Tips om Sydafrika

Här hittar du tips, råd och inspiration från oss och våra medlemmar
Sydafrika är Afrikas sydligaste land med värme, storstäder, häftig kultur och otroligt vacker natur. Upplev det exotiska landet på riktigt med en resa hit och få fantastiska minnen för livet.
Frågor & svar om Sydafrika
Hur upplever just du Sydafrika?
Sydafrika Sofiaahultin, 28 apr. 2019
Updaterad av Evas-restips för 6 veckor sedan
4
Hej, I maj tar jag examen som TRAC Diplomerad Resekonsult och på grund av det är jag nu i full gång med att skriva examensarbete där jag valt att bland annat undersöka hur destinationen Sydafrika beskrivs i media och till vilken grad den bilden stämmer överens med hur invånarna samt turister ...
Myggnät/Finns de på hotellen?
Sydafrika Keiju6, 6 maj 2019
Updaterad av Gunillad för 9 veckor sedan
1
Hej! Jag ska resa till Sydafrika om ett par veckor och har letat efter information om myggnät finns på plats på hotell/boenden i området runt Krugerparken? Eller bör man ta med sig ett eget i sitt bagage ? Tacksam för svar!
Har någon varit i Sydafrika över jul och nyår?
Sydafrika Akn75, 17 apr. 2018
Updaterad av Evas-restips för 15 veckor sedan
6
Är mitt i planeringen av resan till Sydafrika över jul och nyår, men blir lite orolig när jag läser att restauranger stänger över jul och att det är toktrångt på vägarna och sånt och att man helst borde åka en annan tid...vilket ju inte är så lätt om man vill vara borta 2-3 veckor Söker därför ...
Att resa i sydafrika
Sydafrika Ewajacobsson, 4 apr. 2016
Updaterad av Evas-restips för 19 veckor sedan
7
Hej! Jag och min sambo funderar på att resa till Sydafrika men vill gärna ha tips och råd. :) Allt välkomnas! Vi vill gärna se vacker natur och landskap. Äventyr vore roligt - hajdykning, fallskärmshopp, bungyjump eller liknande. :) När är den bästa tiden att resa dit på? Vilken månad? Är ...
Tips och hjälp med resa till Sydafrika
Sydafrika Annl, 25 sep. 2011
Updaterad av Evas-restips för 19 veckor sedan
13
Hej, Jag vet att ni är många medlemmar här på RG som varit i Sydafrika och nu hoppas jag att ni kan hjälpa mig med lite tips och synpunkter på en resa till Sydafrika som jag håller på att snickra ihop. Alla tips mottages med tacksamhet. Resan är tänkt att vara ungefär tio dagar och skall gå ...
Krugerparken
Sydafrika Johannasunden, 14 nov. 2018
Updaterad av Johannasunden för 34 veckor sedan
0
Hej! Jag planerar en resa till Sydafrika i januari och har bland annat planer på att besöka Krugerparken för safari. Har lite frågor som någon kanske kan hjälpa mig med. -Hur bokar man enklast safari? På plats eller via internet i förväg? Tips på bra företag som ordnar guidade safaris? - ...
Kapstaden
Sydafrika Joseefine, 10 nov. 2018
Updaterad av Desires för 35 veckor sedan
3
hej jag har lite funderingar : Resa själv till Kapstaden , farligt? Lätt att Backpacka runt ? Vad rekomenderar ni rund Kapstaden och hur många dagar är bäst ? Tips på hostel eller guesthouse?! Massor med tips till en ensam resenär :):)
mozambique
Sydafrika Amosl, 20 okt. 2018
Updaterad av Zizzistockholm för 38 veckor sedan
2
Hejsan Vi är ett gäng på ca 7 pers som under okt/nov 2019 tänkt resa genom Sydafrika och skulle vilja ha lite tips. Vår idé är att hyra bil i Maputo, Mocambique. Bila från Maputo till Kruger National Park, Sydafrika, sedan fortsätta till Johannesburg, eventuellt via Swaziland. Sedan funderar vi ...
Sydafrika jul och nyår 2018->2019
Sydafrika Satlanotravel, 9 okt. 2018
Updaterad av Satlanotravel för 39 veckor sedan
2
Hej! Planen är Kapstaden och Johannesburg. Vi är 2 ungdomar, gillar vackra stränder, livliga gator och livligt nattliv, aktiviteter och bra hotell alltså över standard. Tips på områden på vardera ställe man kan bo på för våra kriterier? ( tips på hotell är även det välkommet , ca 1000-1500 ...
Boende i Krugerparken
Sydafrika Ine60, 29 juli 2018
Updaterad av Ine60 för 50 veckor sedan
5
Vi åker till SA i januari 19 och planerar att stanna tre nätter i Krugerparken. Någon som kan tipsa om ett bra boende där det ingår safari och gärna mat.
Port Elizabeth, Ta sig runt
Sydafrika Boden, 10 juni 2018
Updaterad av Lallarebecca för 1 år sedan
1
Jag kommer att åka till Port Elizabeth nu till hösten. Jag har aldrig varit i Sydafrika tidigare och undrar nu vad som är det smartaste och smidigaste sättet att ta sig runt i Port Elizabeth, buss, taxi, hyrbil, etc?
Upplägg 2v runt Kapstaden
Sydafrika Akn75, 28 mars 2018
Updaterad av Akn75 för 1 år sedan
13
Har nu tänkt om lite och funderar på 2 v i och omkring Kapstaden i juletid. Hur hittar jag bra boende? 2 vuxna och 6-åring. Tänkte hyra bil och besöka vingård, bada (om det är varmt vatten?), se djur och annat som man borde uppleva. Börjar få lite panik nu. Julen närmar sig med stormsteg :) ...
Blogginlägg om Sydafrika
Franchhoek-2 dagar
Det tog nästan 4 timmar hit från Mosselbay, mycket vägarbeten, dom viftade för fullt för att vi skulle veta och sakta ner. Vägarna är fantastiskt fina, men det verkar ta tid med breddning osv. Franchhoek är en liten by, en av dom äldsta i Sydafrika, hela dalen omgärdas av berg, så vackert. Nu bor vi på ett B&B med 6 rum väldigt nära restaurang gatan, fantastisk frukost, välvårdat fin liten trädgård. Igår åt vi på fantastiska Ruben idag har vi åkt med vintåget/buss, provsmakat med choklad bla. Kul att se alla vingårdar.
av Chrivi 2 feb. 2019 Resealbum: Kapstaden garden route mm
Mosselbay- 2 dagar
Kört ca 1,5 tim på garden route, och nu är vi i mosselbay på Santos beach och bor på Santos express ett tåg från 1920, vi bor i en vagn med dubbelsäng toa och dusch kyl men endast fläkt.(bäst att bo i c eller d.
av Chrivi 30 jan. 2019 Resealbum: Kapstaden garden route mm
Mosselbay- 2 dagar
Kört ca 1,5 tim på garden route, och nu är vi i mosselbay på Santos beach och bor på Santos express ett tåg från 1920, vi bor i en vagn med dubbelsäng toa och dusch kyl men endast fläkt.(bäst att bo i c eller d.
av Chrivi 30 jan. 2019 Resealbum: Kapstaden garden route mm
Knysna-2 dagar
Knysna är en populät mellanstor kuststad, beläget där knysnafloden mynnar ut i indiska oceanen. Boende Rex hotel nära waterkant där allt händer, promenad avstånd till bla en fransk restaurang men toppen god mat.
av Chrivi 29 jan. 2019 Resealbum: Kapstaden garden route mm

Om Sydafrika Afrika

Sydafrika är Afrika sydligaste land med värme, storstäder, häftig kultur och otroligt vacker natur. Upplev det exotiska landet på riktigt med en resa hit och få fantastiska minnen för livet.

Du som söker äventyr måste åka till Sydafrika. Landet är inte som något annat och oavsett dina intressen kommer du ha fullt upp hela semestern. Norra delen av landet är ”vilda” delen och här finns bergsklippor, fina grönområden och nationalparker. Kruger nationalpark är den mest kända och här kan du åka på safari och träffa elefanter, bufflar, lejon, leoparder och noshörningar – här finner du även en fantastisk golfbana.

Ta en tur till Blyde River Canyon, en av de största ravinerna i världen och låt utsikten överväldiga dig. Åk till Johannesburg och upptäck det stora utbudet av restauranger, shopping och en inspirerande storstad som hela tiden utvecklas. Kapstaden är också värt ett besök, beläget mellan havet och bergen, med sin otroliga arkitektur, många sevärdheter och vackra trädgårdar. Du kan även besöka Robben Island där Nelson Mandela satt fängslad i 27 år för sin kamp mot apartheid. Godahoppsudden är ett annat populärt resmål tack vare den orörda naturen med klippor och vandringsleder. Maten i Sydafrika är varierad och du kan få tag i det mesta, om du vill prova en nationalrätt ska du satsa på struts eller krokodilstek. I landet finns även många goda viner att upptäcka.

Tips & inspiration om resmål i närheten av Sydafrika