Afrikas 5 bästa safariländer

Teresen
Reseguiden, besökt 8 länder

Foto: Shutterstock
Foto: peter62, medlem sedan 2006
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Foto: kattax, medlem sedan 2011
Foto: bling, medlem sedan 2006
Populäraste safarin går till vackra och exotiska Afrika. Sydafrika, Botswana, Namibia, Kenya och Tanzania är de bästa safariländerna – kombinera gärna din safari med sol och bad.
Publicerad 25 november 2019

I Afrika går mångas dröm i uppfyllelse. Här hittar du den bästa safarin med vackraste savannerna och vildaste djuren. Chansen är stor att du får se “The Big Five” – elefant, lejon, leopard, buffel och noshörning. Här ger vi inspiration till Afrikas bästa safariländer Sydafrika, Botswana, Namibia, Kenya och Tanzania.

Sydafrika – största safariresmålet

Ska du på safari står det oftast Sydafrika på biljetten. Sydafrika är Afrikas sydligaste land med ena kusten mot Indiska ocenanen och andra mot Atlanten. På en safari här kan du se “The Big Five”, giraff, antilop, flodhäst och krokodil. Bästa safarin går till Krüger National Park i norr, men även öster och söder har fina parker. Här sker många av safariturerna i öppna Landrovers som ger en helt speciell och naturnära karaktär till safarin. Många som åker på safari hit kombinerar resan med Kapstaden och Garden Route, den natursköna bilturen längs sydkusten. Förutom safari och storstad bjuder landet på vingårdar, perfekta surfmöjligheter och härliga badstränder.

Kenya – kombinera safari med bad

Kenya ligger i Östafrika vid Indiska oceanen och är tillsammans med Sydafrika det vanligaste safariresmålet. Här finns det gott om vilda djur och du får uppleva en äkta och unik safari. Välkända parker är Masai Mara, Lake Nakuru, Nairobi National Park, Amboseli och Tsavo West. Kombinera gärna safarin med en veckas avkoppling i solstolen vid Kenyas kust i Mombasa, Malindi, Watamu eller på Tanzanias kryddö Zanzibar.

Botswana – orörd safarijuvel

Botswana ligger i södra Afrika och här får du en safariupplevelse utan spår från massturismen. En stor del av landet är nationalpark. Bästa safarin får du vid reservatet vid Okavangoflodens inlandsdelta, där du kan stilla kan glida fram i en mokoro (en kanot) och komma nära både större och mindre djur och framför allt hinna se det rika fågellivet. Den här parken ses som en riktigt safarijuvel. Andra bra parker är Chobe National Park med många elefanter och Moremi där du träffar på vildhundar.

Namibia – där öknen möter havet

Namibia ligger nere i sydvästra hörnet av Afrika och bjuder på en fantastisk safari i ökenomgivning. Här får du enorma röda sanddyner, djupa kanjoner, en orörd och obebodd vildmark med många djur, som den svarta noshörningen. I välkända Etosha kan du spana in alla de stora djuren och 350 fågelarter och i Skeleton Coast Park möter öknen havet och skapar en helt unik miljö. Waterberg är en mindre park som är perfekt för den som vill börja i liten skala.

Tanzania – avsluta safarin med Zanzibar

Tanzania ligger i Östafrika och har några av Afrikas bästa nationalparker som bäddar för en oslagbar safari. Serengeti är nationalparkernas nationalpark och här får du en riktigt naturnära upplevelse med alla de klassiska savanndjuren. Ngorongorokratern är en annan populär park att besöka för en toppensafari. Här kan du också bestiga Afrikas högsta berg - Kilimanjaro. Det är vanligt att kombinera safarin med en veckas avkoppling i solstolen på Zanzibar eller Pemba Island. Det går också att kombinera med Seychellerna eller Mauritius.

Vi har många fler erbjudanden till Afrika:
- Safari i Afrika >>
- Alla erbjudanden till Afrika >>


Safari i AfrikaCharter till Afrika