Kapstaden

10 nov. 2018 08:31
Visningar: 513
hej jag har lite funderingar :
Resa själv till Kapstaden , farligt? Lätt att Backpacka runt ? Vad rekomenderar ni rund Kapstaden och hur många dagar är bäst ? Tips på hostel eller guesthouse?!
Massor med tips till en ensam resenär :):)
Av Sarar22
11 nov. 2018 17:54
Kändes inte farligt att gå runt där själv, det är som en europeisk stad skulle jag säga :) Sen ska man ju självklart inte åka till slummen själv. Finns ett bra hostel som heter "never home", jag trivdes väldigt bra där, mysig atmosfär och fräscht!
11 nov. 2018 22:01
Hej! Kanske lite sent svar men hoppas det kan hjälpa lite ändå!
Jag var i Kapstaden på praktik i 7 veckor, april - juni. Det var det bästa jag varit med om, så jag tycker verkligen du ska åka!
Det rekommenderas inte att gå runt ensam då det är väldigt hög brottslighet där. Vi var 5 personer och alla klarade sig utan problem, men man vet ju aldrig...
Jag skulle tro att det är lätt att backpacka runt, vi bodde lite utanför själva stan, I ett område som heter Observatory. Jättemysigt och det finns restauranger och barer osv. Finns även ett hostel som heter Wanderlust backpackers som är jättefint och har trevlig personal! De hjälper gärna till med tips om Kapstaden osv.
Mitt tips är nog att bo lite utanför storstan för att få del av kulturen och folket, samt att få se mer än bara det turistiga.
Hur många dagar du behöver där är svårt att svara på, allt beror ju på vad du vill göra och var du varit innan/vart du ska efter (om du nu reser runt vill säga). Men jag skulle nog säga minst 5 dagar så man verkligen hinner se och uppleva. Tex Tablemountain är nåt man "måste" upp på, antingen genom att vandra eller åka lift upp. Sjukt vacker utsikt! Sen är ju vinprovning något man kan göra på många ställen i Sydafrika.
Garden route är en utflykt vi gjorde, man åker runt till olika ställen och får träffa lokalbefolkningen, gå på safari, surfa osv, det var sjukt kul!

Hör av dig om du har frågor, jag svarar gärna så gott jag kan! Hoppas du får en bra resa!
Av Desires
12 nov. 2018 22:06 (redigerad)
Vi (maken o jag) har varit i Sydafrika o bilat runt där 2 ggr. Underbart land👍😍
Aldrig någonsin känt oss rädda eller råkat ut f något jobbigt där. Det enda råd vi följde just i Kapstaden var att vi tog taxi hem t vårt Guesthouse som låg 5-10 bilväg fr restaurangerna (Waterfront o dyl) annars promenerade vi överallt i Kapstaden o andra orter i Sydafrika på dagarna!
Mina tips om Kapstaden här http://www.desires.se/#post45 o http://www.desires.se/#post175