Tips om Rom-området

Här hittar du tips, råd och inspiration från oss och våra medlemmar

Italiens pärla och huvudstad Rom med omnejd passar fint att besöka över en längre helg. Här finns vacker natur och arkitektur, god mat och ett varmt klimat större delen av året.

Frågor & svar om Rom-området

Vatikanstaten

Vatikanen Nattugglan, 13 feb. 2008
Updaterad av Homman för 14 år sedan
2
... nordvästra delen av den italienska huvudstaden Rom. Dess regering och förvaltning kallas ofta ... efter Vatikanpalatset på Vatikanberget (en av Roms sju kullar). I diplomatiska sammanhang används stundtals benämningen Heliga stolen, Santa Sede. > Runt Vatikanstaten löper en mur som är ...

Blogginlägg om Rom-området

Underbara strandpärlan Fiumicino 30 km från Rom

Vi har precis kommit hem från 4 underbara dygn i vår favorit på Italiens västkust, Fiumicino som ligger ca 30 km från Rom och bara 12 minuters taxiresa från Rom FCO flygplats. I Fiumicino finns det fisk&skaldjursrestauranger i världsklass, en lång fin sandstrand med perfekt strandservice, en av Italiens största fiskehamnar och närheten till världsstaden Rom och till den antika romerska hamnstaden Ostia Antica - här hittar ni många bilder och mängder med tips http://demmereserjordenrunt.blogg.se/2022/may/fiumicino-en-harlig-strandparla-utanfor-rom.html #rom #fiumicino #italien #demmereserjordenrunt
av Demmereserjordenrunt 29 maj 2022

Mat i Rom - Da Tonino

Har du turistat klart för idag? Hungrig? Vilken restaurang är trevlig att besöka? Var kan man äta lokal mat och till rimliga priser? Ibland är det svårt som turist att veta var man ska gå och äta. Dagens tips till er hungriga turister och romare är Da Tonino som ligger på Via del Governo Vecchio 18-19. Liten, trevlig och trång restaurang där du får bra service och mycket god mat. Jag skulle rekommendera att ni hoppar över antipasti och går direkt in på deras primo eller secondo piatto. Deras Primo piatti består mestadels av olika spaghettirätter och gnocchi och tar ni den med en sidorätt som till exempel kronärtskocka kommer ni vara mer än nöjda. En Secondo piatto som jag rekomenderar är Coniglio, dvs kanin. På menyn finns så klart många andra klassiska romerska rätter att prova. Och om du vill prova fler rätter så får du komma tillbaka en gång till och njuta av maten.
av Pq 14 dec. 2019

Rom och Canova

För alla svenska turister kommer här ett tips på något att inte missa. Det pågår en utställning om Canova och hans konstverk i Rom. Perfekt att besöka under hösten och vintern när vädret växlar snabbt och man vill njuta av konst inomhus. Canova är en fantastisk skulptör och utställningen är helt klart värd att se.
av Pq 20 nov. 2019

Lämna ankommande vintern bakom sig

Hur många gånger har man inte tänkt tanken att vad skönt det skulle vara att bara lämna den kalla vintern bakom sig. Tankarna brukar dyka upp i början av oktober när hösten slår till. Sen blir det starkare när höstfärgerna svalnat och lämnar ett mörker efter sig. Ibland kan man lösa det med en lång weekend till Italien men jag tror att man behöver längre tid än så för att känna att vintern är uthärdlig. Nu ska jag till Rom och sen till Puglia för att ha lite semester och sen tillbaka till Rom för att jobba lite.
av Pq 8 nov. 2019

Rom-området Italien, Europa

Italien pärla och huvudstad Rom med omnejd passar fint att besöka över en längre helg. Här finns vacker natur och arkitektur, god mat och ett varmt klimat större delen av året.

Det går inte att åka till Rom utan att besöka Peterskyrkan i Vatikanstaten. Om du har höga förväntningar på denna plats kommer de med största sannolikhet att infrias mer än en gång. Bara altar-baldakinen är 29 meter hög, vilket kan jämföras med ett 7-våningshus. För den som vågar går det att ta hissen upp till katedralens tak och vidare upp i kupolen, cirka 130 meter ovan mark. Även runt omkring Rom finns det många fina platser att upptäcka, till exempel Lazio och Castelli Romani. Den sistnämnda staden är bland annat känd för sina viner, samt för sina genuina och pittoreska trattorior som anses servera den godaste maten i hela Rom-området. Längre söderut hittas en av Italiens vackraste kuststräckor. Här finns bland annat badorten Terracina vackert belägen vid foten av de båda bergen Ausoni och Aurunci. Det är även värt att lägga tid på ett besök på ögruppen Isole Ponziane. Passa på att njuta av lokalproducerad ricottaost, nygrillat lamm, härlig tryffel och fina flodkräftor när du ändå är här!

Tips & inspiration om resmål i Rom-området