallas ofta ... efter Vatikanpalatset på Vatikanberget (en av Roms sju kullar). I diplomatiska sammanhang används stundtals benämningen Heliga stolen, Santa Sede. > Runt Vatikanstaten löper en mur som är ...

Rom-området Italien, Europa

Italien pärla och huvudstad Rom med omnejd passar fint att besöka över en längre helg. Här finns vacker natur och arkitektur, god mat och ett varmt klimat större delen av året.

Det går inte att åka till Rom utan att besöka Peterskyrkan i Vatikanstaten. Om du har höga förväntningar på denna plats kommer de med största sannolikhet att infrias mer än en gång. Bara altar-baldakinen är 29 meter hög, vilket kan jämföras med ett 7-våningshus. För den som vågar går det att ta hissen upp till katedralens tak och vidare upp i kupolen, cirka 130 meter ovan mark. Även runt omkring Rom finns det många fina platser att upptäcka, till exempel Lazio och Castelli Romani. Den sistnämnda staden är bland annat känd för sina viner, samt för sina genuina och pittoreska trattorior som anses servera den godaste maten i hela Rom-området. Längre söderut hittas en av Italiens vackraste kuststräckor. Här finns bland annat badorten Terracina vackert belägen vid foten av de båda bergen Ausoni och Aurunci. Det är även värt att lägga tid på ett besök på ögruppen Isole Ponziane. Passa på att njuta av lokalproducerad ricottaost, nygrillat lamm, härlig tryffel och fina flodkräftor när du ändå är här!

Tips & inspiration om resmål i Rom-området