Valuta till Sydafrika?

22 jan. 2017 07:19
Visningar: 2261
Hej,

Åker snart till Sydafrika på 3 veckors semester. Vi kommer att spendera tiden i Port Elizabeth, Kapstaden och på en safarilodge.

Jag undrar vad ni rekommenderar när det gäller valuta? Ska man växla något här hemma? Forum rekommenderar att man ska växla så mycket som möjligt här, men det känns inte som att de alltid bara har kundens bästa för ögonen..?

Andra guider har tipsat om att ta ut med kort nere på plats, men det skrivs också mycket om att man väldigt lätt blir skimmad om man använder sitt kort i bankomater där nere?

Hur har ni som har varit där relativa nyligen gjort och vad rekommenderar ni?
22 jan. 2017 09:59
Hej Rebecca,

Jag var där en månad förra året. Valde att växla ganska mycket i Sverige för att jag läst mycket om just rånrisken vid bankomater...

Men väl där så var det inga problem. Tog ut pengar vid bensinstationer och köpcentrum. Tips kan vara att du tar ut pengar vid bankerna själva i "små rum", kan kännas tryggare för dig. Men som sagt jag hade inga problem alls. (Ett annat tips är att ha ett bankkort specifikt för uttag som du kanske har en mindre summa på. Om det skulle bli skimmat så får dom inte så mycket.)

I Port Elizabeth och Kapstaden kan du ta ut pengar på plats och betala med kort överallt. Ha kontanter med dig till Safarilodgen.

Lycka till och ha en fin resa!
22 jan. 2017 10:09
Hej!
Jag var också där en månad för ett år sedan, och jag upplevde att de ofta hade vakter vid bankomaterna så det var inga problem! Hade precis som Sandra rekommenderat att ha kontanter med dig till safarilodgen.

Trevlig resa!