Tips om Afrika

Här hittar du tips, råd och inspiration från oss och våra medlemmar

Denna sydliga kontinent är fylld av kontraster och spännande kulturer. Här kan du uppleva paradisstränder, tropiska regnskogar, antika ruiner, fantastiska kulturella möten och vidsträckta savanner med lejon, zebror och elefanter.

Frågor & svar om Afrika

Bästa researrangören för safari i Tanzania - Brown Parrot Safaris

Tanzania Mlok, 31 juli 2023
Updaterad av Matte72 för 4 veckor sedan
9
Vill bara tipsa alla som funderar på safari i Tanzania om att boka med Brown Parrot Safaris. Vi har precis kommit hem från en magisk resa som vi bokat helt och hållet med hjälp av Brown Parrot som är en lokal liten byrå som utgår från Arusha. Doris hjälpte oss med all planering och bokning, hon var ...

Flyga med hund

Afrika Nicolinanicolin, 14 feb. 2019
Updaterad av Annaovega för 9 veckor sedan
14
Hej! Vi ska flyga med vår engelska Staffordshirebullterrier till Egypten. Han kommer att vara 10 månader när vi åker och väger nu ca 16 kg och vid resa max 18 kg. Han är liten och kompakt som ras och jag skulle verkligen vilja ha honom i kabinen med oss, jag står inte ut med tanken på att lämna ...

Budgettvå veckor Kenya med safari över jul -nyår?

Kenya 40something, 18 feb. 2024
Updaterad av 40something för 9 veckor sedan
0
Hej! Vi är en familj om 5 personer som skulle vilja börja planera en resa till Kenya, två veckor över Jul och nyår? Ungefärlig budget? Inkl safari? Tacksam för svar.

• Mauritius - kreol

Mauritius 2024, 2 jan. 2024
Updaterad av M4sta86 för 11 veckor sedan
1
Hej. Finns det möjligen någon här som kan kreol? Tacksam försvar ❤️

Malariatabletter

Afrika Karinost69, 21 jan. 2024
Updaterad av Toande för 13 veckor sedan
4
Har ni ätit malariatabletten Atovakvon? Det känns inte bra när man läser biverkningarna. Vi ska till Tanzania och Zanzibar.

dricks

Tanzania Toande, 25 dec. 2023
Updaterad av Toande för 17 veckor sedan
0
hur mycket är normalt o dricksa o till vem dricksar man

Kap verde

Afrika Kleee91, 14 dec. 2023
Updaterad av Kleee91 för 18 veckor sedan
0
Tänkte åka till Kap Verde i mars och undrar om någon har tips på vilken/vilka ö man ska besöka. Reser själv och vill hålla budgeten nere men ändå se och besöka gärna mer än en ö.

Främlingspass

Marocko 194benji, 1 dec. 2023
Updaterad av Worldofmarie för 20 veckor sedan
1
Hej alihoppa, det är en nödsituation, jag måste boka ett flyg till marocko men jag har en främlingspass. Krävs det att jag har visum för att åka dit? Och hur funkar det? Skulle uppskatta det om ni hjälper mig.

visum

Tanzania Toande, 8 nov. 2023
Updaterad av Toande för 23 veckor sedan
0
vad kostar visum till tanzania el zanzibar o hur lång tid tar de innan man får de

TSS Travel Service Scandinavia AS Sverige

Marocko Inanoa11, 16 sep. 2016
Updaterad av Resvan78 för 32 veckor sedan
4
Just nu marknadsförs en resa till Maroco, den skrivs som en vecka plus en vecka som tack för hjälpen. Det är något samarbete med Lions. 2790:- för resa, 4-stjärnigt hotell samt frukost ??? Någon som åkte eller känner till??

Sydafrika i vinter

Sydafrika Maria_tjer, 6 sep. 2023
Updaterad av Maria_tjer för 32 veckor sedan
0
Hej! Jag och min sambo åker till Sydafrika i vinter börjar i C T och sedan tänkte vi hyra bil och köra the Garden route. Har varit i C T för många herrans år sedan och då var det rätt okej att ta sig runt själv. Någon som vet om det skett någon förändring? Är det "säkert" att hyra bil och köra ...

Tips på resemål i Sydafrika

Afrika Addeventures, 5 mars 2023
Updaterad av Addeventures för 36 veckor sedan
5
Hej, Jag och min partner tittar på en 14 dagars resa i antingen Sydamerika eller Sydafrika, runt december. Ska man hitta den där perfekta pärlan för total avkoppling med långa vita stränder så är det rätt många länder och städer att solla. Jag skulle behöva eran hjälp att göra den stora ...

Blogginlägg om Afrika

Besöka Aten

Planerar en resa till Aten, och visst jag har varit där förut. Om någon har några pärlor, exempelvis parker, trevliga små grekiska tavernor m.m. eller något annat utöver det vanliga "turistiska" så tipsa gärna. Jag hittade lite tips på https://mittgrekland.se/, men om du har något som jag inte får missa så skriv gärna en rad.
av Minresa2024 20 apr. 2024

Saker att göra i Stockholm

Vad brukar du göra i Stockholm? Om du har tips får får du gärna dela med dig. Jag hittade denna guide över saker https://firstclassmagazine.se/saker-att-se-och-gora-i-stockholm/ att göra i Stockholm, men det finns säkert mycket mer. Har du några smultronställen att tipsa om?
av Minresa2024 18 apr. 2024

Härligt besök i Malmö - staden vi tidigare alltid åkt förbi

Vi har åkt förbi ;almö väldigt många gånger på väg till andra resmål. Ni bestämde vi oss för att ge Malmö en chans och stanna där ett par dagar. Vi åkte bekvämt buss med Bus4You från Göteborg t o r och bodde 2 "Bonusnätter" på Scandic Malmö City Hotel. Vi hann med mycket på drygt två dygn i Malmö - långpromenader, besök på Malmöhus Slott och museerna på Slottet, St Petri Kyrka med mera. Vi testade flera mycket bra restauranger - i inlägget finns det bilder och recensioner av restaurangerna Atmosfär, Namu, Kassan in the Sky och Clemens i Malmö Saluhall - olika typer av restauranger men alla var riktigt bra. I inlägget hittar ni många bilder och Malmötips http://demmereserjordenrunt.blogg.se/2024/april/den-har-gangen-stannade-vi-ett-par-dagar-i-malmo-det-blev-en-bra-miniresesa.html #malmö #bus4you #Scandicmalmöcity #atmosfär #namu #kaiserinthesky #malmösaluhall #malmöhusslott #demmereserjordenrunt
av Demmereserjordenrunt 15 apr. 2024

Hemma.

För den som kollat in de foton jag lagt ut så står det klart att jag varit hemma ett tag. Har man bara följt bloggen så är det kanske inte lika klart. I vilket fall så avlöpte flygresan mellan Bogota och London väldigt smärtfritt och här skötte sig Avianca utmärkt. Bra filmutbud och de bjöd faktiskt både på middag och frukost. Bara biran till maten som saknades, men det går bra med vatten också. Framme i London så var det bara att checka in på sista flyget och det gjorde jag i en automat för att slippa köa. Men när jag väl skulle gå ombord så såg jag på boardingkortet att jag ej fick ta med handbagage. Men det var SAS jag flög med och de brydde sig inte. Tack! Hämtades på Arlanda av en kompis i Enskede och sov kvar där innan tåg och buss tog mig hem förra onsdagen. Har redan börjat smida planer för nästa vinter. Hittat ett billigt flyg till Mexiko city den 4/11 och det bokar jag vid nästa pensionsutbetalning. /Conny
av Gubbar_pa_drift 5 apr. 2024 Resealbum: Ett nytt försök med Sydamerika!

Afrika

Denna sydliga kontinent är fylld av kontraster och spännande kulturer. Här kan du uppleva paradisstränder, tropiska regnskogar, antika ruiner, fantastiska kulturella möten och vidsträckta savanner med lejon, zebror och elefanter.

Norra delen av Afrika med Saharaöknen, Egypten, Tunisien och Marocko har länge varit populära platser att besöka med sevärdheter som pyramiderna, kryddiga marknader och antika städer. För den äventyrslystna finns så mycket mer. Bege dig söderut för en oförglömlig upplevelse med vilda djur strövandes på savannerna. Boka en safari i Serengetiparken i Tanzania eller bland massajer i Kenya. Kombinera en resa till Okavangodeltat och nationalparken Chobe i Botswana, för att se det sista vilda Afrika och avsluta den med en tur till de mäktiga Viktoriafallen.

Res genom Sydafrikas grönskande vingårdar och gå på vinprovningar med Taffelberget i bakgrunden. Afrika är stort och här finns det något för alla att uppleva. Sitt under kokospalmerna på Seychellernas paradisstränder, mixa en storstadssemester i Kapstaden med en safari i den kända Krugerparken eller njut av häpnadsväckande snorkling och dykning på Mauritius. Res genom Madagaskars unika natur och djurliv långt borta från all turism och stora hotell, eller ta en tur till vackra Sun City med vattenparadiset Lost City, där också nationalparken Pilanesberg ligger på bekvämt avstånd för en dagstur. Här lär du se det som Afrika verkligen är känt för – Big 5 – elefant, noshörning, lejon, leopard och buffel.